tisdag 14 september 2010

En underbar septemberdag.
Tidlösorna har börjat blommaoch gräsen skimrar i solskenet.Idag har jag möblerat om färdigt i trädgården för den här säsongen och nästan alla växtinköp är i ’backen’. Det är bara en tidlösa från helgens växtmarknad som ännu inte fått någon plats.
Höstanemonerna, Anemone hybrida 'Rosenschale', från besöket i Trädgårdsföreningen förra veckan står nu bland julrosor och gräs.
Känner mig riktigt nöjd för nu verkar det som om höstrusket börjar i morgon. Prognoserna är regn resten av veckan, minst.
Då behöver jag i alla fall inte vattna.

16 kommentarer:

 1. Fint med Höstanemonen där.
  Vädret växlar ena stunden regn andra sol, men det ser ut som det ligger ett rejält molntäcke över oss framöver.
  Ha en bra vecka
  Mariana

  SvaraRadera
 2. Sååå fint! Vackra gräs vill jag gärna ha. Vad heter dina favoriter?

  SvaraRadera
 3. Oh vad duktig du har varit som fått "färdigt" i trädgården:) Här är det fortfarande massor kvar och flera backar med växter som ska ner i rabatterna. Men den som spar han har;))) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Regnet är ju bara till ens fördel när man precis har planterat....hos mig är det riktigt rusk just nu ;)

  SvaraRadera
 5. HÄRLIGT HÄRLIGT!!!
  Dr är så duktig.
  Linda

  SvaraRadera
 6. Du gör helt rätt! Egentligen borde man plantera så mycket man orkar den här tiden, när det regnar så mycket. Då får man ju också bort en massa ogräs, i alla fall just där som de nya plantorna ska ner i backen...så är det hos mig i alla fall. Fast säkert inte hos dig...

  SvaraRadera
 7. För mig kan det gott regna nu bara det är fint i helgen.. Men det måste vara skönt att ha gjort undan alla måsten ute och bara kunna njuta av skapelseverket. Glittrande fin gräs där bak och anemonen är läcker. Otrolig stora blomster på den, eller är det mina som är små?
  Oansett, alltid lika inspirerande att kika inom dig :)

  SvaraRadera
 8. Så fint! Känner mig verkligen lat när jag läser vad du jobbar:) Slutade vattna i växthuset för säkert 14 dagar sen...händer inte mycket här just nu. Plockar lite med pelargonerna är ungefär vad jag gör:) ...och snart är det dags att plocka in dom.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. lite avis på dej som är färdig inför höstrusket,,mina senaste köp från trädgårdföreingensmöte är fortfarande inte i jorden..nu de senaste veckorna har det vartit jobb jobb ..förkylning och jobb..idag rymde jag hem från jobbet vid 15.30 trots att det finns tre åtgärdsprogram att renskriva,50 Dls att rätta igenom,men jag kände att jag inte orkade jag måste ju hinna blogga runt hos er andra med,,

  Ser härligt ut i din höstmöblerade trädgård.
  ha en go vecka kram Monica

  SvaraRadera
 10. Skönt att bara kunna 'finlira' i höstträdgården. Själv får jag nog slita några helger till innan grovjobbet är gjort. Vilken härlig bild med det skimrande gräset.
  Ha det fint i veckan.

  SvaraRadera
 11. Så avundsjuk jag blir!!! Känns som man aldrig blir färdig. Det blir man ju såklart inte, men det är en härlig känsla att känna sig någolunda färdig. Så fint du har gjort om i din blogg!!!
  Dottren har planer på att fixa om i vår blogg. Vi vågar knappt göra något nu för man är rädd att den ska försvinna helt...vore så typiskt.
  Ha det gott
  Carina

  SvaraRadera
 12. Känns skönt då man fått undan och lugnt kan slå sig ner och njuta och betrakta.

  Ja, här regnar det också idag om än fint som det ser ut nu. Himlen är grå och trist. Hoppas, hoppas på fina dagar ett tag till!

  SvaraRadera
 13. Tidlösa har jag haft på önskelistan i åratal, men jag får liksom aldrig tummen ur..... De är ju så underbart fina och glada i rabatten så här års!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 14. Det är verkligen omväxlande väder nu. Gick ut för att gräva bort en bit gräsmatta idag, hade jobbat 5 min så började det ösregna...
  Bestämde mig för att göra färdigt i alla fall, man torkar ju igen :-)
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera
 15. Underbart vackert och smakfullt, fint ljus i bilderna:) Annars så mörkt nu och särskilt om kvällarna.
  Hälsningar Inger

  SvaraRadera
 16. Aaaaa,,, det fattas nog något, kanske en samling med Meconopsis forestii! Fröernar insamlade och torra vill du ha så bara säj till...

  SvaraRadera