onsdag 20 augusti 2008

Blogg och Vinnare av Årets Trädgård


Att blogga har jag förstått, upplevs av många som lite ’suspekt’, så vad kan det ha att göra med Årets Trädgård – Att vinna tävlingen Årets Trädgård?



Hoppas ni kan se hur trädgården glittrar och skimrar, som bara en vinnare kan göra...

I vintras, när allt vad trädgård heter låg under vatten, för någon snö hade vi inte här hos oss, kom ett mail från Trädgårdsdrömmar någonstans i Västergötland. Det var Ken som skrev. Han var glad att han hittat en ren trädgårdsblogg, och den bloggen var min :) Hade jag inte haft den hade jag i våras inte fått besök av Carina och Ken och inte heller hade jag i juni fått se en stor del av alla deras pioner i blom. Och absolut inte hade jag fått resa till Tranemo och Carina och Ken tillsammans med andra roliga och trevliga trädgårdsbloggare
http://anjashill.blogspot.com/
http://hannelesparadis.blogspot.com/
http://lotta.tradgardsblogg.se/
http://rosorochris.blogspot.com/
för att uppleva Drömhem och Trädgårds prisutdelning till vinnaren av Årets Trädgård.




Utan blogg hade jag missat att det är Carina och Ken som är årets vinnare. Visst hade livet fortsatt ändå men det hade inte varit lika roligt.

Att sätta ord på upplevelsen jag fick hos er, i er trädgård Carina och Ken, kan jag inte. Känner mig helt stum.
Men Lotta sa några ord när vi gick runt och de tar jag fasta på och återger så gott jag kan. ’Regnvädret gör att bladens färger och former lyfts fram på ett fantastiskt sätt.’


Det verkligen gnistrade och skimrade om er trädgård igår. Tror den kände av vinsten – och ville visa sig från sin riktigt fina sida.
Det blev inte så många bilder pga regnet, men …här är några utav de jag tog.





Hjärtligt Grattis till er båda och Tack för god mat och en fantastiskt rolig dag!









Hannele, Lotta och jag tog en tur till Rångedala på väg hem och där hittade jag malvan Barnsley.. som jag hoppas skall klara vintern på Orust.




För några år sedan planterade jag Magnolia sieboldii 'Hammarö' och i år kommer den med riktigt många blommor. Vanligtvis blommar den nog inte i augusti.. men det gör inget, bara den blommar…

'Året om är det vår, och ungdomen räcker hela livet ut, alltid finns det något, som det kan bli blommor av. Det bara heter att det är höst.'




12 kommentarer:

  1. Javisst är det fantastiskt roligt...! Tänk vad det kan betyda att blogga! Ha en fortsatt skön vecka - kram Annie

    Du har väl inte missat att jag har en utlottning?? :)

    SvaraRadera
  2. Visst är den fantastisk Ken o Carinas trädgård!!!
    Och de också :o)))!!!!!
    Tänk vad bloggande ställer till det ;o)!
    Hihihii!
    Din trädgård är lika fantastisk så nästa år.... ja.. vem vet!?
    Linda

    SvaraRadera
  3. Ja tänk vad mycket härligt folk man träffar på tack vare att man bloggar.. helt fantstiskt roligt faktiskt.. Så tråkigt att jag inte kunde följa med ner till denna vinnarträdgård.. ser ju helt sagolik ut.. =).. men det gick inte för jobbet, satt med elever och inskrivningsamtal hela den dagen.. inte mycket att göra åt. Men jag får ju se så många fina bilder hos dig och de andra så jag får väl trösta mig med det.. Förresten de där pellisskotten jag fick de lever och frodas.. jättekul.. =). Kram på dig../Monica

    SvaraRadera
  4. Tack för en underbar heldag, ingen dålig avslutning av dagen att shoppa loss på Rångedalas underbara plantskola. Snart får jag säga till dej som jag ibland måste säga till min personlige bilmekaniker: "Jag har inte råd att träffa dej så ofta.."

    Visst är det otroligt, så mycket man fått lära sej och uppleva tack vare bloggandet; hittat nya vänner och nu fivk vara med på mitt livs första trädgårsprisutdelning. Carina och Ken är verkligen värdiga vinnare. Sådan inspiration de ger, så mycket idéer, allt hemmagjort, så nu ska det härmas för fullt på Hisingen. Vi måste snart hitta på något igen, jag är nästan botad av min snigel-deppighet, kram

    SvaraRadera
  5. Så vackra bilder du har tagit Birgitta!
    Och det är ju precis så som du beskriver det här med bloggen! Hur skulle vi annars ha hittat varandra!
    Och dessutom tänker jag ta äran åt mig att jag var bland de första - kanske den första - som började kommentera Trädgårdsdrömmars inlägg!
    Och att hitta dig Birgitta och alla ni andra i denna cybervärlden har ochså varit en höjdare!
    Jo, herrejisses så många vackra ord, men jag står för dem - tills motsatsen bevisas - vilket gudförbjude!
    Att inspirationen sitter kvar från er alla som jag har besökt gör denna "bransch" till något extra!
    Tack Birgitta för trevligt sällskap!

    mvh, Anja

    SvaraRadera
  6. Vilket härligt inlägg och vilka underbara bilder.

    SvaraRadera
  7. Vilka fina bilder!!
    Man undrar nästan vilkens trädgård det är?
    Tack för dina fina ord, du vet att dom slängs tillbaka till dig från oss.
    Nu tycker man att det ska bli tråkigt när hösten närmar sig, vi kommer ju fortfarande hålla kontakten via bloggen men trädgårdsbesök blir det snart försent för.
    Men men...vi har ju vår nästa år...hoppas jag ;)
    MVH Ken

    SvaraRadera
  8. Du kan uttrycka dig, Birgitta - jag skriver under på varje ord!
    Härligt med bloggande och de möten det genererar och superkul och inspirerande att besöka trädgårdsälskares trädgårdar!
    Kram på dej! /Katarina

    SvaraRadera
  9. Men visst är internet fantastiskt.
    Så många likasinnande som jag har träffat. Och det blir liksom nästan aldrig "fel", för hur kan det bli det när man har samma intresse!
    Tack för alla fina bilder från deras trädgård. Tur att jag såg den tidigare i somras, annars hade jag varit lite ledsen över att jag inte kunde vara där i tisdags,

    Kram Mari i Marieholm

    SvaraRadera
  10. Ja - suck så fint var/är... mmmm.Härliga bilder du tagit, lite mer översiktsbilder än mig, jag som ofta fastnar för detaljer... men jag lär mig :) Jag var nog lite lyrisk när jag kom hem för t.o.m yngsta tonåringen log och sa att jag måste haft en fantastisk dag - och det hade jag ju! Att tillsammans med trädgårdsvänner fått vara med om Carina och Kens dag, se deras trädgård - ja kära nån!
    Och sedan våra avstickare som vi gör, de är inte dumma de heller :) När vi åkte hem från dig, blev det ett loppisbesök med fynd och i tisdag växtlighet. Så roligt att du hittade din Malva och att Hannel är så gott som botad från sin deppighet =). Jag stod i går, i duggreget och planterade min Klippstånds och kärleksört och lite Revsuga och återigen - i regn framhävs färgerna så fint. Huvudet snurrar runt av ideér och om kvällarna, ritas och planeras det för fullt.
    Hurra för trädgårdsbloggar/bloggare!! Ni har berikat mitt trädgårdsliv, lärt mig så mycket och framför allt, gett mig många och mycket trevliga bloggkompisar! Hoppas vi har ett nytt äventyr på gång... ;) Kram 8`)

    SvaraRadera
  11. Ja bloggandet ger mig väldigt mycket. Det är så roligt att få tips och träffa andra med samma intresse.//Britt

    SvaraRadera
  12. Ja du Birgitta det var en underbar dag. Växterna kom verkligen till sin rätt.
    Nu är det stora krav på reportaget och skulle jag visa deras trädgård skulle det behövas en hel tidning till det. Det kommer flera reportage därifrån och jag skall meddela dig när det kommer.
    Malvan önskar jag dig lycka till med den blommar hela sommaren och är underbar.
    Kram
    Annika

    SvaraRadera