tisdag 21 september 2010

Solen skiner


och det röda blir ännu rödare.

 Imperata cylindrica 'Red Baron' är grönt när det väl dyker upp på våren men blir rödare och rödare  ju närmare hösten vi kommer.Echinacea 'Fatal Attraction' har ännu inte helt slagit ut sina blommor. Kanske för att jag flyttat den en gång nu under sommaren men den hade hamnat alldeles för skuggigt.

Hoppas vi får en riktigt solig höst med mycket färger.

18 kommentarer:

 1. Ja det är så härligt när solen skiner! JAg hoppas också på en färggrann höst. Älskar de där granna färgerna på hösten.

  Trevlig dag!

  SvaraRadera
 2. Så roligt! Skrev precis om detta gräset hur jag suktar efter det. Min granne har det och det är så fint när ljuset faller på det. Du har fångat just det fina ljuset på din bild.
  Läste att det är ett ogräs i sydligare breddgrader, men att det är för kallt här Massachusetts för att det ska spridas så. Läste även att de har 1m djupa rötter och det förvånade mig.
  Hoppas också på en solig höst och att din Echinacea slår ut fullt snart.

  Annelie

  SvaraRadera
 3. Vackra röda färger! Ja hoppas det kommer sol och hög luft nu, här nere i söder har det varit regn och blåst i en evighet känns det som..

  SvaraRadera
 4. Gissa, vad var mina första ord i skolan, när vi lärde oss svenska i 60-talet i Finland? "Solen skiner och vädret är vackert." :)

  Soliga dagar för dig också!

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig röd färg det ser nästan ut som den brinner, hur är det med härdigheten på det röda gräset men du har kanske zon ett.
  Echinacea vill ju stå soligt men jag har en som blommar riktigt bra som står ganska skuggigt.
  Här har en del träd börjat ändra färg till rött så det ser ut som det kommer dli en vacker höst.
  Mariana

  SvaraRadera
 6. Hejsan Birgitta!
  Baronen har den rätta färgen;)))!
  Ang. blomningen så tycker jag att alla sensommar-/höstblommande växter är sena hos mig i varje fall.Det finns numera så många spännande varianter av Echinacea - jag har också smalat på mig en del fast de är i sin linda ännu./Anja

  SvaraRadera
 7. Tack för tips om grässorter! Och det du visar idag är ju också spännande. Nu inför det stundande mörkret behöver jag färgintryck mer än någonsin under odlingssäsongen. Hänger kanske ihop med att jag är totalblind i skymning/mörker.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 8. Vad vackra bilder du visar...visst är höstfärgerna fina? Hoppas bara att frosten håller sig borta ett tag till.. Ha en go vecka önskar Torprosen

  SvaraRadera
 9. Det är lätt att älska hösten när man tänker på dess färger ;)

  SvaraRadera
 10. I dag skiner faktiskt solen... till skillnad mot igår då det störtregnade..... Hoppas verkligen på många soliga höstdagar..... de är så fina.....

  De röda höstfärgerna är fina.... värmer på nåt sätt :-)

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 11. Vilka härliga höströda växter! Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 12. Så vackert det lyser upp, Red Baron, den dog hos mig förra året men jag får nog ta och försöka igen ser jag.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 13. Höstens färger är underbara, vill också ha sol så klart:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 14. Så vackert detta gräs är. Mitt har precis 3 blad kvar (men de bladen är vackra). Har alltid övervintrat det i garaget men nu åker det i backen, kanske det trivs bättre då. Hoppas solen stannar kvar ett bra tag till så vi får en riktigt härlig höst.
  Ha det så bra.

  SvaraRadera
 15. Oj vilka vackra höstbilder du har idag.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 16. Vilken underbar blogg du har! Får så mycket inspiration! Vill bara åka hem från jobbet, leta fram kameran och gå loss ordentligt. Tusen tack!
  Hälsningar, Anna-Karin i Gävle

  SvaraRadera
 17. Visst är det underbart när växterna ändrar färg det blir som en andra blommning.
  Jag har provat Red Baron en gång men den är inte härdig hos mig.
  Echinaceorna finns ju i så många varianter så det är svårt att välja jag har bara två sorter ännu men jag skall köpa flera för de är så fina och stadiga i växtsättet.

  Ang. Skogsastern. Jag har haft den i tre år nu och den har växt rejält men än så håller den sig på plats.

  Ha en jättefin höstdag.
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera