tisdag 12 mars 2013

Stairway to Heaven

var orden som slog mig när jag såg denhär tallen igår. Lustigt att den första tanken man får är på engelska. Istället kunde det ju varit – En magisk och spännande trappa mot himlen ;-))

 
I trädgården har vi en ’Stairway to Heaven’, en variegerad Jakobs stege, Polemonium reptans ’Stairway to Heaven’. Den har parflikiga, variegerade blad med rosa inslag. Inte enbart grönt och vitt alltså utan när vårvädret är extra kyligt blir bladverket rosaskimrande. Ännu har jag inte hittat en enda självsådd planta, Monica ;-))
 
 
Här kan du läsa lite mer om den och om andra brokbladiga växter http://www.variegata.se/butik/p/108-polemonium-reptans-stairway-to-heaven.html
Lite reklam jag själv valt att göra ;-))

7 kommentarer:

 1. Tack för länken! Har hur länge som helst funderat på att beställa lite sådana för att få lite variation i det gröna och nu tar jag tag idet :))

  SvaraRadera
 2. Polemonium köpte jag en planta av en gång för många år sedan och den frösådde sig något så in i vassen:( Inte så vacker som din varigerade var den men jag är fullständigt "livrädd" för allt vad polemonium heter efter den tabben. Plockade fröplantor i åratal efter den plantan:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Fin bild på tallen!

  Såg dig på ett hörn i senaste numret av Allers Trädgård, när det gäller favoritperenn. Kul!

  Vårvinterhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 4. Det är bara att börja klättra, riktigt högt så jag avstår:o)

  Varigerade växter är riktiga utropstecken i rabatterna . Nu skall jag kika in på länken.

  Ett riktigt fint reportage i Allers Trädgård.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 5. Så söt den är den variegerade Jacob stege.
  Ska gå in och kolla på länken. Alltid kul med tips:)).
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Läcker! Tack för tipset om sidan!

  SvaraRadera