fredag 22 mars 2013

Drömmar, ja vad vore livet utan dem…

Drömmar kan slå in, är veckans tema i Blooming Friday och detta blir mitt bidrag. Fler blogginlägg på samma tema hittar du hos bloggen Blandrosor och bladlöss.

Om också rena önskedrömmar, inte bara ekonomiska och mer jordnära sådana, räknas så önskar jag mig ett orangeri redan i detta livet även om jag inte vet var jag skall ha det, men det är ju ’bara’ en senare fråga.

Ett citat jag använde mig av i slutet på förra veckan passar riktigt bra nu också så det kommer i repris. ’Livet är märkvärdigt: om man vägra att godta annat än det bästa, så händer det att man får det.’ Somerset Maugham. Istället för ett litet, litet växthus vill jag ha ett orangeri att njuta i när vintern är lång och våren sen som i år. Nu återstår att se om önskedrömmen slår in ;-)))
En annan dröm jag haft ett tag, en dröm om fler rostiga rabattkanter, verkar gå i uppfyllelse.

 
Några rullar med järnband anlände under veckan som just gått. Band som enligt säljaren skall rosta. Svårt att förstå att denna rulle väger 55 kg.
 
 

 
 
På några platser i trädgården har vi använt torvblock som avgränsare mellan upphöjd rabatt och stenlagd gång. På en del ställen har de där torvblocken slitits ner riktigt hårt. Det tog ett tag innan jag kunde förstå varför, för det är ju, vad jag vet, aldrig någon som trampar där. Bor man i ett villaområde som vi så får man, hur konstigt det än låter, inte själv bestämma över sin trädgård. Lite ledsamt kan jag tycka många gånger, men så är det.
 
 
Bara värmen kommer så skall jag ut och fläta hållbarare kanter, kanter som klara det mesta.
Under veckan som gått har jag fått frågor om t.ex  hur jag hänger upp de gamla glasassietterna. Egentligen borde det vara min man som svarade på den frågan för det är han som borrar hålen. För att inte glasassietten skall gå sönder måste man ha rätt borr, borr avsett för glas t.ex diamantborr och assietten måste kylas ordenligt under borrningen. Bäst fungerar det om den ligger under vatten hela tiden.
Är du sugen på material som rostar och bor på västkusten - http://www.montano.se/
Banden vi köpte kommer från stockholmstrakten - http://www.cyklop.se/
Trevlig helg!

13 kommentarer:

 1. Tack för tipsen!
  Ja om bara värmen kunde vara så vänlig och komma. Här tror jag att vi fryser ihjäl snart
  Ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Men så trist med dina rabattkanter,att någon är inne och förstör är inte kul. Men så fint det kommer att bli med de nya rostiga.
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 3. Det är så snyggt! Gick och funderade på om jag kunde tillverka rabattkanter med mina armeringsrutor men kom inte på hur jag skulle göra. Det här är verkligen jätteläckert.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Åh... fler som drömmer om ett orangeri :) Ja tänk vad fint och mysigt det hade varit, högt i tak skall det vara och värmeslingor i golvet så det kan användas som en vinterträdgård. Hoppas våra drömmar slår in.
  Fint med de små staketen, jag har funderat på liknande, inspirerad av dig :) Ha en skön helg ♥

  SvaraRadera
 5. Blir så snyggt med rostig kant och tallrikstipset är ju toppen...=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 6. Det ska bli intressant att se hur du flätar de där hållbara kanterna! Även vi har torvblocksmurar lite varstans i trädgården och de har en tendens att liksom vittra med tiden.
  Så klart att du får ditt orangeri! Kanske kan du hänga det direkt på huset någonstans, har inte sett din trädgård men förstår att den är liten och ganska fullmatad redan?
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 7. Vad vore livet utan drömmar.. dröm stort! brukar jag tänka..o det säger ju din lilla text också.. jag har säkert hört det förut eftersom jag tänker så själv! Orangeri ja det är en härlig dröm, hoppas din dröm slår in i år!

  SvaraRadera
 8. hmm sådan kanter skulle jag med vilja köpa ,,men tungt att skicka får leta på närmare håll. fint med glasassieterna , tack för tipset. ha en go söndag kram Monica

  SvaraRadera
 9. Det kommer säkert att bli supersnyggt med järnkanterna!
  Märkligt...går verkligen någon in i er trädgård och förstör kanterna???
  Kan det vara fåglar som hämtar bomaterial?

  Kram!

  SvaraRadera
 10. Hej, hej!
  Visst förstår jag orangeridrömmen!(Känner jag dig rätt så är du inte speciellt orealistisk i dina drömmar - jag tror snarast att du börjar drömma när det nästan redan är på väg att förverkligas;)!)Men, ditt lilla smycke, pelargonhuset, det är mångas drömm också...;)!/Anja

  SvaraRadera
 11. Härlig dröm. Skulle själv vilja ha den rullen att göra kanter av//Britt

  SvaraRadera