lördag 9 april 2011

Mer ögongodis - bilder på blåsippor.


Bara en av alla frösådda blåsippor som jag hade inkrukade i bänkarna har klarat vintern men de småplantor som jag planterade ut i rabatten i höstas verkar ha klarat sig bra. Flera kommer redan med små blomknoppar och även om knopparna är små så kan man skönja blomfärgen och inte är den bara blå :-)


De verkar trivas väldigt bra under den lövfällande häcken som vi har mot gatan för där växer de till och plantorna blir riktigt stora.  
Idag har jag gjort plats för fler plantor. Inte bara gett plats. De blåsippor som inte såg ut att trivas är redan omplanterade :-)Fortsatt trevlig helg!

11 kommentarer:

 1. Din häck mot gatan måste vara en av landets vackraste vid denna tiden! (:D

  Härliga bilder! Så vackra!

  Tack för titten!

  SvaraRadera
 2. Men kära nån så vackert!!Blåsippor är bara helt underbara, och du verkar ha en hel drös med olika sorter...härligt!!!Imorgon skall vi till vårt blåsippställe vid vår badsjö..en höjdare så här års...Ha en fortsatt go helg!Torprosen

  SvaraRadera
 3. OJOJOJ! Vilka sötnosar du visar! det är annat det, än min enda bild påEN blåsippa. jag hittade i min trädgård...Underbart vackert!
  ha det gott i vårsolen(hoppas jag du oxå har).
  Lena

  SvaraRadera
 4. Oj vad vackert med alla blåsippor.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 5. Piękne przylaszczki... pozdrawiam Gabi

  SvaraRadera
 6. Det finns väl ingenting som är så blått som blåsippor! Och så hoppingivande. Jag har inga i trädgården, men de växer i en bäckravin tvärs över vägen. Där lyser de vackert just nu. Med fågelkvitter i träden och grodor som kvackar i dammen intill. Rena Bullerbystämningen!

  SvaraRadera
 7. Vilka fantastiska blåsippor du har! Har du några fina som du ska sälja så är jag intresserad:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 8. Åh, vilka underbara bilder. Den översta är helt sagolik.
  Karin

  SvaraRadera
 9. Åh vad sugen jag blir på att också sätta blåsippor under min häck! Bilderna är rena ögongodiset:-)
  Önskar dig en skön helg!

  SvaraRadera
 10. Underbara sippor på mycket fina bilder. SJälv försökte jag plåta sippor förra fredagen, men trots att det nästan inte blåste alls fladdrade de tunna blombladen alldeles för mycket för att vilja fastna på bild!

  SvaraRadera
 11. Jätte vackra, har själv inte en enda blåsippa. Måste införskaffas. :)

  SvaraRadera