lördag 8 augusti 2009

Dainty Bess och Chicago Blackoutfår bli veckans bidrag till Blooming Friday. Båda blommar just nu och jag är så glad i dem.


Förra sommaren föll jag handlöst för rosen ’Dainty Bess’ när jag besökte Trädgårdsföreningen i Göteborg och det köpet har jag verkligen inte ångrat.Från de rosaröda knopparna till det slutliga ’förfallet’ är den vacker, tycker jag.Chicago Blackout är en daglilja jag haft några år nu. 2005 köpte jag den på Bohusperenner nere vid Hallandsåsen. Den är blomvillig och får svartröda blommor som ser ut som om de var av sammet.
De klär varandra dessa två även om det är en bit emellan.
Fler bidrag till Blooming Friday finner du hos Katarina.
Trevlig helg!


19 kommentarer:

 1. Fantastiskt namn på en blomma, "Chicago blackout". Det är spännande med alla dagliljor på olika bloggar just nu! SJälv har jag inga.

  SvaraRadera
 2. Så vacker, jag har samma tror jag fast på min etikett stod det Chicago Knockout... Dessa namn och färgbeskrivningar som sällan stämmer ;)menvad gör det egentligen när de är såå vackra!
  /Cyrene

  SvaraRadera
 3. Jättesnyggt med plåtremsorna inflätat i armeringsmattan!! Blir sugen på att ta efter :-)
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera
 4. Den rosen förälskade jag mig i för över tio år sen. Du påminner mig om att den finns och borde stå på önskelistan (fast man kan ju inte ha allt). Den är verkligen helt underbar. Även dagliljan är fin,
  Ha det bra
  Eva

  SvaraRadera
 5. Har en liknade men min stod det Chicago Knockout på men de är tjusiga//Britt

  SvaraRadera
 6. Den "sammetsögda" dagliljan var läcker.
  Jag går och grunnar på om inte jag ska ha en kaprifol jag också! Jag har tre rosenbågar ut mot gatan och de är lite för tomma (tycker min dotter). Humlen och murgrönan som ska klättra där växer väldigt långsamt.
  Kaprifol doftar ju så underbart.
  Kram Eva Linnea

  SvaraRadera
 7. 'Dainty Bess' är verkligen en vacker ros, tyvärr på gränsen till härdig hos mig.

  SvaraRadera
 8. Dainty Bess - Rosornas Ros!!! Så fint du har fångat denna underbara ros...som inte tycks trivas hos mig... : (
  Katarina

  SvaraRadera
 9. Rosen ser fantastisk ut!! Förstår att du glädjs av den.

  SvaraRadera
 10. Dainty Bess is lovely... I love single roses almost the best of any of the rest. Your Chicago Blackout might be a cousin of one of my dark velvet daylily blooms. The names of these two conjure up images of prohibition in Chicago with large dark sedans and men with machine guns... hidden clubs with dainty dames... though those dames would most likely be doubles. Enjoy your Sunday! Hopefully it is sunny ... here after several sunny days the sky is overcast and promises to rain.

  SvaraRadera
 11. Jaaaa vi syns såklart i Udevalla !!! Det ska bli jätteroligt!!! Underbar ros du visar. Många kramar Carina

  SvaraRadera
 12. Hej, igen, Mutabilis har jag på friland i min perennarabatt. Den kan ju va´ kinkig enl rosenböcker, men jag har haft min i 3 år och den växer så det knakar. Är en fin buske nu - ca 1 m på höjd o bredd o helt ljuvlig med sina olika färger på blommor.
  Lena

  SvaraRadera
 13. Hej igen Birgitta!
  Du är en pärla! Så generös och kunnig! Visst är det Geranium sylvaticum...det ser jag när jag googlar på blomman och bladen...och jag har säkerligen fått den av dig...stämmer det? Ett av mina problem när det gäller min trädgård, är alla namnlappar som antingen 'försvinner' eller bleknar till oigenkännlighet. Jag får skärpa mig.
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Den rosen är nog min favorit ros.
  Får verkligen se till att skaffa den nästa år eller till hösten.
  Ha det gott
  annika

  SvaraRadera
 15. Härliga blomfärger, svartröda blommor tilltalar mig mer och mer. Tack för växtnamnen som jag ska hålla utkik efter. Köpte en Lilium america som just nu blommar och ger ett "djup" i den nya växtkombinationen.

  SvaraRadera
 16. Mmm. Det var ett praktexemplar av D:B: du har, jämfört med min lilla, (som kanske är felplanterad?)
  Ha en bra dag!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 17. Måste verkligen köpa en ny Dainty Bess. Den jag köpte klarade sig inte. Det var vildrosen den var ympad på som kom upp :(
  Dagliljorna är verkligen vackra nu och det är en njutning att se dem blomma.
  Så fin din armeringsmatta blev med plåtremsorna och Lindas fina keramikknoppar.
  Din uppstammade kaprifol tror jag att jag kommer att ta efter. Det var jättesnyggt.
  Ha en bra vecka!
  Kram Mari

  SvaraRadera