måndag 10 september 2012

Härlig höstdag idag.


Solen visade sig och det blev shortsväder.

Astrantia major 'George's Form' blommar för fullt igen.

  
  
Under sommaren har den varit älskad av både mig och de spanska skogssniglarna som periodvis hängt som klasar i den. I juli var det var inte mycket kvar av plantan men nu har den repat sig.


Hela eftermiddagen har jag  ’städat’ i trädgården. Klippt ligusterhäcken för andra gången, friserat buxbomshäckar och klot med varsam hand, grävt bort skägglösa irisar och planterat gräs och tre olika revsugor.Med hem från Teneriffa förra hösten hade jag fyra suckulenta växter. Plantor jag fick av värdparet där vi bodde. http://gladjekallan.blogspot.se/2011/11/teneriffa.html.


Alla fyra klarade vintern tillsammans med pelargonerna i källaren och har stått ute sedan tidigt i våras då nattfrosten försvann. Nu har en av plantorna börjat blomma, något namn på växten har jag inte, men den är trots det :-) riktigt fin.


11 kommentarer:

 1. Vad lustigt att jag också gjort ett inlägg om Astrantia på min blogg idag:) De är verkligen roligt att de "börjat om" igen:) Vilken underbar suckulent du har fått! En riktig höjdare:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Den namnlösa fetbladsväxten var mycket vacker.Älskar olika fetbladsväxter.Dom som vi har här är så tåliga och man kan glömma dom ibland utan att de går under.Men din var toppen fin.MVH

  SvaraRadera
 3. Kul att plocka med sig plantor som man gillar!

  Hälsningar
  Ingela

  SvaraRadera
 4. Ja de där sniglarna anfaller verkligen i flock ibland, som du skriver klasar av dem i vissa växter. Skönt att den har repat sig så bra. Så spännande med dina succulenter, fina blommor!
  Ha det fint!
  Blomkärringen

  SvaraRadera
 5. usch nu blev jag påmind om att vi också måste klippa vår ligusterhäck...men det måste göras så vaför klaga.vad kul att kunna ta hem lite ovanliga växter när man är på resa.
  ha det gott/mia

  SvaraRadera
 6. Nu har jag kollat P.vesperium.
  En Primärhybrid.
  Troligen en korsning P.gibbosum P.lobatum.Blommor mörkt vinröda med gulvit mitt och kant runt det röda.Det röda fortsätter i två smala streck in mot mitten av blombladet.Man får inte låna bilden men blomman är så vacker.Hoppas det här hjälper dig att få en uppfattning om vad du har.Gunsan.

  SvaraRadera
 7. Hej du, jag har också planterat revsugor här hos mig är första gången skall bli roligt att se hur de utvecklas. Vilken fin suckulent du har fått. Härlig färg. Ha en fin fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 8. Så fin astrantia! Ja de otäcka sniglarna. Har haft mina första här i min trädgård i år. Vad kul att läsa om dina Teneriffa-växter och din vistelse på ön. Vilken hörlig inkvartering ni hade. Vi åker 6 personer och kommer att bo i lägenheter. Ha en bra vecka.

  SvaraRadera
 9. Hejsan Birgitta!
  Vilken underbar suckulent du har!
  Även jag har ägnat mig mycket åt trädgårdsjobb - jag är ju rejält efter med det mesta.
  Hoppas att solen skiner lite till på oss bleka nordbor swå att det känns lite goare att vara ute och jobba!

  /Anja

  SvaraRadera
 10. Har nyligen planterat två "fådda" Astrantior i mitt skogsparti, tyvärr har jag inget sortnamn men den ena blommar igen. Håller tummarna för att sniglarna hittar något annat att äta.
  Idag har jag impulshandlat en Clematis som jag ska hitta en lämplig plats till, kärt besvär.

  SvaraRadera
 11. Så fint!Så mycket att njuta av ännu.
  Ha det gott! Lena

  SvaraRadera