onsdag 3 oktober 2012

Kan själva…


När vi i måndags morse lämnade tillbaka hyrbilen som vi haft under en både rolig och spännande vecka i Italien, kände vi oss inte som två-treåringar men vi uttryckte oss som de ofta gör … KAN SJÄLVA.

Vi hade varit vår egen ’resebyrå’ under hela resan. Visst hade ett och annat oförutsett inträffat men bortsett från ett par solglasögon som försvann spårlöst ordnade sig allt till det bästa.
 
Vi tillbringade dagarna både i trakten runt Tarquinia i Lazio och i småstäder och på landsbygden sydost om Siena i Toscana.
 
 
Resans absoluta höjdpunkt upplevde vi på Agroturismo PidereSanta Maria mellan Pienza och Monticciello i Toscana. Gästfriheten var stor och vi fick resans godaste middag.

 

 
 
Där odlar man bl.a saffranskrokus. Den börjar blomma först under andra halvan av oktober så blommorna fick vi tyvärr inte se i verkligheten. Åkern med de långa lite upphöjda bäddarna där lökarna finns, slogs under tiden vi var där. Säkert betydligt lättare att plocka blommorna om man slipper det långa gräset.

 

Det var lätt att hitta boende både på landet och i de små städerna så till Toscana kan man resa utan att i förväg bestämma var man skall bo.
Dit vill jag gärna resa igen :-))

 

12 kommentarer:

 1. Så vackert, låter som helt underbart sätt att resa!

  SvaraRadera
 2. Låter som en väldigt trevlig resa:) Alltid roligt att få se nya miljöer och att dela upplevelserna med goda vänner. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Vilken spännande resa ni gjort! Tack för alla vackra vyer du delat med dig av. Dit skulle jag oxå vilja:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Det är verkligen den bästa semestern, när man bokar och bestämmer allt själv. Det ser härligt ut på bilderna, jag vill också åka till Toscana! :-)

  SvaraRadera
 5. Mmm, älskar dina vackra foton, vilket de är tagna hemma hos dig eller i Italien. Och dina bilder på tidlösan i förra inlägget - så otroligt fina.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 6. Vilke resa! Här har det varit höstruskigt och dant!

  SvaraRadera
 7. You had beautiful views of the countryside on your trip. The rolling green hills are gorgeous. I especially like the ruin on the hill that you are walking up to over the narrow path. The photo with the tall, columnar trees in front with the valley and hills behind reminds me of a scene from an ancient Roman mural.

  SvaraRadera
 8. Så härligt att ni har klarat allt själva! Nu vet ni till nästa gång. Välkommen hem till höstens kravlöshet, den är inte dum den heller!

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 9. Åhhh Birgitta! Ord är överflödiga!/Anja

  SvaraRadera
 10. Det väcker minnen!!! det är så härligt där, bilade i Toscana för ett par år sedan en oförglömlig resa.
  Mariana

  SvaraRadera
 11. Hej Birgitta!
  Vad roligt att se lite från resan.
  klart att ni kan själva...
  Kanske något att satsa på till nästa höst. Landskapet ser fantastiskt ut. Fast jag har hittat en grekisk ö som jag blev så förälskad i.
  Ha en skön kväll
  Annika

  SvaraRadera
 12. mm vilken resa helt i min smak, ska jag resa så ska det vara kan själv stuk..
  ha en go helg kram!

  SvaraRadera