söndag 4 april 2010

15 bilder på vårenSvårt att välja! Helst vill jag visa allt.
Idag har varit en underbar vårdag här i Bohuslän. Blåsippor, krokus och snödroppar har börjat blomma. Bin, fjärilar och humlor har varit lika våryra som jag själv.
Hela dagen har jag klippt bort gamla vinterståndare, rensat och gödslat. Snödropparna från Anna Lena i Svanesund står fullt utslagna och är helt ljuvliga.Crocus sieberi ssp atticus, köpt på Göteborgs Botan 1996, min favoritkrokus.Daphne mezereum, den vanliga med lilarosa blommor börjar slå ut och det gör den vita också,
Daphne mezereum album. Väldoft, verkligen väldoft!
Krokus och snödroppar..Två gula färger, krokus och vintergäck, just nu tycker jag om gult, men egentligen är det ingen favoritfärg.Galanthus 'S. Arnott'Galanthus 'Atkinsii'Galanthus 'Dionysus'Galanthus 'Cordelia', också en Greatorex hybrid. Väldigt lite är känt om Heyrick. A. Greatorex. Han dog 1954.Galanthus plicatus och vintergäck.Hepatica transsylvanica. Kombinationen blått och brunt hör verkligen till färgfavoriterna.Hepatica x media 'Harvington Beauty' från förra årets Älvsjömässa.En Hepatica asiatica som jag frösått själv.Köpt färska frön från Ashwood Gardens i England. Denhär och några systrar till den har stått utplanterade på friland i vinter och klarat sig riktigt bra under snön.


Crocus malyi och vintergäck.Crocus imperati 'De Jager' har också börjat blomma.

32 kommentarer:

 1. Underbart, nu finns det ett och annat här med.

  SvaraRadera
 2. Oj vilka fina bilder jag blir så avundsjuk så att det nästan gör ont i magen.:O)
  Här ligger snön djup ännu så jag får njuta av dina bilder så länge.

  Ha en fortsatt fin helg
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 3. vilken fantastisk vårblomstring. är det olika sorter snödroppar allesammen? måste kännas skönt att kunna se utöver trädgården och kunna vila ögonen på allt det vackra :)

  SvaraRadera
 4. Det är sexton härligt vårliga bilder. Tänk så mycket det finns redan nu när vi bara ligger i startgroparna ;)

  SvaraRadera
 5. Jag säger bara ååååååååå....
  Helt underbara bilder på underbara växter, och sol dessutom! Idag har varit min enda lediga dag i påskhelgen och här har det bara regnat, så lusten att gå ut och fota har varit minimal. Tur att du ger lite vårlust tillbaka. =)
  Kram Helen

  SvaraRadera
 6. Det är så vackert att man blir helt stum, och det är inte ofta;)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 7. Vilken fantastisk vårblomning!!Här blommar bara några stackars krokusar..bor med i Bohuslän. Men,men det kommer väl vad det lider..Kram torprosen

  SvaraRadera
 8. Det var många fina bilder på vårens blommor.
  Mariana

  SvaraRadera
 9. Mer blom än vi har här,o idag regna det nätan hela dan. Råkallt o fy. Får njuta av dina fina
  Kramis Ninne

  SvaraRadera
 10. Fantastiskt härliga vårbilder! Ser helt ljuvligt ut. Förstår att det var en härlig dag ute i allt det fina.

  Önskar dig en fortsatt skön helg!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 11. Dina bilder ger verkligen lust till trädgårdsvandring för oss alla. För vi har nog lite var o en att glädjas över, men kanske inte så mycket som du...
  Men man blir ju så lycklig över "det lilla" nu efter vår LÅNGA vinter.
  Ha en fortsatt trevlig Påsk!
  Lena

  SvaraRadera
 12. Våren ser underbar ut hos er!!! Imponerad att du ser skillnaden på snödropparna, men jag är inte förvånad då det ju är en favorit hos dig.
  Ska du till Älvsjö mässan i år?
  Påska kram Carina

  SvaraRadera
 13. Å, vilka underbara bilder för en frusen Hälsingesjäl. Måste vara helt underbart att få rensa i trädgården.

  SvaraRadera
 14. Helt fantastiska vårbilder. I natt har det snöat! Karin

  SvaraRadera
 15. Gud så vackert. Jag planterade ett gäng snödroppar i höstas, men den rabatten ligger fortfarande begravd i snön. I höst ska jag plantera i rabatterna runt dammen istället, för dom blev snöfria först. Man lär sig så länge man lever. Så jag nöjer mig med att titta på dina bilder så länge.

  SvaraRadera
 16. Vilken vårparad! Fantastiska bilder Birgitta, vilken fin vårrabatt med krokusarna.

  Ha det gott/ Tyra

  SvaraRadera
 17. Härlig vårkavalkad//Britt

  SvaraRadera
 18. Vilket underbart himmelrike du har bland alla blommor!

  Vi var till lilla stugan i Roslagen över helgen och där låg snön fortfarande djup på tomten...

  Kramar från
  Sally och jag

  SvaraRadera
 19. Så många läckerbitar. Du har verkligen koll på namnen - det är roligt. Mina snödroppar har blandat sig - vanliga med namnsorter - usch vad avundsjuk jag blir på din ordning. Men mest njuter jag av alla fantastiska bilder.
  Ha en skön kväll!
  Eva

  SvaraRadera
 20. Tack för dina fina bilder de värmer i vinterdvalan. jag skulle gärna vilja veta hur du får frön av Hepatica att vilja växa och blomma, mina brukar försvinna...och det är inte trolleri utan det är står du för, odlingskonsten i din trädgård.

  SvaraRadera
 21. Men, vilken fägring du har alla redan! Otroligt läckert!

  SvaraRadera
 22. Ohh Birgittta jag hade hellre åkt till dig än till mässan i STockholm känns det som just nu!
  Din trädgård är ett mirakel.. för själen.
  Kram på dig
  Annika

  SvaraRadera
 23. God morgon! Jag sitter med mitt morgonkaffe och läser ortstidningen, NynäshamnsPosten. De slår ett slag för "mångfald i svenska trädgårdar", och för arrangemanget "Tusen Trädgårdar". På ett av tre fotografier visar man "Glädjekällan som man hittar i Ödsmål i Bohuslän". Trevlig läsning!

  Jag har en planta snödroppar - alltså jag är inte precis någon samlare. Men jag tillåter mig att njuta av att se andras skapelsekraft, exempelvis dina olika snödroppar.

  Vänligen
  Ulla Laiho

  SvaraRadera
 24. Birgitta! Bor vi verkligen på samma breddgrad? Odlingzonen är definitivt inte den samma...;(!Om två veckor kan jag hoppas på att blåsipporna har kommit lika långt som dina!/Anja

  SvaraRadera
 25. Hej
  Såå fina bilder från din fina trädgård!
  Här i skåne hade mina snödroppar börjat blomma över när jag kom hem i går....
  kram
  Monika

  SvaraRadera
 26. Vilka förtjusande snödroppar! Och blåsippor! Och krokus!
  Du är inte dålig du som kan hålla reda på vem som är vem.
  Och vilka vackra backar! Jag försöker försvara mina krokusar mot rådjuren med blodmjöl och det går väl sådär. Hur gör du?

  SvaraRadera
 27. Ja du har verkligen vår hos dig! Så många sorters snödroppar... hur kan du hålla reda på alla namn? Och blåsipporna... Ljuvliga!

  Njut av våren!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 28. Fantastiska bilder!

  Och jag undrar detsamma som Anja, bor vi verkligen på samma breddgrad. Mikroklimat månne? Jag väntar med spänning på att mina knoppstinna Hepatica transsylvnica ska slå ut. Kanske kommer de till helgen...Hoppas de kommer i närheten av din prakt. (Är det Blue Jewel du har?)

  Ser med glädje fram emot sommarens Tusen Trädgårdar!

  Våryra hälsningar från en Bohusläning i exil i Båstad

  SvaraRadera
 29. Så ljuvliga bilder på alla vårblommor.. tänk så många olika snödroppar det finns.. en hel uppsjö. Och krokusar som jag är lite extra kär i finns så många så man dånar, så din sista bild på en krokus gör mig såå lycklig för den var ju hur fin som helst.. vill ha.. =)). Väntar på ett par nyingar som jag köpte från Botanicus förra året, en har visat sin lilla nuna och den andra väntar jag på med spänning.. Kram och ha en härlig torsdag..Monica

  SvaraRadera