torsdag 8 januari 2009

Blooming Friday

En nyutslagen vallmo, Papaver orientale 'Pizzicato' som jag själv sått, får tillsammans med Geranium albanum bli mitt bidrag till Blooming Friday.

Geranium albanum är en näva med en otrolig växtkraft. Den fullkomligt kastar sig fram. När den blir för stor klipper jag ner den helt och sedan tar den det lite lugnare. Brukar återkomma med blommor på sensommaren.

16 kommentarer:

 1. Hrjsan Birgitta, vilken härlig sommarbild. Geranium albanum skall jag lägga på minnet jag älskar blommor som man inte behöver 'fjäska' för.
  Ha en trevlig fredag/ kram Tyra

  SvaraRadera
 2. Den nävan lät nåt för min trädgård! Jag vill ju ha lummigare och tåliga växter. Bra att den återkommer med blommor efter friseringen:)
  Vallmon var inte dum heller. Det är så fint med blombilder från sommaren!
  Ha en bra fredag

  SvaraRadera
 3. Härlig vallmo..! Är det inte sommar snart?

  SvaraRadera
 4. Du väcker då längtan i en...
  Linda

  SvaraRadera
 5. Härlig bild på din (?) trädgård. Anar en gång av stenplattor och lummig grönska. Samlar inspiration... :)

  SvaraRadera
 6. Vilket härligt ljus i din bild! En riktigt underbar sommarbild.

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 7. Jag tycker verkligen mycket om Geranium albanum. Precis som du, så klipper jag tillbaka den när den blir för stor. Och vallmon...så vacler!
  Trevlig helg, Birgitta!
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 8. Det låter som om det var något för mig, säger som Thyra växter som inte kräver fjäsk gillar jag.
  Trevlig Helg
  Annika

  SvaraRadera
 9. Hej Birgitta,
  Vacker kombination.
  Idag var det lite vårkänsla i Gtb
  Ha en trevlig helg!
  Monika

  SvaraRadera
 10. Suck..... varför är väntan efter vår och försommar så lång?! Ljuvlig bild! Nävor är en favorit hos mig och ju växtvilliga de är, destå bättre =)Ha en riktigt trevlig helg =)

  SvaraRadera
 11. Blir verkligen sugen att sätta igång med frösådd. Kul att titta in på din blogg.

  SvaraRadera
 12. Vilken härlig färg på vallmon!
  Det där med lärare kan jag nog tänka mig att andra lärare inte gillar men det var så då, i slutet av 70-talet och början av 80-talet. Jag började ettan -79 och mina första sex år i skolan hade jag samma lärare som min mamma hade haft. Hon är 20 äldre än jag är. Lärarna var i 55-60 årsåldern och var utbildade under 40talet. Det var verkligen så att vi skulle lära oss räkna, skriva och läsa. Vi sjöng fredags psalm och skulle stå upp vid bänken innan vi fick gå ut eller in ur klassrummet. Jag kunde inte sjunga och det sa min fröken till mig redan i ettan. Det var alltid samma elev som fick göra det där "utöver". Vi fick göra det vi redan var bra på. Som att samma tjej alltid sjöng solo, jag läste alltid dikt (för att jag itne skulle störa i kören eftersom jag sjöng falskt), Samma tjej fick skriva på tavlan när det skulle göras, samma tjej fick hämta papper när det skulle hämtas eller delas ut. De stackars två killarna hade svårt att lära och det gjordes inte så mycket åt det heller. Men ingen reagerade då, det var så bara. En liten byskola med samma tre lärare sen 30 år tillbaka! MEn jag tyckte om mina lärare, i alla fall två av dem. Jag visste inget annat och jag såg upp till dem. Det är först nu som vuxen som jag är kritisk emot dem och tänket. Ännu mer sen jag själv läste en del pedagogik.
  Det har ju blivit folk av mig ändå!
  Ha en bra lördag! Kram!

  SvaraRadera
 13. Ja visst är vallmon en tacksam blomma, men det gäller att ha koll på den så att det inte blir invasion. Jag har fylld mörkröd vallmo som är fantastiskt fin , frökapslarna blir ju så dekorativa även som torkade .(full koll på kapslarna).'

  Ha en trevlig helg

  Gunilla

  SvaraRadera
 14. Hmm.. man njuter verkligen av din bild.. sommar sommar sommar.. hmm.hmm..hmm.... å.. vad jag längtar. Ha en skön söndag.. Monica

  SvaraRadera
 15. Vilken ljuvlig kombination Birgitta! Får än att längta lite mer än vanligt till det som komma skall...

  Kram Karin

  SvaraRadera