lördag 20 december 2008

Blooming Friday - Blommor av glas...


’Glasblommor’ i olika former och färger hängda i ett grönt barrigt träd = julgran.

I kväll klädde vi den, vi och vi … maken satte i ljusen och sedan gjorde jag resten.
Har under åren som gått fått kommentarer om att det är ’too much’ …men det är så jag vill ha det.
Fler inlägg i Blooming Friday hittar du hos Katarina.

15 kommentarer:

 1. Birgitta, den är underbar!!! har nog aldrig sett en sådan välklädd julgran - vilken samling glaskulor du har! Slår vad om att de är köpta utomlands...eller hur?
  Kram på dej!
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Hej Birgitta =) En julgrans skall glittra och glimma och det gör din =) Jag tycker mycket om de gamla julgranskulorna, har ärvt några av svärmor och om jag fick pynta granen, skulle det vara de som hängde i vår, men i år var det tonåringarna som tog hand om både inköp, hemforslandet och klädseln av vår gran :) Det är jättefin, klädd med röda julgranskulor och det var precis den stämningen jag behövde för att få julkänsla här hemma. Fin header du har - gissar att fotot är taget hemma hos dig, ute?! Jag hoppas att busvädret inte blir allt för mycket idag, så att jag kommer ut en stund - en promenad eller att plocka lite ekollon i gruset =) Ha en skön helg 8`)

  SvaraRadera
 3. Fantastiska, vilka otroligt fina juldekorationer, de måster vara jätte gamla? Vet du hur gamla de är och varifrån de kommer? Berätta gärna mer om du har lust. Det är så spännande och häftigt med vackra juldekorer tycker jag. Skönt att se genuina grejer och inte bara 'glitter' från Rusta, IKEA etc.

  SvaraRadera
 4. UNderbar!!!!
  Du... den kommentaren får jag med av min gubbe!
  Linda

  SvaraRadera
 5. Katarina

  Jo en del kulor har jag köpt när vi varit ute och rest.
  Anja har ju en grön krokodil vid sin damm. Jag har också en men i glas från amerikanska södern som nu hänger i julgranen. Ful, men när den packas upp är den verkligen ett minne.

  Lotta
  Tänkte på dig extra mycket igår.
  Att bara ha röda kulor i granen är också väldigt fint. Egentligen brukar nästan alla granar bli fina.
  Såg en ett år med provrörsliknande glashållare som hängde i granen. I dessa sattes snittblommor. Den har fastnat i mitt minne.
  Jo granarna står vid trappen. De blev riktigt bra. För att dölja plastkrukan lindade jag mossa runt och band fast med ett gammalt snöre.

  Tyra
  De flesta tror jag har tillverkats i Tyskland och Polen. Några är nog från 1900-talets början men många gissar jag är från 1930-1950-talet.
  En av de älsta tror jag fotogenlampan är, den kan du se på en av bilderna.
  Om jag minns rätt kom seden med julgran från Tyskland någon gång ca 1870 - 1880 talet. Det tog många år innan julgranen hamnade i så att säga vanliga hem. Det är därför jag tror att de flesta utav de gamla julgransprydnaderna vi hittar på auktioner och i antikaffärer är från 1930-talet och framåt...
  Det blev ett långt svar..

  Den charm som dessa gamla 'kulor' utstrålar dröjer det länge innan dagens glitter får.
  Men någon gång får de det nog och någon gång kommer säkert någon att känna sig nostalgisk när de packar upp sina kulor från 2000 -talets början..

  Linda

  Kul att även din man tycker den är fin. Män och pynt brukar inte alltid gå ihop :-)

  Fortsatt trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. Wow!
  Så många fina kulor du har. Och de passar verkligen bra ihop. Då kan det absolut inte bli för mycket, det går bara inte :)
  Vill önska dig en riktigt God Jul!

  Kram Mari i Marieholm

  SvaraRadera
 7. Åååå vad intressant och roliga "kullor" du har i din gran. Jag tycker inte det blir för mycket om man håller sig till en stil och inte täcker den med allt och lite till plus massa glitter. Vi har rött och guld i vår gran, jag letar kullor när jag är på loppis som är guld och glitter. Vi skall hugga gran i morgon. MB

  SvaraRadera
 8. Birgitta!
  Din otroliga känsla för dekorationer är ju smått unikt - den har jag sett i din fantastiska trädgård. När det gäller julgranen, så vad kan man säga annat än att 'moore is - moore' - typ ;))!
  Tack vare dig så håller även jag på att släppa lite på min "puritanska" syn på vad som är tillåtet och vad som är vackert!
  Jag är helt övertygad om att din gran är den finaste på den här sidan av jordklotet ;))!

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig gran Birgitta! Jag kan enbart hålla med Anja om att när det gäller julgranar finns inte "to much". Det ska var mycket pynt av olika slag! Dina dekorationer från olika länder är fantastiskt fina. När jag jobbade på Hemköp blev jag ibland hembjuden till min chef. Hon var från Polen och hade precis som du fantastiskt fina julgranskulor i sin gran. Själv har jag bara en liten gran för julen firas hos mor och far. Där innehåller granen allt möjligt pynt (såklart!). Önskar dig en riktigt fin fjärde söndag i advent! Kram Karin

  SvaraRadera
 10. Åj, so fina skaer, skulle inte våga... går nästan sönder av att titta. Ha en fin fjärde advent, kram.

  SvaraRadera
 11. Här är granen klädd idag och trot eller ej så har sambon varit med i år det är första gången genom alla år.:) Ha det bra //Britt

  SvaraRadera
 12. Du har verkligen en annorlunda med mycket fin gran. Kul med så många olika och orginella kulor.
  En fin minnes gran;)
  Själv har jag en rätt vanlig och tråkig med bara röda kulor och guld pärlor på, men fin på sitt sätt.
  Önskar dig en riktigt fin och
  God Jul!

  SvaraRadera
 13. GRANEN ÄR UNDERBAR !!!!!!!!
  Det är så en gran ska se ut enligt min smak. Jag har också granen full av härligheter. Den går i vitt och silver, och det hänger saker på nästan varje gren.
  Jag går inte igång på glest dekorerade granar, så denna var en riktig höjdare. När det sedan är gamla, ovanliga prynader så blir ju granen en hel skatt.
  Lyckliga din familj som får blicka på denna vackra gran i jul.
  Ha en riktigt god jul, en stor kram till dig från Carina och Ken.

  SvaraRadera
 14. Your Christmas tree looks beautiful, Merry Christmas.

  SvaraRadera
 15. De var den mest välklädda julgran jag har sett Birgitta!
  Vilka prydnader du har hittat!
  Hade det varit tävling om den finaste granen hade nog din vunnit.
  Läckert!
  Ha det fortsatt gott
  Annika

  SvaraRadera