torsdag 15 januari 2009

Blooming Friday – Knoppar, knoppar, knoppar…


Veckan går så fort, så fort.
I går hade vi plusgrader och jag var ute en stund med kameran. Visst är det vinter fortfarande men när frost och snö är borta är det lätt att inbilla sig något annat och det verkar som om en del växter håller med mig.
Snödropparna kommer det många utav, men inte tillräckligt :-). Önskar att jag hade hela trädgården full och att de, när de slagit ut, målade marken helt vit. I februari – mars är de mina verkliga favoriter.
Favoriten i mars – april är julrosen. De är fina tillsammans med snödroppar och deras nya blad täcker den gamla lökblasten när den börjar vissna.
Många utav plantorna har massor med knoppar. Knoppar som jag i år hoppas inte fryser bort.
Det skall bli spännande att få följa dem på deras resa till utslagna blommor.


Fler Blooming Friday inlägg hittar ni hos Katarina.


19 kommentarer:

 1. Julrosorna står i knopp hos mig också - jag väntar ivrigt på att de ska slå ut! Har ju glömt vilka färger det är på de jag planterade i fjol... =) /Helen

  SvaraRadera
 2. Gogkväll
  Gud var bor du?
  Jag har letat i min söderrabatt inga vårtecken...
  Vad har du gjort?
  Hmm, börjar förstå vad gröna fingrar är!
  Kan man få ett tips?
  Monika

  SvaraRadera
 3. Hej Birgitta!

  Så underbara bilder...jag längtar såååå.... och snödroppar det hade jag också velat ha ett helt hav av ...liksom scilla...

  En dag i taget så är vi där!
  Kram Annie

  PS: Du missar väl inte min utlottning?

  SvaraRadera
 4. Så härligt det är att se att det börjar ploppa upp gröna blad ur bruna jorden =) Nu kommer den perioden då man varje dag måste titta efter om de har vuxit till sig någon cm :) I helgen skall jag gå ut och se om mina har vuxit sedan förra helgen. Även jag väntar på dina Julrosor - de är ju så vackra! Tror visst att det är mindre än ett år sedan, jag beundrade dem och du sedan skickade frö till mig - minns du? :) Hoppas att det ploppar upp lite bebisar ur de krukorna nu i vår :) Ha en himla skön, kall men blommig fredag, kramis 8`)

  SvaraRadera
 5. Knoppar! Så härligt, fina bilder.
  Ha en trevlig helg Birgitta.

  mvh Tyra

  SvaraRadera
 6. Ett hav av snödroppar och julrosor. Det vore nått;)Men om jag förstått det rätt har du en hel del:) Fint bild collage!
  Önskar dig en skön helg

  SvaraRadera
 7. Helleborus nigra har knoppar, men H. orientale visar inga knoppar hos mig.
  Snödroppar, ja. Svåra att få växa där jag vill ha dem däremot kommer det några tappra under fågelmatningsstället, mitt i "geggan" - ingen rolig syn för gudar!
  Tänk om man kunde beställa ett lass in the green....!
  Fast en liten rugge har jag intill husväggen där de har kommit hyfsat långt och utan fågelgegga...;))!

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 8. Javisst är det alldeles fantastiskt med knoppar, och att se dem utvecklas. Helst skulle fler saker i livet vara så; visualiserade aningar om kommane underbarheter.

  SvaraRadera
 9. Har letat efter vårtecken i rabatten och jag säger som ett tidigare inlägg "Gud, var bor du??"! Hos mig finns det ingen tillstymmelse till snödroppe eller julros i rabatterna. Men det var härligt att få se bilder hos dig!
  Trevlig helg önskar Växthusmadam

  SvaraRadera
 10. Det är så härligt när lökväxternas blad börjar titta upp! Snödroppar och pärlhyacinter och några tulpaner har vågat sticka upp näsorna ovanför jordytan hos mig också.
  Ha en fortsatt härlig helg!
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 11. Så hoppfullt med både snödroppar och julrosor! Mycket vackert att se fram emot. Jag har spanat jag med men här är det inte mycket som är på gång ännu. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 12. Hej,
  Tack för din kommentar på min blogg! Tyvärr råkade jag radera den, snyft, är ju nybörjare på detta.
  Mosters trädgård blev namnet på min blogg efter mycket funderande, svårt att hitta ett bra namn! Mina syskonbarn kallar mig moster Ingela eller bara moster, därav namnet :-)
  Har du trädgården full av julrosor? Ser härligt ut!
  Ingela

  SvaraRadera
 13. Visst går tiden fort nu.. man tycker det är långt till våren men veckorna springer verkligen iväg ändå. Har också tittat efter tecken.. men det var ett par veckor sedan så jag får kika imorgon när det är ljust. Ett par av mina julrosor har knopp.. ska bli sååå himla spännande för jag köpte flera nya förra året.. samt så fick jag ju lite små frösådda av dig.. de lär ju inte blomma än men det ska bli spännande att se hur stora de blir i år..
  Ha en skön helg.. Monica

  SvaraRadera
 14. Jag har inte kikat så noga efter snödropparna, det har varit riktigt kallt hos mig de senaste dagarna så det har inte lockat att vara ute i trädgården precis.. Men dom är där säkert!
  Trevlig helg! Veronica

  SvaraRadera
 15. Dads att gå ut och krypa på alla fyra med förstoringsglas... Ha en bra helg.

  SvaraRadera
 16. Det är inte dumt när snödropparna börjar titta upp! :-) Min lilla julros har blommat sedan december, trots rätt många köldknäppar nu.

  SvaraRadera
 17. Hejsan Birgitta
  jag hoppas verkligen inte att jag får syn på några knoppar på flera väckor än, jag vet vad det vill säga om dom kommer för tidigt hos oss.
  Men det är fin fint att titta på dina.
  Ha en trevlig helg.
  Ken

  SvaraRadera
 18. Det är så fint med det där gröna till det bruna tycker jag.
  Det är så vårigt... längtan
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 19. Hej igen!!
  Nej tyvärr är inte snödropparna hos mig det är en önskan. Jag har planterat massor förra våren som jag fick av folk som har mycket.
  Den dag jag har det som på bilden så ringer jag till dig så att du kan komma med spaden.
  Annika

  SvaraRadera