fredag 15 mars 2013

Högt vatten.

Jag brukar ju bara, eller nästan bara, skriva om trädgård här på bloggen men denna vecka, när temat är vatten, kom jag på helt andra tankar trots att det är Blooming Friday.

 
 Alla bidrag hittar du som vanligt hos bloggen Bland rosor och bladlöss.
’Väl formar den starke med svärdet sin värld, väl flyga som örnar hans rykten. Men någon gång brytes det vandrande svärd och örnarna fällas i flykten. Vad våldet (makten) må skapa är vanskligt och kort, det dör som en stormvind i öknen bort. Ur Det Eviga av Esaias Tegnér.
 
 
Nu är det högt vatten. Alla baljor och kannor är så fulla att de rinner över även om det inte framgår av bilden :-))
 
Jag fått nog av EUs politik där den starke har tagit (fått) makten och nu vill jag hoppa av, hur det nu skall gå till? Vill helt enkelt inte vara med längre om det inte sker en verklig förändring av politiken. Varför skapa ett nytt överstatligt  feodalsamhälle, ett samhälle där vi vanliga ’gråsparvar’ inte har någon riktig möjlighet att påverka? Vi skall tydligen bara betala vår skatt, bocka eller niga åt parlamentarikerna och sedan vara tysta och göra som vi blir tillsagda.
Stora örnar har fällts tidigare, förhoppningsvis kan det hända igen. Såg i tidningen under veckan som gick att det börjar bli ont om gråsparvar. Gäller det att vara rädd om de som finns kvar eller är det bara bra om de försvinner så att örnarna dör svältdöden?
Trevlig helg!

11 kommentarer:

 1. Du är inte ensam om att tycka så....

  SvaraRadera
 2. Allt är inte bra vare sig det är EU eller annat:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Pratade just om det på jobbet i dag...förnuftet saknas!

  SvaraRadera
 4. Mångfalld behövs i en dymanisk och demokratisk värld. Vad som också är viktigt att tänka en stund kring är uttrycket "vi har fått två öron och en mun". Lyssna reflektera fundera och ha kärlek i hjärtat till din nästa.
  EU har aldrig tilltalat mig, det blir tydligare för varje dag som går.

  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 5. Kul att ni är fyra som har lämnat en kommentar. Misstänkte att ingen skulle vare sig ’våga’ eller vilja. Tror som du Marianne att det är erfarenhet och förnuft som saknas, men så kan det ju inte fortsätta, eller? Vi behöver politiker som har alla kunskaperna och som verkligen gör skäl för sina höga löner och sina extraordinära privilegier.
  I går kväll bläddrade jag i en gammal pocketbok – En Bok För Alla – som heter Bra sagt under 3000 år och några citat fastnade jag extra mycket för. Här kommer de…
  ’Livet är märkvärdigt: Om man vägra att godta annat än det bästa, så händer det att man får det.’ Somerset Maugham
  ’När en politiker pratar om att ’vi är i samma båt’ så se upp. Det betyder att han vill vara kapten och att du får ro.’ Johannes Hohlenberg
  ’Det är synd att alla som verkligen kan styra landet jobbar som taxichaufförer eller frisörer.’George Burns
  ’Politik är konsten att hindra människor från att blanda sig i det som angår dem.’ Paul Valtéry.

  Trevlig helg önskar jag er alla tre!
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. Skriver jag under på!

  Röstade redan från början emot och alla mina farhågor har besannats långt utöver vad min fantasi kunde föreställa sig!

  Det sista citatet är underbart!

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Kära Birgitta!
  Underbart! Jag är verkligen inte rädd för att lämna kommentar! Jag skriver under på dina reflektioner över EU.
  Det allra senaste är att cyprioternas enormt dåliga statsbudget skall finansieras, förutom EU:s räddningspaket, bl.a. genom att konfiskera folks besparingar på Cypern. De som har 100'000 euro på sina konton blåses på 10%. De som har mindre betalar något mindre procentuellt. F.o.m. nu är allas konton spärrade fram till tisdag så att folk inte kan ta ut sina pengar.
  Skrota EU! Det går alldeles utmärkt att samarbeta ändå med vissa projekt så som klimat och andra globala angelägenheter.
  jag skulle kunna skriva hur mycket som helst och spy galla över alla överstatliga övergrepp inom sjukvården, kommunerna, staten, de enskilda, löner bla.bla.bla...
  Vilken tur att vi får lite annat att tänka på om tre veckor - typ;)!
  Duktigt av dig Birgitta att visa att även en trädgårdsmänska har ett vidare engagemang. Man är inte insnöad bara i sin trädgård.../...zzz...

  SvaraRadera
 8. ps
  Hehhee! Tänkvärda "Bra sagt"!
  ds

  SvaraRadera
 9. Heja Birgitta! Röstade nej till både EU och EMU och står fast vid att det är gigantiska riskprojekt!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 10. Ja det är synd om oss gråsparvar nu då örnen den girige har tagit makten.Man får hoppas att vi tillsammans kan driva örnen på flykt så vi åter får en stabilitet i våra bon.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 11. Har precis läst ut Arne Dahls bok Hela havet stormar. I slutet av den finns den här meningen:
  'Girighetens tidevarv är bara en historisk parantes, och eftervärlden kommer att döma de här decenierna hårt.'

  Tack för era kommentarer. Nu får jag återgå till det där med trädgård ;-))

  SvaraRadera