måndag 14 mars 2011

Det går inte att ta miste….


fåglarna sjunger som tokiga, vinden och luften har en annan doft och snön är borta, i alla fall just här och nu. Hoppas den inte kommer tillbaka mer. Nog är det våren som har kommit?Har vårstädat i trädgården under ett par dagar. Tagit bort den tjocka lövmattan som agerat filt över vintergäck, snödroppar och blåsippor.


En del blåsippsplantor kryper uppåt trots att de inte är nyplanterade utan har varit med i ganska många år. Har av misstag lyckats riva av alla tillväxtknopparna på en planta. Tusan också eftersom det är en frösådd Hepatica insularis från 2006. Då köpte jag under sommaren färska fröer från Ashwood nurseries.
Bortsett från den här vårens fadäs har just Hepatica insularis klartat sig bra på friland men den står väldränerat i en svag västersluttning. Synd att den trots placeringen sakta kryper uppåt, men det är den ju inte ensam om. Skall köpa påsjord att täcka med.
Snödropparna kommer med raketfart.


Och nu blommar Hamamelis x intermedia 'Feuerzauber'


 och Hamamelis x intermedia 'Arnold Promice'

Nog borde man ligga i hårdträning (gå på gym) strax innan våren närmar sig för att slippa ont i ben och rygg. Idag stapplar jag fram, men vad gör det J))

25 kommentarer:

 1. Vacker Hamamelis du visar. de är verkligen vårbuskarna nr 1 för mig!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Hejsan Birgitta!
  Det ser helt otroligt vårlikt ut hos dig - dock sänder jag mina empatier ang blåsippan.
  Hos mig ligger snövallarna som cement'häckar'(;))))!!!!) och någon vårstädning kommer jag inte kunna ägna mig åt på länge än.
  Undrar om man kan söka sig som klimatflykting till Ödsmål?/Anja

  SvaraRadera
 3. Vad härligt,hos dig har våren kommit en bit på väg, vi bor ju inte så långt ifrån varandra men här är fruset i de flesta rabatter..men snart så..Ha det gott önskar Torprosen

  SvaraRadera
 4. Ser underbart ut med blommande kvistar och Snödroppar!
  Hopp om vår!

  SvaraRadera
 5. Ja nu går det undan.....
  Men det där med att träna inför säsongen hade inte varit så dumt ;))
  Var helt stum i högerhand och arm förra veckan efter att ha klippt äppleträden...
  Ha det bra ;)

  SvaraRadera
 6. Jag trodde också att jag skulle kunna vårstäda lite i vår torpträdgård nu i helgen. Det gick inget vidare för snön låg packad på hela tomten.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 7. Jag skulle gärna haft lite träningsvärk efter en dag i trädgården nu. Det är så härligt att se våren kommer till er. Njuter bilderna i fulla drag.

  SvaraRadera
 8. Ja Birgitta nu börjar den tiden när man verkligen känner att man inte har använt vissa muskler på ett helt år;) Vi har inte börjat att fixa i rabatterna ännu men troligtvis är vi i gång i veckan. Vad synd på din blåsippa men du har ju många olika plantor att glädjas över:) Det är underbara bilder som du visar och jag håller med dig om att fåglarna sjunger som tokiga, de har nog längtat efter våren de också;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 9. Kan det vara möjligt att ni har fått den efterlängtade våren till er...för här är den inte!

  SvaraRadera
 10. Visst känndes det i luften fast det faktiskt var 3 pluss bara.
  Helt underbart.
  Linda

  SvaraRadera
 11. Så fina vårliga bilder, fast inte så roligt med halshuggna sippor.
  Ha det gott!
  /Pella

  SvaraRadera
 12. Visst måste det vara våren! Jag ska också ut och rensa lite i röran idag och kanske hittar man lite vintergäck under löven. /Anette

  SvaraRadera
 13. Visst är det härligt. Jag saknar så min gula Trollhassel- Gjorde det dumma att flyttade den - busken var ganska stor- o den kom bara tillbaka ett år sen sa den farväl.
  Mina små Blåsippor är ännu inte framme heller. Får njuta av det som är
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 14. Man tar gärna lite stelhet i kroppen bara man får börja.

  SvaraRadera
 15. Mysigt, vi får ju vårat lite senare men den som väntar på något gott...
  Ken

  SvaraRadera
 16. Hihi... ja, den där vårvärken är eländig, man är otränad och det räcker med ett tag med krattan eller stora sekatören, för att man skall känna av de muskler som vilat i vinter, för att inte tala om korsryggen..... :) men det är skönt samtidig.
  Idag var det en härlig sol som lyst på oss! Än har jag inga snödroppar hos mig men snart så... jo, förresten, i växthuset har jag ju några som blommar :)
  Må så gott, kram :)

  SvaraRadera
 17. Visst är det underbart! Det blir ljusare och ljusare och vårfåglarna är bara så härliga.

  Vårkramar
  Anna

  SvaraRadera
 18. Nä, vad gör det att man är "krank" o öm efter en dag i trädgården! Det är en känsla av belåtenhet i det också, man har kunnat jobba i sin trädgård...som ger en sån härlig känsla av avkoppling mitt i allt grävande, räfsande, rotande i jord...osv. Underb art!
  Men du har nog mer vår i din trädgård än jag just nu. Här står det still, tycker jag...2 grader plus om dagen o minus 2 på natten...Suck!
  Men SNART...!
  Kram Lenas trädgård i kalla Blekinge

  SvaraRadera
 19. Jag håller helt med, man borde faktiskt gå på gym innan vårsäsongen i trädgården börjar :-)
  Det där med att plantor "kryper upp" har jag funderat över, tänkt att jag kanske gör något "fel" när jag planterar men det kanske inte är något ovanligt...
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera
 20. Godmorgon Birgitta

  Ja du nu står våren i farstun! Tänker osökt på Boye och hennes knoppar med en viss tvekan dröjer hon kvar bara ett steg till. Även här har trädgården fått en vårrens. Ett ochh annat har nog blivit halshugget som du Pella uttrycker det, men annars hade man knappt sett det som dolde sig under löven.Varför gå på gym när man har en trädgård?

  Ha en bra dag önskar Ingela

  SvaraRadera
 21. oj va roligt att våren kommit sådär långt hos er, här får vi nog vänta lite på knoppar ännu. men solen skiner och ememllanåt regnar det så snön smälter bra! snart =)
  ha de gott!
  susanne

  SvaraRadera
 22. Oj vad jag blir avis på dina fina vårbilder.
  Här hade vi minus 20 inatt och snön har svårt att smälta.
  Men jag har inte slutat hoppas på vårens ankomst .Kommer bara värmen så tror jag att snön smlter ganska snabbt fast ca 60 cm tar nog lite tid att få bort.

  Ha det gott och ta det försiktigt med vårstädningen.

  Gunilla

  SvaraRadera
 23. Min katt får "spelet" av din
  blogg. Fundersamt smyger
  han runt datorn för att kolla var fåglarna kommer ifrån. Vår ute, vår inne och till och med i datorn.

  SvaraRadera
 24. Ja nu är det vår till 100% och gym det kanske man borde gå på några veckor innan man körigång det stora arbetspasset i trädgården.
  Spännande med alla din snödroppar.
  Har hittat 2 av dem som du köpte förra året. Hoppas alla kommer.
  Har inte sett om min trollhassel blommar i nya trägården ännu.
  Skall dit imorgon och kolla.
  Ha det gott
  Annika
  Vi ses väl på Nordiska???

  SvaraRadera