lördag 20 mars 2010

Äntligen kom den ….Nästan så jag kan tro att den, våren alltså, känner av att det är vårdagjämning i morgon för idag kom den till oss med både solsken och värme. Efterlängtad!

För mig har det varit årets första pysslardag i trädgården. Att det kan vara så njutbart!
Resterna av julens dekorationer åkte till komposten och ljusslingorna, som äntligen töat fram gick att plocka ner. Istället för den gamla granrisbocken, som varit fastfrusen i månader och nu börjat bli brun och torr står vårkrukan med penséer och påskliljor.
De små terrakottakrukorna är gamla och kommer från Höganäs. Göteborgs Botaniska Trädgård säljer dem för 5kr /st.Snödroppar, julrosor och vintergäck ligger startklara under snön. Det är knappt den hinner smälta undan innan snödropparna slår ut.Såg den första blåsippsknoppen idag :-)

30 kommentarer:

 1. Vilka härliga vårbilder! Hos mig har ännu ingen vårlök tittat upp men jag längtar och kan trösta mig med att se på dina bilder så länge. Jag brukar köpa Gränsforskrukor på rea...i fabriken.

  SvaraRadera
 2. Underbara bilder!!
  Jag har inte vågat sätta ut några blommor alls än men det kanske är dags nu :-) Kliar i fingrarna gör det i varje fall.
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera
 3. Ja här syns verkligen våren... snart hoppas jag se nåt liknande hemmavid

  SvaraRadera
 4. SNyggt!

  Jag har också haft första pysseldagen ute. Slängde skräp som kommit fram genom snön, tömde krukor på granris o liknande. Planterade sen ett par arrangemang med penséer och påskliljor. Åt dessutom lunch i Lugnet. Kanon, vilken energi man får! Kram!

  SvaraRadera
 5. Helt underbart ser det ut hos dig! Pensékoppen får jasg också fota snart....;))Ha en underbar lördagkväll!/Anja

  SvaraRadera
 6. Titta, där är de små liven. Hur var det nu, fick du med dig några hem från England?

  SvaraRadera
 7. Snön är borta men inte fick vi någon sol idag. Här har det varit både regn och grått av dimma hela dagen. Men vad gör väl det när rabatterna är fulla av vårlökar som snart slår ut i blom! Vilka otroligt snygg rostiga krukor du har!

  SvaraRadera
 8. Vårlikt :) Så fint du har det och är avis att du kan ha penseer fritt - inga rådjur? Jag får ha min "nätklocka" över krukorna för att få ha dem ifred.

  Visst var det härligt väder idag! Julkransarna åkte upp i skogen och jag fyllde en stor korg med div grankvistar och skräp som bars bort - härligt med lite trädgårdsstädning :)

  Hoppas söndagen blir lika fin, ha det gott ♥

  SvaraRadera
 9. Här regnade lite då o då- så jag kom inte ut och plocka bort. Där är ju mycket som ser skräpigt ut nu när blommorna sticker upp o det är inte kul när snödropparna står o blommar ibland en massa "gamla" bruna stjälkar..
  Det ser skönt ut hos dej
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 10. Ja det känns verkligen som våren nu;)) här har töat något enormt bara de två sista dagarna. Härliga vårbilder. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 11. Nu ser jag att det är pensser på kaffekoppen - så söt! Får man fråga vart ni åker på loppis? Jag brukar åka till Östhjälpen som ligger vid Jonsereds fabriker, där finns allt utom gamla möbler, alltid blir det något fynd :)

  Nu har jag ingen värme på längre, har haft en frostvakt fram tills nu och kankske kommer den fram igen om det blir minusgrader. Har ju växthuset mot husväggen så det blir ju inte så kallt om natten. De flesta växter klarar ju ned till 0 bara de blir vana vid det. Så fort jag får mina beställda konsoller och glashyllorna kommit upp, så skall pelargonerna få flytta ut och få mer ljus - det börjar bli trångt härinne..... :)

  SvaraRadera
 12. Javisst känns det att våren är på väg. Jag tycker att den här vårvintern som är just nu också är härlig. Men det kliar i fingrarna. Satt en stund ute i smideshammocken idag och tittade på allt som skulle göras..jag skulle vara flera. Tänk om man skulle kunna köra sig själv i kopieringsapparaten..då skulle det gå undan i trädgården! hihi*

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 13. Oh, vad härligt! Vad jättefina arrangemang du gjort!

  Blåsippor....mmm (1,5 mån bort skulle jag tro hos mig...)

  Ha' det gott!
  /charlotte

  SvaraRadera
 14. ååå så fina vårbilder!!Tack!!!!

  SvaraRadera
 15. Så härliga vårbilder du bjuder på, man bli ju bara glad av att se dem! :o)
  Ha en fin söndag,
  Lydia

  SvaraRadera
 16. Himmel vilka ljuvliga bilder. Här dröjer det nog ytterligare MINST en vecka innan det går att plocka bort julpyntet i trädgården.

  SvaraRadera
 17. Hmm... Precis sådär mysiga bilder vill man ju fylla hela livet med just nu!
  Och fy så hemskt att somligas vår ligger 1½månad bort....

  SvaraRadera
 18. Så alldeles underbart Birgitta! Ljuvligt med blommor både i krukor och i jorden. Det kommer att explodera framöver. Krukorna ser verkligen fina ut. Får nog kika in där någon dag!

  Jag har lite svårt att beskriva vart någonstans Lilla Torp ligger (i närheten av gamla tv-huset i Torp) men gå in på hitta.se och sök på Lilla Torps Trädgård (Göteborg) och du får upp både adress och karta.

  Ha en fin söndag!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 19. Så fint du har gjort. Våren kommer snabbt hos dig! Jag hittade snödroppar idag.
  Karin

  SvaraRadera
 20. Vad härligt med vårtecken!
  Mariana

  SvaraRadera
 21. Våren blev besegrad idag ... snön faller glatt i stora flingor!
  :(

  SvaraRadera
 22. Härligt med vårpyssel!
  Här ligger vi lite efter er, så jag får vänta ett tag med krukorna. Får låta dem smälta fram först...
  Stod länge och suktade efter en vinröd pensé och en dito hyacint i ett gardencenter, men jag tog mig i kragen och gick därifrån utan dem. Det kostade på! Men snart..!
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 23. Underbara bilder!!
  Här täktes hela landskapet av snö idag....

  SvaraRadera
 24. Jag har också haft lite trädgårdsjobb idag, kunde inte låta bli. Det är nog egentligen för tidigt att röja bort gammalt ris i rabatter, men det ser ju för bedrövligt ut och så VILL man ju igång!
  Härliga bilder!
  Lena

  SvaraRadera
 25. Heisann!
  Stemningsfulle motiv. Gleder meg til våren sammen med alle dere andre.
  Ha ei flott uke!

  SvaraRadera
 26. Underbart Birgitta!
  Nu förstår jag hur du myser dig!
  Här är det nästan snöfritt och jag har sett den första blåsippan idag.
  Väntar på den som jag fick av dig.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 27. Vilket underbart arrangemang och härligt att du har så mycket vår.

  SvaraRadera
 28. Så härliga vår bilder du bjuder på. Vi har fått ett bakslag med för mycket snö och mulet och grått väder igen, men snart så....//Britt

  SvaraRadera