fredag 15 augusti 2008

Djungelkänsla med nästan bara grönt.Precis som vi har olika inrednings och klädstilar så har ju vi trädgårdsmänniskor olika planteringsstilar. Min stil är att plantera tätt, oftast för tätt men jag gillar när växterna når varandra och jorden göms.Visst blir det merjobb när de ’når varandra’ för mycket, rentutav försöker ta över utrymmet från grannväxten men då blir det sekatören som kommer fram.


Just nu gillar jag trädgården allra mest. Ett skönt grönt lugn har infunnit sig efter vårens och sommarens många intensiva färger.Lite färg finns kvar. Just den här kombinationen av lila och orange har en av mina trädgårdsbekanta också. Hon tycker den är gräslig och jag tycker den är läcker. Kul att man tycker olika :)
De vita liljorna planterade jag i våras, Lilium Olivia. De sprider just nu sin väldoft i nästan hela trädgården, men så är den är liten också. I år är de inte särskilt höga men nästa år kanske de kan höja sig lite mer över markvegetationen.

Hemerocallis 'Wilson Spider' visar sina sista blommor – nästan alla dagliljorna har blommat över.

14 kommentarer:

 1. Jag gillar iten ,min trädågrd mest nu. Förblåst är namnet! Jag blir bara sutr när jag ser allt som ligger eller halvligger. Klippte ner en del idag så jag ska slippa reta mig på det.

  SvaraRadera
 2. Hej Birgitta! Så trevligt att få kika in i din djungel igen. Så mycket djungelkänsla tycker jag dock inte att det är...men så gillar ju även jag att det är tätplanterat, åtminstone i perennrabatterna. :) Vilken läcker daglilja! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Mmmm underbart!!!!!
  Vi håller på och rensar och rensar, klipper... det luktar höst.
  Ett tag undrade vi om vi skulle ha något att visa på tisdag hmmm....
  Men nu börjar det arta sig....
  Nu känns det jobbigt att ha en stor trädgård. När man varit bortrest och det har regnat sen man kom hem. Hoppas på bra väder framöver.
  Kul att ses igen, ni är vip gäster!!!!!!
  Kram Carina

  SvaraRadera
 4. Mmmmmm det är så fint när det är så grönt överallt. Jag gillar inte heller bar jord.
  Dina färgklickar är verkligen underbara, allihop. Jag planterade den fyllda liljan en gång i tiden, men den försvann från kolonin :(

  Trevlig helg
  Kram Mari i Marieholm

  SvaraRadera
 5. Din trädgård är så fantastisk.... skulle vilja ha det så... fast på mitt sätt. Lessen att du inte kommer idag. Det är mååånga återbud men så är det ju.. man kan inte göra allt på samma gång.
  Förstår att du har mycket inför i morgon med.
  Linda

  SvaraRadera
 6. Din trädgård verkar helt underbar just nu. Fast dt tror jag att den alltid är förstås. Tänk om vädret nu kunde hålla i sig så vi slipper blåst och regn.
  Grönt är skönt.
  Ha det gott så ses vi
  Annika
  Naturliga Ting

  SvaraRadera
 7. Så härliga bilder från din sensommar"djungel".
  Ditt sätt att plantera har varit bland det tjusigaste jag har sett!
  Själv stävar jag också efter den "jordlösa" rabatten, men dels så gräver jag ju jämt upp en massa som jag inte gillar (perennrabatt är bland det svåraste jag vet), dels har vi olika föruttsättningar när det gäller tomtens beskaffenhet.

  Håller med om det där med färgkombinationer. Även jag börjar gilla lite mer spännande färgkombinationer än de vanliga, okontroversiella och klassiska.

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 8. Jag håller med dig om att trädgården skall vara lite vild. Jag hoppas min skall bli sådan fram över. Sedan om jag är i en klinisk trädgård tycker jag att det är snyggt det med, men jag är ej sådan som person så lite vilt är bättre för min smak//Britt

  SvaraRadera
 9. Njutbara bilder, Birgitta - du har det så vackert i din djungel! Jag tycker också om när marken täcks med växter...och man slipper rensa så mycket ogräs. Roligare då att gå loss med sekatören!
  /Katarina

  SvaraRadera
 10. Härligt, härligt, djungelkänsla är mysigt, grönt är vackert (och jag tycker det är roligt att klippa.. Det är bara ruffsigheten, som skilfer våra trädgårdar :)

  SvaraRadera
 11. Din djunel ser så spännande ut.Jätte fint!
  Har en förmåga att plantera tätt men min trädgård saknar höga växter. Har försökt ändra på det i år.Planterar och gräver vidare;)

  SvaraRadera
 12. Det ser härligt ut i din djungel! Planterar själv tät tät tät. Vilket leder till att det får grävar och göras om. Saknar höga växter.Så det blir till att gräva och göra om igen..
  I år har jag planterat Rosenflocka och Norrlandsbambu.Nästa år kanske dom växt till sig.

  SvaraRadera
 13. Precis så vill jag också ha det,
  fast hos mej blir det lite (?) rufsigare...

  SvaraRadera
 14. Tack söta ,gulliga ,bästa Birgitta i hela världen !!! För att du förgyllde våran dag med din närvaro.

  Stora kramar från Carina och Ken

  SvaraRadera