tisdag 23 september 2008

23 september - sommar eller höst ???Under eftermiddagen kom solen fram och då blev det nästan sommar igen. Fick öppna till växthuset och kunde vara ute i kortärmat och shorts.
Solen, tror jag betyder mycket för oss nordbor. Vi blir både gladare och vänligare till sinnet.
Vårt stora projekt här hemma just nu handlar om att måla. Garaget skulle varit ommålat för flera år sedan och delar på huset behöver fräschas upp.
Min käre man har under flera års tid lovat att måla garaget – och äntligen blir det av. Har själv också varit med på ett hörn. När jag inte behöver stå på en stege kan jag också vara med och det känns väldigt bra.

För att fira att vi kommit en bit på vägen gjorde jag i går en liten krans av rosenkvittenfrukter (Chaenomeles japonica) . Dess gula färg är så fin mot den faluröda väggen och jag är så glad över att så mycket blivit målat.

Ofta oälskad – men i mitt tycke vacker – Bergenia cordifolia – har börjat få fina höstfärger och det har Stewartia pseudocamelia ( Skenkamelia) också.

Både Colchicum ’Water Lily’och Verbena bonariensis (jätteverbena) har en perfekt färg för att bryta av mot höstens brunröda, tycker jag.

8 kommentarer:

 1. Tycker allt att det börjar bli höst nu.Men även vi hade det varmt och skönt igår.Och då är det ju bara att passa på att suga isäg av all sol:)
  Det är skönt när målningen äntligen är klar. Man känner sig så nöjd.
  Så fint vid border med hyllan, lerkrukorna, den rostiga grytan och cementfatet!
  Busken med höstlöv och rost "saken" man skymtade i kanten av bilden nästan smälter samman.Jätte snyggt!
  Hoppas vi får en lika fin dag idag:)

  SvaraRadera
 2. Mmmm så vackert! Tidlösan är jättefin! Jag har en vit fylld som blommar nu.
  Den har jag fått av Carina.
  Linda

  SvaraRadera
 3. Vad härligt att ni kommit igång och målat.. blir så fint och känns väldigt skönt när det är klart. Fick se en av dina bilder här på sidan.. en av de med rostiga krumelurdelar.. det är ju samma krumelurer jag har.. *ler*.. men jag har inte mittendelen som gör att de sitter ihop.. så det är så det ska se ut.. trodde kanske mina runda platta skivor var till för de men det stämmer inte i så fall.. din skiva måste ju ha ett hål i mitten.. min runda platta har fästanordningarna kvar på sidan med piggar.. Får nog åka till skrotstället där jag hittade mina för o se om jag hittar mittdelen.. Ha en skön dag..Monica

  SvaraRadera
 4. Fina höstblommor. Själv har inte målat,men utan stege skulle jag kanske kunna...

  SvaraRadera
 5. Oj! Har inte varit och kollat mina rosenkvittenfrukter.
  Jag ser på bilden att du har även lagt fram en av dina nya, sirliga betongfat - eller hur - på bordet!
  Så otroligt vackra bilder Birgitta!

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 6. Ja, kan inte låta bli att undra detsamma! Köpte en tidlösa häromdagen men det blev inte den vackra Waterlily (tyvärr). Ser fram emot att få se den i blom.

  Det kan vara svårt att komma igång med husmålning. Bra med små belöningar på vägen. Kransen är jättesöt! Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Idag har det ju faktiskt varit riktigt varmt och skönt i solen.Riktigt trädgårdsväder.
  Usch ja, måla skulle vi oxå behöva göra. Det är inte det roligaste direkt :)
  Ditt bord och din hylla med alla sakerna på gör sig jättefint mot den nya färgen.
  Jag håller med dig om att Bergenian är fin. Har man bara den med rätt sällskap och på rätt plats, så är den minst lika fin som vilken annan växt som helst.
  ´Waterlily´har jag ännu inte, men jag har den fyllda vita som har börjat blomma nu. Trodde att jag hade förlorat den. Så gissa om jag blev glad när jag såg en klunge vitt i rabatten ;)

  Kram Mari i Marieholm

  SvaraRadera
 8. Ohh vad jag gillar din trädgård.
  Jag såg syren blomma hos grannen så visst kan man undra.
  Ha det gott
  Annika
  Naturliga Ting

  SvaraRadera