måndag 7 december 2009

Mer julrosor och en rostig bil...Tog en runda med kameran idag, det var ett tag sedan sist och såg att nu börjar julrosornas tid.
Svartfläckssjukan angriper sällan hybridernas blad så de har jag inte behövt klippa bort och nu lyser det riktigt om dem, blanka och mörkgröna, där de står och täcker in den nakna jorden. På sommaren lägger man inte direkt märke till dem men då finns det ju så mycket annat, som dessutom blommar.

Vackrast blad tycker jag Helleborus x ericsmithii 'Winter Moonbeam' har. En hybrid som kom 2007. Knopparna är redan riktigt stora och mörkt rosa till färgen. Väl utslagna blir blommorna nästan creamvita.
Den här dubbla vita har blommat sedan september och kommer fortfarande med knoppar.Måste också bara visa bilen nummer ett för oss som gillar prylar och rostiga saker i trädgården.
Inte vacker kanske men utställningens ROLIGASTE !


17 kommentarer:

 1. Åh, vad underbart med blommor nu. Jag har inte kikat på min Heleborus. Dom brukar ju ligga under snön vid den här tiden men nu är det ju gröna gräsmattor så kanske de blommar hos mig med.

  Jasså, du flyger omkring med livsfarliga vapen :))Hoppas din resa var underbar och att vi snart får en redogörelse av allt du såg.

  SvaraRadera
 2. Jag röstar på julrosorna.
  Vit fylld,...............

  SvaraRadera
 3. Härlig gammal kärra!! det är bara att ta hem den och parkera i trädgården, vilken upplevelse det hade varit. Fina julrosor, det har jag också lust på, men nu hade jag i varje fall inte sett blommorna, för mycket snö.. ha det bra :)

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset på din julros, ska spana i år på STA-växtmarkanden i Ronneby. Jag har flera sorter som frösår sig men det är inte alla som ställer upp på en flytt, kanske du har tips på det också.

  SvaraRadera
 5. Julrosor är så underbara! Så enkla men så vackra...

  SvaraRadera
 6. Hos somliga blommar julrosorna och hos somliga inte...dessutom har jag fått klippa bort samtliga julrosblad....jo, jo, vem har sagt att det skall vara rättvist...men önska gör man ju ändå...typ;)))!/Anja

  SvaraRadera
 7. Häftigt åk!;-) (fast kanske inte "åker" så mycket längre?!;-)...)
  Mina julrosor är så sena- dyker nog inte upp före julen.... Härligt få njuta dina!!

  SvaraRadera
 8. ...jag skulle inte vilja ha den där bilen i min trädgård...hellre lite julrosor ;)

  SvaraRadera
 9. Vacker julros.
  Vilstolen i högerspalten var riktigt snygg skulle passa bra hos mej, svårt att hitta snygga till inte altför stor kostnad.

  SvaraRadera
 10. Underbara julrosor. Undrar vad jag skulle kunna göra (om något) för att få mina (z4) att blomma nu. En sån här varm förvinter borde ju vara ungefär som din. Eller? Mina knoppar ligger med ansiktet djupt ner i myllan.

  SvaraRadera
 11. Vilken härlig gammal rostig bil.. =).. roligt att se. Dina julrosor är så vackra.. har inte kollat mina än, de är inte så stora och en del nya klarade inte förra vintern. Men jag har några frösådda från dig.. de lever men behöver nog lite mer tid på sig att blomma.. kram och ha en bra fortsatt vecka.. Moa

  SvaraRadera
 12. Nog för att jag gillar rostigt, men den vill jag nog inte ha i trädgården :)
  Men en häftig bil ändå.

  Julrosorna är bara så underbara. Så du har redan blommade exemplar! Det är så man går och längtar till att de ska börja visa sig.

  Kram Mari

  SvaraRadera
 13. Julrosorna hos mig vägrar! Så jag har fått köpa en ny, vit för 179 kr! Hu, så dyrt, men vacker är den! Ska göra ngt arr i helgen för trappan...
  Hälsn Lena

  SvaraRadera
 14. Ja, det var verkligen en orginell bil. Gillar rostiga prylar i trädgården men den här hade nog blivit för mycket :-)
  Så fin dubbel vit julros.
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera
 15. Dubbelkommentar (till julrosen under också). Är det så att man, åtminstone teoretiskt, kan få julrosor från september till mars? Sanslöst häftigt i så fall. Mina blommar inte förrän i januari-fabruari, men kanske skulle jag hitta andra varianter med tidigare blomning, här borde det onekligen fungera med klimatet.

  SvaraRadera
 16. Fantastiskt att julrosorna blommar. jag måste ta mig en titt ute i trädgården på sommarstället . Kanske någon blommar hos mig också.Annars får jag vänta till våren.

  Vilken fin header du har. Den gamla trehjulingen är ju för läcker.

  Ha en riktigt fin helg

  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera