onsdag 22 oktober 2008

Löv – löv – lövHar kanske fått löv på hjärnan, men det beror i så fall på att jag idag, när vi hade lite uppehåll i regnandet, krattade upp alla löv som piprankan släppt och det var många det.
I övrigt brukar jag bara kratta av den lilla gräsmatta vi har kvar och sopa av gångarna så jag slipper halka när jag skall till komposten, men det jobbet kan jag inte göra ännu för här finns fortfarande massor utav löv kvar på träden. De löven brukar jag bara sopa eller slänga in i rabatterna, som inte städas förrän solen är tillbaka.Kopparlönnens härliga höstlöv.


Olvon och idegran.


Med detta blogg-inlägg vill jag passa på att önska er alla en riktigt trevlig helg, fast det bara är torsdag i morgon.
På fredag eftermiddag börjar antikmässan i Borås och då skall jag ta mig dit. Det är så roligt att strosa runt och titta på prylar, vare sig jag behöver något eller inte. Titta, känna, vända upp och ner och leta efter stämplar och tillverkare.
Har nog tidigare nämnt att jag är en riktig loppisfreak och jag gillar prylar som berör.
Favoritpelargonen eller fuchsian blir mycket, mycket finare i en vacker kruka än i en ful plastkruka. Tycker jag!

Att tycka om det man har omkring sig vare sig det är en växt, en plastkruka, en katt, en hund, en trädgård eller en soppterrin, eller ?, tror jag är en viktig bit i våra liv.

Oj då.. jag skulle ju bara skriva lite om löv….:-)

Riktigt trevlig helg på er alla – hoppas solen kommer att skina på er!

15 kommentarer:

 1. Hej! Jag håller med dig alla gånger! Det är jätteviktigt vad man har för underlag-kruka-till sin fina blomma. Det kan ju lyfta hela växten till att bli ännu vackrare. Ha en underbar helg.
  Det kanske blir något köpt ändå...det är ju ofta när man inte letar efter något som man finner det!
  Kram Tulipa

  SvaraRadera
 2. Lycka till och hoppas att du hittar många roliga saker som tex några fina krukor.
  Väntar tålmodigt på fynd bilder.
  Ha det gott
  Lycka till
  Annika

  SvaraRadera
 3. Birgitta! Visst är det som du säger! Du har ju "näsa" för sådant och kommer säkert att utöka dina samlingar av rara krukor mm.
  Någon sol på dig behöver jag inte önska - du är ju inomhus ;))!

  Jag som hade hoppats på ett litet besök av dig i min blogg på inlägget FÖRE ordlös onsdag bara för att få EN kommentar på Malena Ernman! Ingen, alltså INGEN, har lämnat någon kommentar på den!
  Du förstår Birgitta att dett här med bloggandet förpliktigar också ...;))!....typ!

  Ha det gott! Mvh, Anja

  SvaraRadera
 4. Håller med dig ABSOLUT. Jag går sönder om jag inte får "boa" omkring mig. Vill ha harmoni i alla former omkring mig för att kunna andas. Vilken kul tripp till Borås!!! God jaktlycka!!!
  Vi kommer med en buss till er höstmarknad nästa år. Alla i styrelsen tyckte det var en toppen ide. Ha en underbar helg.
  Kram Carina och Ken

  SvaraRadera
 5. Ha det så bra då!
  Löv är MYCKET vackra, håller helt med dig.

  SvaraRadera
 6. Loppis och antikmässor är jättekul – ha en bra helg du med!

  SvaraRadera
 7. Tack det samma Birgitta och hoppas du hittar många fina fynd!! Det kanske var lite tur att du inte krattade allt för mycket för det skall storma hela helgen så lövhögarna kanske löser upp sig själva på naturlig väg :)
  Vackra höstbilder hos dig - och visst är det så att höstens bladfärger är mer intensiva i år! Så himla vackert!
  Jag tar gärna emot frö från periploca - är det en sådan som skall sås nu eller till våren? Så spännande - hoppas jag lyckas :)
  Fotokursen har gett mig mer förståelse för det tekniska i kamera - är obotligt otekniskt när det gäller sånt :) Sedan är det att praktisera och pröva har jag förstått. Som sagt - ha en himla härlig helg, kramar 8`)

  SvaraRadera
 8. Loppisfeak- nog inte mer än jag fast vi letar nog efter olika saker, just nu är det mycket barnböcker.
  Ja alla löv är helt underbara, var i en bokskog och under en hel timme gick jag runt på 10 kvadrat meter och bara fotade och njöt av både stort och smått.

  Jo det är viktigt att trivas med sakerna runt om kring en, igår slängde jag ut några dricksglas från köket- absolut inget fel på dem men jag gillade den inte helt enkelt och varje gång någon tog fram den blev jag ledsen/irriterad så nu är de i en kasse till röda korset. maria

  Dina hoster- tänk att det finns så många och ännu fler!

  SvaraRadera
 9. Du är en riktig filosof, Birgitta - och jag kan bara hålla med!
  Hoppas du hittar något riktigt fint!
  Ha en bra helg! /Katarina

  SvaraRadera
 10. Jag städr inte ens på våren, märkte att klöven försvinner väldigt snabbt i rabatten, när allt börjar väga. Visst är det kul men gamla vackra prylar,ha det så bra i Borås.

  SvaraRadera
 11. Det låter spännande med antikauktionen! Härnere faller löven flitig och vinden flytter på den jämnt, mest åt fel håll in i dammarna, men men :o)
  Lycka till på loppisen.

  SvaraRadera
 12. You still have fiery reds and orange leaves. Most of ours have dropped, except the willow leaves that hold on the latest.
  Have fun at the antique fair. A new pot means new plants next year.

  SvaraRadera
 13. Vilken mysig blogg du har och så fina bilder du bjduer på:)
  Kram Lallis

  SvaraRadera
 14. Åh.. så många vackra bilder.. visst är det en härlig tid nu med allt som skimrar i alla färger.. gäller att njuta och undrar förresten hur mycket som finns kvar där ute nu .. det stormar som bara katten.. och viner och dånar.. Hoppas du har det mysigt och har hittat/tittat på många härlig ting.. kram Monica

  SvaraRadera
 15. Löv är så vackra, tycker jag oxå, även när de ligger på marken.
  Än finns det kvar löv på träden, men jag tycker att de ramlar ner fort nu.

  Så vackra blommor du visade i förra inlägget. Sockblomman och anemonen blev favoriter.

  Hostor är lätt att falla för. Det finns ju så många vackra. Två av mina favoriter är just Praying Hands och Spilt milk. Än så länge har inte sniglarna hittat hit "på riktigt". De har i alla fall inte varit på mina hostor än. Peppar, peppar...

  Kram Mari i Marieholm

  SvaraRadera