tisdag 26 juli 2011

Dessa
skulle varit vita. Som så ofta när det gäller lökväxter stod det fel namn på förpackningen.


Egentligen är det först i år, det är nog femte året som de blommar hos oss, som jag tycker om dem. Om det beror på doften de sprider omkring sig i kvällningen eller om det är så att jag börjat ’gilla’ gult vet jag inte riktigt – men fina är de.
Just nu är det vildkaprifolen, den gamla och uppstammade och dessa liljor som fyller trädgården med väldoft. Livet är härligt, det enda jag egentligen önskar mig just nu är lite mer värme och mindre regn.

Fortsatt skön sommar!

16 kommentarer:

 1. Ja du, lite mindre regn hade inte varit dumt:) Dessa förbenade felnamnade växter. Köpte av "holländarna" en rosa lilja och en vit- båda var orange:( Hur kul är det på en skala? Köper aldrig mer av dem. Har också börjar att gilla gult mer och mer (Görans fel) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Doftande invånare i trädgården är väl alltid välkomna. Liljedoften är speciell, vill/ska skaffa fler liljor.
  Har du vildkaprifol som blommar så här sent? Vår blommade för en månad sedan men det är kanske en annan varietet du har.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Varför ska det vara så svårt att märka liljor rätt? Man klarar ju att packa andra lökar och knölar i rätt förpackningar...

  men dina gula liljor tycker jag var underbara - ser ut som stora trumpeter!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 4. Det händer lite då och då att färgen inte stämmer, mest med tulpaner det kan se riktigt tokigt ut ibland.
  Undrar om du vet varför en del blommor ändrar färg efter nåt år har en lilja som var röd från början blivit ljusgul och en ruta som förra året hade blommor i ljuslila men i år gul/gröna!
  Man undrar ju varför det blir så!
  Mariana

  SvaraRadera
 5. fnissar lite när du skriver börjar gilla gult,,jag gillar inte heller egentligen gula blommor men i år kan man tror att de smyger sig in olovandes i min trädgård,,jag har med gul doftande lilja som var vit och sedan måste man ha lite matcjhande och då hade jag plötsligt gul brun rudbeckai bredvid,,konstigt fniss ha det gott kram Monica

  SvaraRadera
 6. den gula liljan är jättefin!
  ha de bra
  susanne

  SvaraRadera
 7. Men visst är det så att gult har fått högre status igen.....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 8. Jättefina, men jag håller med det är ofta som man köper grisen i säcken...

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 9. Underbara liljor...(^-^) Gul är kungens färg och det tycker jag vackert. samma här vår vilda kaprifol har precis börjat blomma då ligger vi kanske på samma län....

  Ha det bra
  Khim

  SvaraRadera
 10. Jag har själv fört en envis kamp mot mina gula lijor som följde med i den ljusrosa förpackningen för många år sedan. Vartenda år har det tittat upp minst en gul i det ljuva rosa. Hittills har jag grävt upp lökarna och lämnat den till svärmor (som gillar knallgula blommor). I år gav jag upp och lät den stå kvar som ett uppnosigt utropstecken:-)
  Kram Hanna

  SvaraRadera
 11. Visst är det snopet när det blir helt annan färg på blommor än man tänkt sig.
  Håller verkligen med dig, mindre regn och mer sol vill vi ha!!!
  Idag har faktiskt varit den finaste dagen på länge, då får man plötsligt ny energi att pyssla i trädgården :-)
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera
 12. Fina liljor! Jag köpte liljor ett år på mässan av 'holländarna'. Jag plockade till mig en av varje färg, men alla visade sig vara mörkröda. Men jag gillar dem!
  Ha det gott!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 13. Hm.... Ja.... "Fel förg" har man råkat ut för nu och då.... Suck....
  Men jag tycker dina liljor är så vackra ! För jag måste erkänna- jag är lite svagt för gult!;-) Doft därtill sitter inte heller fel!;-)

  SvaraRadera
 14. Ja, de var riktigt fina. Fick också fel lökar gula inte rosa, men även de var vackra! Så vi har väl tur i oturen! (:D a det gott!

  SvaraRadera
 15. hej ang. din fråga om rutan, så är det bestämt `Thalictrum delavay`
  Violruta, jag har själv frösått sådana, mina blir uppemot två meter höga
  MVH frurasken

  SvaraRadera