tisdag 26 februari 2013

Februari månad 2013 är snart slut

 
och våren står och stampar och väntar utanför dörren.
Snön är borta och jag har börjat grovstäda i rabatterna. Snödropparna ligger i startgroparna och därför vill jag få bort så mycket som möjligt av alla gamla fjolårsperenner.
Vi målar fortfarande gamla furutak men det hindrar inte den dagliga rundan i trädgården och igår hade jag kameran med när jag gick runt huset.
Nog händer det mycket dag från dag även om nätterna och vindarna är kalla.

 
Tittar jag i köksfönstret så är våren redan här med tanke på ljuset och solen
 
 
men i trädgården förbereder den sig fortfarande.
 

Många av snödroppssorterna har kommit långt. Galanthus ’John Gray’ är den som kommit allra längst och visar just nu sina stora knoppar. Enligt boken Snowdrops av Matt Bishop, Aaron Davis och John Grimshaw är den en av de allra tidigaste snödropparna till att blomma och en favorit hos många galanthofiler. Den fanns till salu för första gången 1967 av The Giant Snowdrop Company och fick 1972 en AGM utmärkelse.
En riktig snygging tycker jag ;-))

 

10 kommentarer:

 1. Vad härligt det låter att börja vårstäda i rabatterna, här är det inte mycket idé ännu. Ska försöka någon dag att i alla fall kratta bort alla nedfallna björkgrenar. Fattar inte att det kan ramla av så mycket från en björk varje år. Det är härliga tider vi har framför oss nu;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Vackra våriga bilder! Så härligt med snödroppar, det saknar jag hos mig. Jag hoppas jag hinner vara ute lite i trädgården i morgon efter jobbet. Är så sugen på att börja vårstäda lite smått.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Låter som ljuvlig musik din beskrivning om grovstädning i trädgården.
  Här ligger snödjupet på 80-100cm så några rabatter ser jag inte än.

  Jättefina bilder!

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 4. Hejsan!
  Snödroppar ser jag inga hos mig ännu.
  Annars drivs jag som du av ljuset och det blir för min del nästan något av en streskänsla när jag vill göra allt samtidigt...men mest vill jag vara ute där jag känner mig lika tafatt som inne...;)))!
  Jag måste vara den enda trädgårdsmännskan i hela Norden som inte köpt en pärlhyacint eller irisar eller vad-de-nu-e;(!, I helgen skall jag dock göra en ny ögonvila i mitt tittskåp och dååå! Dä blir det att sätta sprätt på oensionen;)))!/Anja

  SvaraRadera
 5. Om några dagar är jag hemma igen och då har jag också tänkt börja kratta bort skräp från rabatterna vid huset. Det känns alltid så underbart vårlikt när det är gjort.
  Hos oss syns inga blommande snödroppar än.

  SvaraRadera
 6. Krukorna! Vilka fina krukor! Den stora vita, är det en Gustavsberg? Den var ju helt perfket med en rumsgran i. Och urnan var ju helt fantastisk den med.

  Ha det gott!
  Daniel

  SvaraRadera
 7. För mig är snödroppar ännu bara snödroppar, men ack så efterlängtade och underbara!:)

  SvaraRadera
 8. Hei! Nå er det øyeblikkelig mars, og i løpet av den måneden kommer snøklokkene her også. De gir en frydefull glede. Vakre vårbilder du har tatt. Inspirerende og spennende blogg. Ha en god kveld! Anne

  SvaraRadera
 9. Deilige vårtegn fra deg :) Så har jeg fått lagt meg til som følger av den flotte bloggen din!

  SvaraRadera
 10. Oj, vårstädar du rabatterna redan! Det låter härligt! Jag får nog vänta ett tag, här finns inga vårtecken ännu!
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera