lördag 3 maj 2008

Tulpaner - gulröda ... eller rödgula...


som har stått i rabatten i åtskilliga år, mer än 20....
De bara 'ökar' sig och blir fler och fler och är därför tacksamma att göra buketter utav.
Att kunna tillåta sig använda fler än 25 st i samma vas.
Där jag planterat tulpaner som skall blomma i purpur och violett vill jag inte ha infiltratörer i gult och rött....

Hoppas ni får en rolig och trevlig söndag!

9 kommentarer:

 1. Vad härligt lyxigt att kunna plocka in ett helt fång med egna tulpaner. Våra tulpaner är under all kritik i år. Frosten har tagit många och resten har sorkar och mulvadar rumstrerat om. Vi har jätteproblem med dom har underminerat hela gräsmattan. Katterna tar några, men det står alltid nya hyresgäster på tur.
  Nu ska vi ut och försöka få lite ordning på vår sk.damm Hälsningar Ken och Carina

  SvaraRadera
 2. Tänk att kunna plocks in en sådan stor tulpanbukett! Mina tulpaner, som är ganska nyplanterade, har inte hunnit sprida sig ännu.
  Ha det got i vårsolen!
  /Katarina

  SvaraRadera
 3. Ja jag kan bara instämma! I år har vi nästan bara röda och gulröda tulpaner. De är de enda som överlever och förökar sig. Vill man ha läckra rosa, ljusgula, randiga, vita, vinröda får man nog plantera nya varje år. :)

  Men en sak är underbart med dessa tulpaner och det är ju att man kan plocka fång av dem utan att få dåligt samvete. Ha en skön söndag! Kram Karin

  SvaraRadera
 4. Samma här! Tulpaner från början av 80-talet som bara blir fler och fler. Tänker som du att de är trevligt med stora tulpanfång!

  mvh,Anja

  SvaraRadera
 5. Många Tulpaner i vas och vitsippestig - ja du, vad fint du har det hos dig! Alla dessa söta sippor - jag som är glad att jag har några vilda.... men fick en ide med vitsippestigen som jag kanske förverkligar, skall göra en stig i min skogsbacke och kanske skulle jag flytta tuvorna med Vitsippor så de kantar stigen? Ha en bra måndag =)

  SvaraRadera
 6. HIhi.. jag har också såna där röda och gula som slinker upp lite här och där i mina annars så synkade färgskalor.. men de är perfekta att plocka och ta in.. en del har jag gett bort..men de kommer ändå de rackarna Ha det gott..Monica

  SvaraRadera
 7. Lyxigt att kunna plocka in så många!!
  Själv har jag nån häoch nån där...

  SvaraRadera
 8. Hahaha, nej, precis!! Infiltratörer - adjö med er. Helt vansinnigt att komma och försöka sticka upp i helt fel färg!! Skrattade gott också åt din kommentar hos mig angående gula blommor: "Birgitta,
  hon som egentligen inte tycker om gula blommor, men ibland är de ju fina de också". Precis! Och fina är de i nån annans trädgård. ;-)

  Härligt att kunna slösa så! Hellre en bamsebukett än tre lagom.

  KRAMAR!
  Rana

  SvaraRadera
 9. Sorkarna åt upp mina lökar så jag fick också en vacker bukett.
  Fast jag hade hellre valt själv vilka.
  Ha det bra
  Annika
  Naturliga Ting

  SvaraRadera