söndag 23 januari 2011

Ursäkta…

att jag inte tittat in och läst era tankar om veckans tema i Blooming Friday. Skall försöka bättra mig under veckan som kommer.


Nu när vintern fortfarande håller sitt grep om oss åker vi gärna på auktion och det har vi gjort den här helgen också. Fantastiskt vad mycket det finns som man inte visste om att man behöver :-). Att gå på auktion är minst lika roligt som detta med växter och trädgård.


Hoppas alla ungdomar som håller på att sätta bo får upp ögonen för hur mycket fint man kan hitta och till vilka priser.


Såg idag ett ungt par, mannen gick först och körde kärran med det lilla barnet framför sig med ena handen och med den andra bar han bakom sig ena kortsidan av en vacker teakskänk. Efter skänken, vid den andra kortsidan kom sambon, frun eller mamman. Det är så härligt att se dessa ungdomar som är så glada över sina inköp (fynd). Var annars om inte på auktion hittar man ett vackert och välsnickrat skåp för 450 kr?

16 kommentarer:

 1. Så rätt! Men alltfler unga verkar söka sig till auktioner (och loppisar). Trevligt "vinternöje" för oss alla!;-)

  SvaraRadera
 2. Å, jag brukade älska att åka på auktion, men nu tycker jag att det tar lite för mkt tid + att huset är rätt fullt...

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 3. Ja, vad roligt med auktioner! Nu mitt i vintern brukar det inte vara någon trängsel heller. Det är verkligen onödigt att köpa nytt på Ikea när det finns så mycket vackra och välgjorda gamla möbler.

  SvaraRadera
 4. Skoj med auktion! Förr gick jag på auktion en gång i veckan och man kunde då verkligen fynda. Numera är det inte så lätt att få rätt pris. Det värsta är att då ett kommer in måste något annat ut ;-)

  SvaraRadera
 5. Härligt med auktioner:) Jag har fortfarande inte hittat det skåp/skänk/vitrin som jag vill ha till vardagsrummet men det kommer nog så småningom:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Hejsan Birgitta!

  Det här inlägget skulle jag har kunnat skriva. Så ofta som vi har pratat om detta hemma och sonen med hustru har nappat på den!/Anja

  SvaraRadera
 7. Roligt med auktion och loppis, också roligt att det blivit en trend med återbruk och återvinning. Döttrarna har sagt att när de sätter bo, skall de köpa allt porsling och glas på loppis, "där finns ju allt" säger de :)

  Har du fått frösådda plantor av din porslinsanemo? Tänkte om de släpper sina frön så gror det väl? Sådde mina idag och ställde ut, i morgon tar jag av locket och lägger på snö, allt för att likna naturen :)

  SvaraRadera
 8. Det är så kul nu att alla går för återbruk. Auktioner och loppisar är bra för miljöet, bättre än för några år tillbaka då man bytte soffa minst var femte år. Hoppas du också hittade något :)

  SvaraRadera
 9. Nog finns det fynd som är svåra att stå emot. Och om jag av någon anledning skulle byta ut mitt möblemang så skulle jag bara gå på auktion och handla möbler med själ!!

  En bra vecka önskar jag dig.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 10. Auktion och loppis är hur kul som helst...och bra...
  Köpte en fåtölj förra veckan för 150 kr på sopstationen här i malmö ;)))

  SvaraRadera
 11. Det är verkligen roligt att gå på auktion! Vi gör det alldeles för sällan - kanske beror det på att vi nästan bor granne med en? Man tänker helt sonika att "dit kan vi gå när som helst" och så blir det inte av, när man inte planerar för det.
  Det får bli bättring i år!
  Kram Ester

  SvaraRadera
 12. Här i Piteå har vi 2 återvinningsmarknader för möbler,kläder och pynt...som besöks ofta av mig:)Oftast kommer man hem något fynd.
  Berit

  SvaraRadera
 13. Visst är det mysigt att gå på auktioner,nu när trädgården inte är så gästvänlig!

  Porslinsanemonen som du hade i förra inlägget är en kär vän här sedan några år tillbaka.
  Köpte min på Lavendelgården i Skåne.
  Visste inte vad jag köpte då,men ångrar inte en sekund nu att den slant med:-))
  MVH MLK:-))

  SvaraRadera
 14. Älskar auktioner, tyvärr är maken inte intresserad...
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 15. Jag är ung och Har älskat och fortsätter att älska second hand / loppisar, nu känns dte dock rätt att ta steget och utforska auktionsvärlden också :) Något tips om hur man hittar till olika auktioner ( småland ) ? Mvh Ellinor

  SvaraRadera