tisdag 4 oktober 2011

Bråda dagar.Bina har, precis som min man och jag, bråda dagar, nu när det inte regnar.Trädgårdsmöbler skall in och växter skall ner, i jorden eller i krukor.
Alla pelargoner har nu flyttat in i växthuset och fuchsiorna, de sex olika sorter vi har, står på kö utanför, för att så snart temperaturen sjunker mot noll, klippas ner och lyftas in.Hösten, visst är den vacker, särskilt när solen skiner. Trädet med de vackert färgade löven heter skenkamelia,  Stewartia pseudocamelia.


9 kommentarer:

 1. Ja, det är verkligen bråda dagar..och så går man o får ryggskott....men hoppas att det inte bir kallt rktigt än så att det hinns med.Hoppas ni får en go dag du och din man. Kram Torprosen

  SvaraRadera
 2. Känner också att det finns massor att göra. Trädgården har ju inte varit prio ett i år:)
  I dag hoppas jag få in pelargonerna och diska krukorna. Kanske hinner jag gräva lite också;) Till helgen ska en massa ved tas om hand. Något som är nytt för oss.
  Fina bilder! Härlig färg på bladen på ditt träd! Vad är det för något?
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Ja nu gäller det att få in allt som ska in och "natta" trädgården inför den stundande vintern. Det är bra att kunna ta det lite pö om pö så man inte stressar ihjäl sig:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Ja det är dags nu att börja ta in växterna...å så var det det där med plats...
  Min skenkamelia har också fått en fin höstfärg.
  Har ett par frökapslar på den och undrar om det går att så dom, har du testat?
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 5. Skenkamelian har jag tittat på många gånger i plantskolan men sedan satt tillbaka eftersom den är en sådan långsamväxare. Har lite svårt för växter som tar flera år på sig för att få hakan ovanför gräsmattekanten!
  Nu har jag emellertid fallit pladask för en Acer palmatum 'Seiun kaku' som är en riktig snigel i växtsammanhang - efter tio år har den kämpat sig upp till en och en halv meters höjd. Så någon större logik finns det inte i min plantshopping!
  Hälsningar från Eva

  SvaraRadera
 6. Verkligen fina höstfärger o så det där att göra trädg.beredd för vinter?? Mina Fuxhior blommar så fint just nu- De tål ju lite frost så jag nändes ej klippa till dem NU.. hoppas på lite mer sol..
  Lite har jag ju gjort.
  Ha det gott Ninne

  SvaraRadera
 7. Ja, det är mycket att pyssla med!
  Så vacker den var, skenkamelian.
  Kram Hanna C

  SvaraRadera
 8. Jag har nästan inga växter att ta in i år, nu när förrådet snart är klart... Märks att hösten är här nu, mycket kallare i luften än bara förra veckan.

  Förresten, ville du ha frön av vitt franskt kungsljus? de är mogna nu.

  Kram

  SvaraRadera