måndag 14 september 2009

Veddw House – den sista trädgårdenjag tänker visa bilder från. http://www.veddw.co.uk/garden/index.html
Mig tog den andan ur. Men jag tycker om gräsplanteringar och formklippt. Att det inte var särskilt ansat och välrensat gjorde också att trädgården kändes levande och nära. (Skurna gräskanter är bland det fulast jag vet.. så nu vet ni det. Det ser alldeles för prydligt ut :-))
Har fått frågan om den här bilden är från vår trädgård. Inte är den det!
Den är från Veddw House.Veddw House sköts framförallt av ägarna själva, om jag förstod rätt och den är stor så det måste gå åt en hel del tid. Tänk att bara klippa alla dessa underbara häckar!Själv har jag (vi) ju som Gunnel Carlson kallar det, en sillsallads trädgård och det kanske är därför jag faller för dessa strikta (då tänker jag på det formklippt gröna) men ändå vidlyftiga planteringar med massor av t.ex gräs eller höstanemoner.

I stället för att försöka utrota kirskålen kan den bli en fin underplantering :-))


Alunrot och buxbom...i massor.... håll med om att det är vackert!Att ha många plantor av samma sort, att minimera, är ett mål jag strävar efter men som det ser ut just nu, ganska förgäves… faller alldeles för lätt för sånt som verkar nytt och spännande ..

Det gäller ju att tycka om det man har ;-)……om man inte kan skapa det man vill och önskar…

17 kommentarer:

 1. Så´na här bilder gör mig "sjuk" av längtan efter en större trädgård.
  Kram EL

  SvaraRadera
 2. Den trädgården skulle jag vilja ströva runt i.

  SvaraRadera
 3. Åh Birgitta! Man blir ju tårögd av rörelse inför denna trädgård.
  Vilken tur för oss som inte kan skapa något liknande själva att vi har vår egen, underbara trädgård att älska! Det finns så många som inte har kommit i närheten av vad både du och jag har skapat hemmavidd... Vilken tur för oss att vi har förmågan att glädjas åt det VI har!
  Men, Birgitta då! Jag trodde absolut att gräskanterna skulle vara knivskarpa och prydliga;))! Det har jag ägnat mig åt de sista dagarna för det har verkligen varit en dröm för mig. Jag skall dock fundera på vad du sa om den här typen av prydlighet och se om jag hittar andra lösningar som i mitt tycke skulle vara vackrare...jäklar också...;)))!!! /Anja

  SvaraRadera
 4. Åh vad underbart, både trädgården och ditt sätt att förhålla dig till den. Att älska den bara för att den tvärtemot din egen. Önskar jag var lika långt kommen, jag tycker emellanåt min trädgård är hopplöst rörig. När jag varit på något fint ställe vill jag ögonblickligen ha det lika dant. Vilket ju är omöjligt eftersom jag besöker så mång otroligt fina (och olika!) trädgårdar. Hoppas jag får komma till det stället någon gång.
  Eva

  SvaraRadera
 5. Åhh..! Jag saknar ord.
  Så vackert! TACK för att jag fick följa med dig på trädgårdsresa genom bloggen.
  Läste att du kallade din egen trädgård för "sillsalladsträdgård" - men jag har hört från säkra källor att den är något av det mest smakfulla man kan skåda! Att trädgården dessutom är innehållsrik är ju bara ett plus.
  Må så gott!
  Ester

  SvaraRadera
 6. Ännu en otroligt vacker trädgård. En underbar blandning av strickta linjer och vildvuxna kontraster.

  SvaraRadera
 7. Va' vackert. Jag gillar dina bilder, de är jättefina. Är säker på att din trädgård är underbar den med...
  Karin

  SvaraRadera
 8. Vilken skapelse! Det är ju det som är det underbara med att vara trädgårdsturist: man kan glädjas åt vad andra har åstadkommit, njuta av vackra vyer och kanske sucka lite avundsjukt. Kanske låna lite ideer här och där. Och sen åka hem till sin egen lilla täppa och konstatera att den är nog rätt okej, och helt klart utvecklingsbar och visst finns det plats för lite nya ingredienser till sillsalladen...
  Det var kul att följa din enegelska resa!

  SvaraRadera
 9. Det var riktigt underbart. Så fantastiskt vackert. dit vill jag åka! Och tack för att du visade det sköna!

  SvaraRadera
 10. Jag blir helt galet avundsjuk!!
  Tänk och gå där med kameran!!!
  Tack för att du visar oss.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 11. Oj,oj,oj,oj.... vilken upplevelse det måste ha varit, att besöka alla dessa vackra trädgårdar och i trevligt sällskap :) Har nu i lugn och ro, suttit och läst, tittat, klickat upp vackra bilder och läst mer om din Englandsresa. Så mycket fint! Gillar Alunrotsplanteringen, gräset vid sittplatsen, häckarna, Buxbomkloten med Lavendel bredvid - jag allt... suck.... Det finns mycket fint att se i vår värld och alltid roligt att läsa om andras resor och intryck. Sedan vet ju jag att du har en mycket fin trädgård! som du skall vara stolt över :) Kram 8`)

  SvaraRadera
 12. Nu har jag haft tid att sitta ned i lugn och ro och njuta av dina bilder från England. Jag har också fallit pladask för engelsmännens säkra hand i att blanda stramt formklippt med fritt spretande. Det formklippta ger stabilitet och förankrar liksom hela trädgården, medan de fluffiga ger liv, rytm och ser till att det inte blir monotont. Min favorit bland de du visar är nog Cothay Manor, och den har onekligen något Sissinghurstskt över sig.

  ps. krukan kan tänkas vara ihopmurad av taktegel – i Englands olika countys finns en lång tradition av "egna" former på dylika. Fast 100 är jag inte (vi har t ex inte sådana pannor här i Sussex)

  SvaraRadera
 13. Härlig trädgård du besök med alla "rum". Dom måste verkligen ha fullt upp med saxen när det ska till och klippas;)

  SvaraRadera
 14. Nice garden!
  Det där med Kirskålen var ju en idé...;-)

  SvaraRadera
 15. Så vackert med det strama ihop med det vilda. När jag ser dina bilder får jag lust att gräva upp min sillsallad och plantera mer grönt och mer gräs. Inspirerade Birgitta!

  Trevlig helg!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 16. Vackert!! Vackert!! Vilken härlig idé med formklippta häckar men sedan fylla dem med vajande gräs innanför. Härlig kontrast, sånt gillar jag!
  Hmmm,nu fick du mig att tänka till ang kanterna. Min man klipper gräskanterna så prydligt och fint när han klipper gräset, och jag låter stenar fr stranden ligga på en del kanter för att hålla nere gräset där. Kanske skulle jag låta gräset växa upp mellan stenarna istället? Jag håller ju faktiskt på att skapa en mormorsträdgård och den ska ju vara lite vild så där. Absolut inte prydlig!

  Ha en riktigt skön och trevlig helg!
  /Kram Karin

  SvaraRadera
 17. Håller med om att det är svårt att inte blanda för mycket.
  Vackra trädgårdar du besökt, trevligt att få ta del av dina bilder.

  SvaraRadera