torsdag 12 mars 2009

En liten lokal trädgårdsförening …..är väl fel att kalla oss numera. En grupp goda vänner med intresse för trädgård är bättre.
I lördags träffades vi för att klippa sälg och fläta. Alltid lika roligt att göra saker tillsammans fast min flätning fick jag spara några dagar.
Här funderas det!Har ett par armeringsmattor som vägg och bakgrund. Klematisen fyller inte upp tillräckligt mycket för att vara vägg. Den har haft 5 år på sig nu. Troligen är det något med jorden som den inte gillar. Skall förbättra den och sätta en ny. Har en liten frösådd som behöver någonstans att växa. Murgrönan som var bakgrund, fin bakgrund i flera år, har frusit ner men börjar sakta komma tillbaka.Är otålig och har inte lust att vänta längre därför flätar jag in sälg så länge. När den ruttnat bort har kanske murgrönan vuxit upp igen.

9 kommentarer:

 1. Min erfarenhet är att sälg (och rönn) är minst lika bra och håller minst lika länge. Och du, det ser jättefint ut.

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att likasinnade! Resultatet av ditt flätande är kanon, vilke bra idé och det ser ju verkligen snyggt ut. Gillar också prismorna du hängt upp. :)

  Ha det gott! Kram Karin

  SvaraRadera
 3. Så snyggt Birgitta !!! Det var något som jag verkligen skulle vilja göra....Synd att vi bor så långt från varann, skulle gärna ingå i er lokala trädgårdsförening!!!
  Ha det gott Carina

  SvaraRadera
 4. Den lokala trädgårdsföreningenär på frammarsch. Det tycker jag är bra och vill se fler av. Om man är nära varandra kan man hitta på så mycket mer ihop än om man bor långt ifrån varandra.

  SvaraRadera
 5. Det blev ju jättesnyggt...sånt har jag länge varit sugen på att göra...är grenarna så mjuka att de går att fläta in eller ska de läggas i blöt, eller nåt? funderar Lydia...
  http://www.lydiasgronafingrar.blogspot.com/

  SvaraRadera
 6. Bla bla bla blaaaaaa...
  DU vet vad JAG tycker ;o)!
  Linda

  SvaraRadera
 7. Birgitta! Jag känner hur pulsen stiger när du visar det där extremt vackra partiet i din trädgård.

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 8. Du, det är vackert!

  Pil håller, som staket ca fyra - fem år. Sen blir det rassligt.
  Pinnar ramlar ur osv.
  Som pionstöd, ungefär lika länge.
  Vi har haft kursverksamhet om detta, i en förening här i Hudiksvall.
  Men det är myckert vackert, tycker jag.
  Som gillar din idé med flätad pil i mattan.

  SvaraRadera
 9. Vad fina spaljéer! Jag komer på mig med att önska man kunde fläta diverse buskklipp på det viset – har en hel hög på gräsmattan för tillfället...

  SvaraRadera