torsdag 21 april 2011

Sol, vår, värme och påsk…


Börjar med att önska alla som tittar hit en riktigt Glad Påsk!

Det har lovats fint väder denna långhelg och det är bara att tacka, ta emot och njuta. Sol och värme kan jag just nu inte få för mycket utav.


De senaste varma dagarna har fått gräset att om inte börja växa så i alla fall att visa färg. Nu ser gräsmattan mer grön än brun ut.

De små gräsplättar vi har blir så lätt nerslitna om man går på dem innan gräset kommit igång med tillväxten ordentligt så nu blir det till att gå omvägar ett tag.
Den gråbruna, nakna jorden i rabatterna försvann med väldig fart. Lökar och perenner har redan med sina blad målat marken i gröna och gula nyanser.Att beskriva vårens nya perennblad som gröna eller gula är egentligen helt fel. De skiftar i regnbågens alla färger. Aklejor, lungört, nävor och pioner har ett helt fantastiskt ’utspring’.
Nu har det börjat blomma för fullt här i trädgården.Hinner inte med någon tur till Blåkulla i kväll så i år stannar jag hemma :-)


Återigen Glad Påsk!


13 kommentarer:

 1. Jag tog med datorn till Blåkulla.....
  GLAD PÅSK

  SvaraRadera
 2. Jag önskar dig en Glad Påsk!

  SvaraRadera
 3. Visst ser man skillnad på gräset och allt annat. Oj vad fort det går nu. Man överraskas varje år:)Plymspireorna och riddarsporrarna har skjutit i höjder på två dagar!!
  Vilka söta vita blommor...en julros?
  Önskar även dig en riktigt Glad påsk!

  SvaraRadera
 4. Det ser härligt frodigt ut på dina bilder(jmfr mina Kalaharibilder). Och du har verkligen rätt om färgerna. Varför talas det så ofta om höstfärger men så sällan om vårens? Ha en härlig helg!

  SvaraRadera
 5. Ja, i år är jag nog också hemma från Blåkulla:) Det är så underbart att gå en tur morgon eller kväll i trädgården och upptäcka allt som kommer upp. Blir nästan hysterisk lycklig över att se plantor som jag planterade i höstas har överlevt vintern och nu växer som sjutton:) En fin Påskhelg önskar jag dig/Monne

  SvaraRadera
 6. Så vacker med nunneörten och julrosens ton-i-ton.

  Själv är jag väldigt förtjust i bladutspring - alla vackra nyanser som du påtalar. Det gäller att se det stora i det lilla ;-)

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 7. Underbara färger! Önskar dig en härlig påskhelg.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Härliga bilder!
  Jag är på Blåkulla, lånade AnnCharlottes dator ;=)
  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 9. Hej, hej Birgitta!
  Klart godkänt får du med ditt nya objektiv! Finfina bilder (äsch! nu överdriver ...)!
  HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ på dig!/Anja

  SvaraRadera
 10. Ha en underbart härlig påsk och njut av dina frodiga rabatter.
  Kram Pella

  SvaraRadera
 11. Önskar även dig en glad påsk!

  SvaraRadera