onsdag 13 februari 2013

Vitt och många nyanser av brunt.

Både ute och inne är det färgerna brunt och vitt som dominerar här hos oss just nu.


Läckra kontrastfärger?
Utomhus har snön målat marken vit och inomhus håller vi fortfarande på och målar våra gamla brungula trätak vita.


Tid tar det, ont gör det i både armar och knän, men ljust och luftigt blir det. Hoppas vi klarar av första våningen innan februari är till ända, ett rum återstår. Sedan är ju våren här och då finns ingen tid för inomhussysslor ;-))

 

16 kommentarer:

 1. Läste om dig i Allt om trädgård, jättefint reportage. Otroligt många fina vårblommor du har i din trädgård som ligger och lurar under snön.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Nä det gäller att ligga i, för så fort det våras blir det annat som drar;) Kan riktigt se framför mig hur ljust och fint det blir med vita tak:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Vad fint du har det i din trädgård ! Kram

  SvaraRadera
 4. Väldigt snygga kontraster där! Ha en fin alla hjärtans dag! :) Mia

  SvaraRadera
 5. Så fint det är med brunt och vitt! Gillar det skarpt! Ja, nu är längtan efter våren rätt påtaglig kan man känna! Härlig tid vi har framför oss! Kram Torprosen

  SvaraRadera
 6. Att måla tak är jobbigt för kroppen.

  Vill bara önska dig en underbar hjärtans dag!!

  SvaraRadera
 7. Oj, vilka fina bilder du tar. Ljuvliga. Bea

  SvaraRadera
 8. Brunt och vitt är inte helt fel färger :=)
  Jättefina bilder!

  Ja, det är jättejobbigt att måla tak både för armar och nacke.
  Skönt då det blir klart.

  Önskar dig en fin helg!

  SvaraRadera
 9. Jag skulle också vilja måla om våra tak på övervåningen. Vi har också träpanel där. I övrigt ser det också ut som hos dig utomhus.
  Ha det gott!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 10. Vi har ett tak som skulle behöva vitmålas men det är ju så jobbigt, utesysslor är alltid roligare och lättare än hur tungt det är.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Kul att läsa om alla dina vårblommor i AoT:) Snödropparna har väl börjat blomma nu? Här har de i alla fall kommit upp och blommar tillsammans med vintergäck utmed husen där snön är borta.

  SvaraRadera
 12. Det blir säkert fint och fräscht med vitt tak. Vilken färg har ni? och hur har ni gått tillväga - förbehandlat taket? I stugan har vi furutak och jag har funderat på att måla om..... det är så attans jobbigt bara - eller hur?! :)
  Här är det allt bruna nyanser med därute, har svårt att tro att om 2 månader så är det massor av färg :) Ha en skön söndag ♥

  SvaraRadera
 13. Birgitta! Det går ju så fort - tiden alltså!
  'Snart' är mässan över och det kommer en busslass...
  Men du har det fint året om och mina ögon gillar nyanser av brunt också.../...zzz...

  SvaraRadera
 14. Så kul att se din trädgård i senaste numret av AoT! Tänkte på dig och alla dina snödroppsvarianter när jag var på visit i Beth Chatto Gardens i förra veckan. Där breder snödroppsmattorna ut sig just nu. I hundratals varianter. Stora tjocka bulliga,små spetsiga, dubbla,enkla, med gröna spetsar, alla lika utsökta.
  Snart, snart är det vår här också...

  SvaraRadera
 15. Idag först började jag bläddra i nya AoT. Fick se en kvinna bland vårblommor. "Henne känner jag ju", flög det genom mitt huvud. Fast...det gör jag ju inte. Bara älskar att läsa hennes blogg och titta på alla vackra foton från den fina och inspirerande trädgården. För vad du än visar, vilken årstid det än är, nog är dina bilder njutningsfulla! Och nu "vet" jag också hur din trädgård är planerad, från skissen i tidningen. Så roligt!!!
  Hej från Törnrosa
  PS Fantastiska småttingar de fångat på bild i från din läckra vårträdgård. DS

  SvaraRadera