onsdag 23 juli 2008

Några dagliljor som börjat blommaHar nog inte den trädgård som Dagliljorna vill ha men jag vill ha dem ändå. Mer sol hade de nog uppskattat. Flera utav dem kommer inte med några blommor alls i år. Antingen på grund av för lite sol eller för mycket kompost ( läs hushållsavfall uppblandat med trädgårdsrens ).


Den här, Hemerocallis 'Red Ribbons', har jag planterat på en upphöjd mur längs en ligusterhäck. Trots att den växer torrt och att rötterna får konkurrera med ligustern blommar den riktigt fint, men den fick ordentligt med vatten när det var som torrast i juni.
Hemerocallis 'Sounds of Silence'

Gula blommor är inte de jag väljer i första hand men denna ljusgula med lite nästan vita strimmor kunde jag inte motstå.

Hemerocallis 'Double Bourbon' trodde jag skulle ha mer dubbla blommor, men de kanske kommer. Den passar i alla fall fint tillsammans med Hemerocallis 'Ed Murray'.


6 kommentarer:

 1. Fina bilder, dagliljor är så fina,
  finns nog något för varje smak.
  Ha det gôtt.

  SvaraRadera
 2. Fina dagliljor du har!
  Var på Botaniska i tisdags och beundrade dagliljorna där. Mina få exemplar blommar dåligt...det tar nog flera år innan de visar rätt färg och form? Har bl a en som inte alls är så mörk som den borde vara - kanske blir den det med åren?
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 3. Vad härligt att för en gångs skull kunna säga att blommorna du visar lämnar mig oberörd - har aldrig fallit för dessa. Har visserligen några själv, men frågan är:varför?
  Däremot dras blicken hela tiden åt den högra spalten! Har ramen hittat ett fint visningsobjekt ännu?

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 4. Mmmm jag har nog blivit lite smittad av daglilje bacillen, undra vem som har smittat mig, det kan du väl aldrig gissa!!!!! Hon lärde mig nyss att dom skulle planteras väldigt ytligt, som pioner för att blomma.
  Men vilka fantastiska underbara rostfynd du har gjort!!!!
  Kram Carina

  SvaraRadera
 5. Vilka fina dagliljor du visar Birgitta.
  Har inte så många sådana men det blir nog det i den nya rabatten jag planerar.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 6. Älskar dagliljor....oxå....
  Fina bilder du visar.

  Kram Mari i Marieholm

  SvaraRadera