söndag 7 september 2008

En dansk trädgård till…och tack

Monica för den fina utmärkelsen. Visst är det roligt när andra tycker om att läsa det man skriver även om man bara skriver för att möjligheten finns och att det är så roligt.

Det här är reglerna:
1. The winner can put the logo on her blog.
2. Link the person you received your award from.
3. Nominate at least 7 other blogs.
4. Put links of those blogs on yours.
5. Leave a message on the blogs of the girls/boys you’ve nominated
De jag har nominerat vidare till är..

The Intercontinental Gardener en för mig helt ny blogg som verkar mycket spännande.

Ranas horisont en härligt medmänsklig blogg som jag gillar även om det är länge, länge sedan det fanns småbarn i huset här hos oss.

Annika och Naturliga Ting med en blogg som visar helt underbara bilder.

Carina och Ken med bloggen Trädgårdsdrömmar som berättar om roliga trädgårdsidéer, skriver om sin vackra trädgård och visar härliga bilder.

Hanneles Paradis på Hisingen som har ett socialt patos som jag ibland, men bara ibland :) önskar jag hade kvar.

Lottas Trädgård med en härligt vardagsnära blogg med underbar text och fina, fina bilder.

Karin med bloggen Ute och Inne är också en blogg med härlig text och ljuvliga bilder.

Jag vill också gärna skicka utmärkelsen vidare till alla som lämnar ett litet spår efter sig när de varit inne på en blogg. Det räcker helt säkert med att säga hej!


På hotellet i Løkken fick jag tips om en plantskola med mycket perenner. Tyvärr är mitt minne mycket kort. Vad plantskolan heter kommer jag inte ihåg men den ligger strax söder om Aabybro och har massor av olika perenner. Många nävor, men också bl.a. flox, sockblommor och mycket, mycket mera….
Här fann jag floxen ’Midnight Feeling’ som precis som ’Pleasent Feeling’ inte har några ’riktiga’ blommor och fick tips om en inspirationsträdgård med en trädgårdsbutik som skulle ha saker och växter lite mer udda och roliga än de vanliga.
Mycket riktigt – i Henriettes Trädgård fanns gamla handdrejade terrakottakrukor från seklets början och spänner, vattenkannor och badkar i zinkplåt.

Nytillverkade klätterställningar och ’formburar’i rostigt järn för t.ex avenbok och buxbom.
Men framförallt fanns här en trädgård, en trädgård med massor av idéer och inspiration. Formklippt buxbom både som häckar, figurer och klot men också ris och slipers väggar som skapade rum, vackra stensatta gångar, kojor att leka och klättra upp i,rosor i massor, köksträdgård med frukt och grönsaker och ja nästan allt man kan tänka sig när det gäller trädgård och allt helt i min smak :) :). Kan det vara bättre???Jag som tycker om det rostiga, slitna och nötta fann stor glädje i att gå runt här. Alla saker som fanns i trädgården smälte in bland träd, buskar och perenner och många av dem utstrålade ålder, patina och kärlek. Kärlek så tillvida att sakerna användes och var omtyckta fast de var lite skavankiga och slitna.
Härligt med saker från en tidigare generation, som jag eller vi idag kan tycka om och kanske föra vidare. Det måste inte vara något exklusivt … det räcker med ett fingeravtryck i den gamla drejade terrakottakrukan.
11 kommentarer:

 1. Fin trädgård. Hahhah, bara ibland, jag är smickrad, tackar så mycket för utmärkelsen, ska försöka skicka den vidare, världen är ju full av goa bloggar, kram.

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar resan ni ´måste haft. Jag längtar efter att bli pensionär, fast jag skulle väl inte få dagarna att räcka till ändå. Tack för utmärkelsen och du har verkligen skickat dem till de som väl förtjänar dem. Håller med om allt du skrivit om dem.
  Annika

  SvaraRadera
 3. Grattis till utmärkelsen! Den är du värd.
  Härligt att ha besökt en så fin trädgård med mycket att titta på.Många fina bilder du visar.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Åh verkar vara en jättefin trädgård du varit i!

  SvaraRadera
 5. Vilken fantastisk trädgård du varit.. i jag blir grön av avund, hur hittar man alla dessa fina ställen, ser ju än den andra här påbloggar och de är alla fantastiska.. får väl börja skriva ner alla tips i en TIPS-bok för trädgårds- och mysiga affärersbesök.. Ha det gott.. kram /Monica

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar trädgård du har besökt Birgitta! Och på tal om rostiga saker så är det nog så att Gldjekällans trädgård fick mina ögon att börja tindra vid åsynen av dessa ting! Var prylarna dyra där i den danska trädgården?

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 7. Grattis till utmärkelsen och tack för att du skickade den vidare till mig! :) Henriettes Have, ohh vilket ställe. Har genast lagt till ett bokmärke så jag kan åka dit nästa gång jag är i Danmark! Det är inte så att Henriette är medhjälpare i Haven i Hune?

  Apropå floxen fick jag häromdagen tag på Red Feelings...inte dum den heller. :) Ha det gott! Kram Karin

  SvaraRadera
 8. Nu när jag tittar närmare på hemsidan ser jag att det mycket riktigt var så att hon arbetade som trädgårdsmästare i Haven i Hune. :)

  SvaraRadera
 9. Vilka härliga trädgårdar du har besökt på din Danmarkstur. Verkligen annorlunda och inspirerande.

  Kram Mari i Marieholm

  SvaraRadera
 10. Fina du! Tack! Jag skriver mer sen när febern släppt sitt dumma tag. Kram, Rana

  SvaraRadera
 11. Vilka härliga ställen ni varit på Birgitta! Annes trädgård har ju varit på önskelistan länge och roligt att tipset kom till nytta :) Nu skall jag banne mig dit nästa säsong! Och även besöka både butik och den andra trädgården dom du berättar om med målande text och fina bilder. Visst är det svårt att beskriva känslan man får när man besöker en vacker trädgård även om man fotograferar en minnesbild, känslan är kvar i sinnet och när man tittar på bilder i efterhand, kommer känslan tillbaks :)
  Grattis till utmärkelsen, den är du verkligen värd! Alltid roligt att läsa din blogg och lära av din kunskap om växter och andra ting :) Och jag tackar för att du gav den vidare till mig :), skall ta väl hand om den :) Ha en bra dag och gå ut och lukta på regnet - regn är också ett väder, kram 8`)

  SvaraRadera