lördag 1 november 2008

Månadens första dag och Tack för 2 fina presenter ….Natten som gick hade vi den här höstens första riktiga nattfrost. Sent i går kväll var jag ute med ficklampa för att kunna hitta och ta in höstbräckans blommoroch tur var nog det för i morse hade kung Bore varit på besök och målat hela trädgården med sin rimfrost. Det var så vackert en stund innan solen smälte bort iskristallerna.Veckan som gått har jag fyllt växthuset med sådant som är frostkänsligt och som så småningom skall tas in. Enligt väderprognosen skall det bara vara så här kallt ytterligare ett par dagar och sedan skall det bli mildare igen så därför får växterna vara kvar i växthuset, med frostvakt, ett tag till.I början av september fick jag den här julrosen av vår ordförande i STA och nu i månadsskiftet oktober – november blommar den så här fint. Har en dubbel vit julros, Helleborus hybridus, som remonterat men den här remonterar inte utan är så här tidig med sin blomning.


I fredags fick jag med posten det här paketet från Karin med bloggen Ute och Inne.Att öppna paket är alltid mycket spännande och detta inte minst.


Gammal luffarslöjd har jag lite av sedan tidigare men ingen som är specialgjort för trädgården. Tusen tack Karin...

Hjärtat har fått sin plats i armeringsmattan bland murgrönan och Joy-skylten har hamnat på växthusdörren – var annars?…. Här bor ju så mycket glädje…

14 kommentarer:

 1. MMmmm, alla mina bloggkontakter verkar ha sitt eget växthus. Avundsjuk! Och så måste jag passa på att äntligen kommentera din bloggbild, den i topp på sidan alltså. Vilket mysigt hörn av en trädgård. På den bänken vill man gärna sätta sig...

  SvaraRadera
 2. Joy-skylten passar väl helt perfekt hos dig, Birgitta!
  Kram på dej!
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Oj så fylld växthuset är, tur att du har ett så fint sådant. Hos mig är hela vinterträdgården fylld med mestadels ängltrompeter som delvis fortfarande blommar..Rolig med presenterna du fick och så passande. Ha en mysig söndag.Petra

  SvaraRadera
 4. Åååh, vilka fina presenter du har fått!
  Jar resonerar precis så som du gör ang. växthuset - vi håller tummarna om mildare väder!
  Vilken underbar julros du har fått! Undrar faktiskt vad julrosen vill ha för att få den att blomma till jul (alltså min vita i kruka)? Eller måste jag köpa nytt igen?

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 5. Så fint det blev med Joy på växthusdörren! :) Du har verkligen fylld växthuset med massor av odlingsglädje så den kunde inte hamnat på ett bättre ställe. Ljuvligt söt julros! Ha en bra söndag!

  Kram Karin

  SvaraRadera
 6. Blommande julrosor, härligt.
  Kul med paket, snart jul...

  SvaraRadera
 7. Grattis till fina paketet! Mycket roligare än räkningar så klart!
  Här åkte alla blommor som var kvar ute till vinden och källaren i går. Pelargonerna till källaren och en del andra som agave, porslinsblomma, aloe till vinden. Där har dom det bra nu hoppas jag.

  SvaraRadera
 8. Vilken fin blogg!
  Ha en riktigt skön söndag!

  SvaraRadera
 9. Jag gillar verkligen ditt "harwartti"....
  ....såna finns det gott om...eller rättare sagt har funnits fyndigt uttryck det tror jag att jag ska anamma...fortsatt trevlig helg! ; )
  /Janne

  SvaraRadera
 10. Grattis till fina vinsterna!
  Kram Tulipa

  SvaraRadera
 11. Vilka fina vinster! Joy.... passar väl alldeles förträffligt! Kram Annie

  SvaraRadera
 12. Visst var det vackert när frosten glittrade i morgonsolen :) Så även du har en Höstbräcka... ångrar lite att jag inte köpte en på Botaniska för ett par veckor sedan.. ja,ja. Får väl bli nästa år. Tusen tack för fröerna =) Jag försökte goggla lite på växten men inte så värst mycket på svenska sidor men det är ju nyttigt att läsa engelska även för mig =)
  Så fina ting du fått av Karin!! Visst är hon duktig på trådslöjd! Och ett passande ord för ditt växthus =) Ha en bra vecka 8`)

  SvaraRadera
 13. Vad kul med slöjd, och fina ting vardet också//Britt

  SvaraRadera
 14. Det där paketet var väl helt underbart och passar bra hos dig Birgitta. Ja man får nog vänta lite med att ta in allt från växthuset.Det ser lilte fullt ut hos dig. Julrosen är ju bara helt underbar. Kul när man har olika som blommar om varandra.
  Ha det så gott
  Hörs
  Annika

  SvaraRadera