torsdag 25 september 2008

Vaxklockan - Kirgisholma palmatahar ännu inte börjat blomma här hos oss, men knopparna och de mörkt brunvioletta stälkarna är en prydnad nästan lika stor som själva blomningen, tycker jag.
Om jag inte har täckt över den så är den brunsvart när första frosten varit framme och då blir det inga blommor alls.
Kanske kan jag i år komma ihåg att täcka den när det är frostvarning.

10 kommentarer:

 1. Hej!
  Ville bara kommentera din fina blogg med många estetiska bilder...Tack för titten!
  mvh /Janne

  SvaraRadera
 2. Nu frestar du igen men en för mig okänd skönhet! Är den 'svår' att få att trivas? -Ser så läcker ut; väntar med spänning på biilder av de utslagna blommorna!
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 3. Just nu är jag helt tom i huvudet men när jag ser din Vaxklocka så liknar den, den klockan jag såg i England, det var säkert en sådan men det var ju det där med minnet - bra men kort :) En frökapsel tog jag i alla fall och får ta reda på hur jag gör med dem.... kanske du vet?
  Härliga bilder du visar Birgitta! Du har det så himla fint hos dig med alla vackra färger på bladverk och blommorna. Ser den där bruna busken som jag fick skott av, när vi var hos dig och hälsade på. Min har tagit sig väl och hoppas den klarar av vintern i pallkragen - härliga färger på bladen. Nu är det så vackert ute, både i den vilda naturen och i lilla täppan hemmavid - alla perenner där bladen ändrar sin färg från grönt till mer gult/brunt/rött.... borde varit ledig nu och bara njutit av allt fint. Hoppas allt är väl med dig, ha det så gott, kramen 8`)

  SvaraRadera
 4. En del växter är fina i alla stadier. Tycker att det är skönt att kunna njuta av hela växten och inte bara blomningen. De står jättefint i rabatten med de raka stjälkarna.

  mvh,Anja

  SvaraRadera
 5. Birgitta! Jag var en aaaaning okoncentrerad när jag lämnade kommentaren innan.
  Jag har ju själv denna klocka och har aldrig lyckats att få blommorna felfria. Det finns alltid i varje blomma en brun fläck och för det mesta öppnar sig inte blomman ordentligt heller.
  Nu har jag planterat en till på ett mera skyddat ställe - få se om det går bättre!
  Naturligtvis har de inga raka stjälkar, men precis som du säger är stjälkfärgen fin.

  Tankspridda Anja, mvh!

  SvaraRadera
 6. Så vackert det ser ut.. med del olika bladformerna och färgerna.. Den röda lite spetsiga fick jag ett skott av Karin A som kommer ifrån dig förstod jag.. men vad heter den, det har fladdrat bort på vägen hem.. Ha en skön helg Birgitta.. kram/Monica

  SvaraRadera
 7. The dark purple leaves in front of the green leaves looks great.
  I've been wondering whether to cover up a few of my blooms at night when the frost comes or not, to prolong the blooming. I don't usually in the Autumn, but I am curious how long some of them can last with a bit of frost protection. We usually have had some by now, and the tender flowers would be gone.

  SvaraRadera
 8. Stunning photos - thanks for sharing - love the combination of the purple persicaria (I think) with the kirengishoma. Gives me an idea for next year.

  SvaraRadera
 9. Härliga bilder du visar.
  Här nere vid Sydkusten är det fortfarande +10 grader om nätterna, men du har rätt, frosten slår till när man minst anar.
  trevlig helg,
  Petra

  SvaraRadera