onsdag 2 mars 2011

Det går sakta...

framåt.
Ibland är skruvarna för korta och ibland för långa. Då blir det att vänta tills nästa dag bara för att man måste köpa nya :-)
Tvättställ, toa och badkar är på plats men en del av 'finliret' återstår. Just nu tycker jag det mesta i badrummet består av just 'finlir' som aldrig tar slut.
Vet inte om jag skall kalla det tur att vi har sen vår i år också  (i alla fall om jag jämför med det vi brukar ha) men med tanke på det vi har kvar inomhus i badrummet så känns det så. Härligt att våren dröjer, i alla fall ytterligare en vecka. Något att längta till och se fram emot.
Årets perenner är sådda och står ute i bänkarna och tomater, chili och paprika står i källaren under belysning bland alla pelargoner och pelargonsticklingar.På årets bokrea 'hittade' jag en bok om enbart luktärter, så i år skall vi odla dem efter alla konstens regler. Känner redan den ljuvliga doften ;-)
Nu väntar jag bara på fröbeställningen från Rara Växter. Den enda fröfirman jag hittade med många olika sorters luktärter att välja på. Inte så många fröer av varje sort i förpackningarna men ..... det blir nog ändå många plantor...

10 kommentarer:

 1. Den ambitionen har jag också, att odla luktärter enligt konstens alla regler. Kan också redan känna doften och dessutom se de överdådiga buketterna som jag plockar in och ställer på köksbordet. Länge leve drömmarna;-)

  SvaraRadera
 2. ....å andra sidan så är finliret din starka sida så att det blir nog kanon. jag skulle önska att nån jävel skulle vilja göra grovjobbet i vårt badrum (badrum å badrum!!) så finlirar jag gärna! Mitt finlir försvinner liksom...
  Var snödroppsutställningen något att ha?/Anja

  SvaraRadera
 3. Ja, mig gör det inget om utesäsongen dröjer en stund till, då jag har mycket jag vill få färdigt inne först...!!
  Men visst njuter jag nu när ljuset återvänder!
  Har semester denna veckan och njuter i fulla drag av soliga dagar!

  SvaraRadera
 4. Det är underligt att det alltid ska ta längre tid än man planerat med just sådana petitesser som finlir:) Jag ska så luktärtor idag, en låg sort som jag tänkte testa:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Gör ett nytt försök att blötlägga fröna i ett glas, som gubben hällde ut i vasken, lyckades rädda en del. Luktärtor är ju bara så ljuvliga. Längtar SÅÅ till våren.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Sår inte mycket numera, men Luktärtor är ju baraett måste. Hade 2 krukor i fjor på altan o det blev bra. Ska nog göra lika i år. Har börjat smla toarullar. Jag försår i dem.
  Lycka till med dina
  Ninne

  SvaraRadera
 7. Vilken vårfin sida!
  Badrum tar tid men det blir fint när man blir klar.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 8. I år ska jag inte glömma att så luktärter, vilket jag gjorde förra året. Den första blommade i september någon gång.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Då har du tur i oturen med väder och inomhusfix :) och blir klar när våren kommer med alla utomhussysslor :)
  I det här gråkalla vädret kan man lika gärna pyssla inne. I helgen skall vi till fjällbacka, och jag tittade på webcameran idag och där lyste banne mig solen!!! men massor av snö fortfarande, längtar dit :)
  jag har också köpt luktärtsfrå från rara växter, de har så fina sorter :) Jag har slutat att förgro dem, de gror fort i jorden bara det är varmt :)
  Ha det så gott :)

  SvaraRadera
 10. Du måste vara en av de få som tycker det är härligt att våren dröjer men jag förstår ju varför. Hoppas renoveringen går med raketfart framöver så att våren kan göra sitt intåg ;-)
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera