torsdag 16 juni 2011

Sista för i år.
Har njutit av den iögonfallande blomman i fjorton dagar nu men i dag på morgonen slog den sista knoppen ut.  


Den blå bergvallmon,  Meconopsis bailey eller Meconopsis betonicifolia, har visserligen en svårplacerad men helt underbar färg och jag kommer verkligen att sakna den när jag går dendär nästan dagliga morgonrundan runt huset.Hoppas nu på många frösådder.


22 kommentarer:

 1. Jag har planterat en "på försök" igen i år..Skam den som ger sig.. Nu ska jag hoppas på bättre tur än med de ggr jag försökt tidigare. Jag är ju lite helfrälst i blått sååå. Har njutit av din o andras foton...
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 2. En helt otrolig färg och blomma:) Har dock aldrig lyckats att få den att trivas hos oss;( Trevligt att få njuta av den hos andra:) Ps. Jag ska genast binda fast min vattenkanna ifall du kommer och hälsar på;)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Min första Bergvallmo slog ut i går så jag har all den ljuvliga blommningen en tid frammåt.
  Fina bilder!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Vilken blomma och färg!!
  Kul att läsa ditt förra inlägg och se bilder från landet! Själv är jag i den där tunneln just nu och har svårt att tänka mig ett slut. Vi har gjort den här resan med rust en gång förut , så den finns där bort någonstans...fast mitt i all röra så tycker vi att det är kul:)Tur kanske att det är mycket med huset, då hinner jag se vad allt är som kommer upp i trädgården innan jag börjar förändringen och börjar sätta min prägel på den. Får försöka tänka så när det kliar i fingrarna.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Åhh, älskar bergvallmon, den blåa färgen är underbar..Hade ett stort bestånd som frös boet i vintras, så nu finns det bara en liten planta kvar och den vårdar jag ömt..Ha en riktigt go helg önskar Torprosen

  SvaraRadera
 6. ja, den är mycket fin, den blåa vallmon!
  trevlig fredag
  susanne

  SvaraRadera
 7. Jag har fått för mig att blå bergvallmo är "svår" så jag har inte ens tagit mig för att försöka odla den. Har du dragit upp dem från frö?
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 8. Den har verkligen en unik blomfärg!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 9. Bergvallmo, så vacker! Tyvärr trivs den inte här, men jag tittar på din och på andras, alla blommor trivs inte överallt och kanske är det det roliga, att trädgårdar är olika. kram Sophia

  SvaraRadera
 10. Den är bara sååå vacker. Jag har 2st. Och en av dom har massor av blommor och knoppar. Men den andra är kraftig och fin. Men inga blommor. Ha en fin helg. Hälsn från Lisa.

  SvaraRadera
 11. Vallmo är ju så skira och fina. Min finaste vallmo bara dog och ramlade av. Får nöja mig med att titta på andras.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Fin Valmue, fin blog, den vil jeg glæde mig til at følge.
  kh Lis

  SvaraRadera
 13. Färgen är helläcker...så sorgligt att det var den sista för i år...men jag antar att du har annat att njuta av efter den :)
  Ha det bra ;)

  SvaraRadera
 14. En blå vallmo, det måste väl vara ovanligt!?
  En skön helg önskar Eva Linnea

  SvaraRadera
 15. De är så fina, Bergsvallo!! Jag har försökt med sådd men det vill sig inte, skall en dag köpa mig en rejäl planta så kanske jag lyckas :)
  Tack för besöket och för gåvan/gåvorna! Skall läsa på om kobrakalla så jag planaterar den på rätt ställe (hoppas jag kom ihåg rätt) och undrar mer om namnet?
  Ha en skön helg :)

  SvaraRadera
 16. Vilken färg! Så härligt blå. Jag har haft Bergvallmo som inte har velat blomma men nu har jag flyttat den, hoppas hoppas att den vill blomma nästa sommar.
  Ha det bra!
  Eva

  SvaraRadera
 17. Den är helt underbar!! Min står och tjurar med en massa stora fina blad och inte en enda knopp. Jag undrar om den inte gjorde likadant förra året också när jag tänker efter. Den samlar sig kanske för ett riktigt fyrverkeri!
  Kram

  SvaraRadera
 18. den är så underbart blå! nästa år kanske jag ska försöka mig på en sådan...

  SvaraRadera
 19. Ja den har verkligen en helt underbar färg..
  Skulle gärna vilja ha en sådan..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 20. Blå Meconopsis är så underbar! Tyvärr lyckas jag aldrig behålla mina! (Försökt flera gånger!) Men njuter så gärna av andras!;-)

  SvaraRadera
 21. Jag har försökt med denna ursköna planta men den vill inte bo hos mig...=)
  Härligt att få njuta utav dina bilder istället.

  Kram Ninni

  SvaraRadera