fredag 13 juli 2012

’First Love’

är namnet på en hosta som jag köpte för 3 år sedan och som jag blivit riktigt förtjust i. http://www.hostaparadise.com/de/hosta-first-love/2267/HostaDetails.aspx Det är först i år har den börjat växa till och ta för sig när det gäller plats i trädgården. Jag flyttade den under våren när jag såg storleken på de första bladen men flytta den lär jag få göra igen. Inte trodde jag att den skulle bli så stor.  I år kommer den också med sina första blommor. Stängeln är väldigt fin – nu blir det spännande att de hur blommorna ser ut.


 Många av hostorna tycker jag har väldigt vackra blomstänglar men när blommorna väl slår ut är det fina över och då tar jag fram sekatören :-). 

 
Det är inte bara jag som gillar hostor i den här trädgården. Sniglarna har i sommar frossat på hostornas blad så att en del av plantorna ser ut som såll.


 Trevlig helg!

13 kommentarer:

 1. Det var en snygging! Här åker sekatören fram så fort blommorna börjar se det minsta ledsna ut:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Ja, historien är verkligen vackra! Jag har förälskat mig i dem jag med. Och visst blir man överraskad över deras storlek, de ser ju så små ut när man planterar dem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hostor ska det stå *muttrar och svär över autokorrigering i telefoner*

   Radera
 3. Så vackert tecknade blad, den vill jag gärna ha.
  Ja, fy för sniglarna!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Mmmmmm, va snygg den är! Jag har en egen "hostaönskelista" och denna hamnar där direkt:-)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Så fin.
  Sniglarna har verkligen förkärlek till hostor. Tyvärr.
  HA det bra :)

  SvaraRadera
 6. Det finns så många vackra hostor, stackars svärfar som kallar dem begravningsblommor, han är inte alls impad av mina fina...

  SvaraRadera
 7. Hostor är ur snygga och finns så+ många olika sorter//Britt

  SvaraRadera
 8. Sniglarna brukar sluka mina hostor och allt annat också för den delen. Men av någon underlig anledning så har jag knappt några sniglar alls i år, trots allt regnande och alla larmrapporter om rekordår för sniglar. Kan dessvärre inte tala om knepet för att slippa dom då jag inte vet var dom tagit vägen. Men ingen är gladare än jag. Och din hosta är väldigt vacker.

  SvaraRadera
 9. Hej Birgitta! Det är härligt med många hostor i varierande färger och bladformer, men fy vad ledsamt att se titthålen i bladen. Jag kämpar mot sniglarna men såg i programmet Gardeners World att några hostafantaster höll undan sniglarna när de vattnade med vitlöksavkok. Jag har provat och det verkar faktiskt som om det avskräcker ill-
  battingarna. Ha det bäst hälsar Margareta i Särö

  SvaraRadera
 10. Riktigt snygg Hosta, nästan så man blir lite förälskad i den (:D
  Men sniglarna är jag inte kompis med just nu, här är det vissa violer som är hårt ansatta.
  Ha det fint!
  Blomkärringen

  SvaraRadera
 11. Vilken skönhet...jag är väldigt svag för denna växt och har 21 sorter i min lilla trädgård men just denna har jag ej. Blir att hålla utkik efter den...=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 12. Den är verkligen vacker, har en likadan, jag hade ju tur att vara med på beställningen och alla hostor jag köpte är så jättefina!! Bra kvalite! En del är så stora att jag skall dela dem till hösten (har ju liten täppa) och glesa ut dem lite.

  Ha det gott :)

  SvaraRadera