tisdag 13 maj 2008

Mitt senaste Loppisfynd ….


Med vatten i för krukbevattning kommer den att komma till användning hela sommaren.

Städar rabatter och planterar lite nytt, när jag inte försöker mig på att måla på vinden, på landet…
Har ont i hela kroppen, men ålder och ’tillverkningsfel’ kan jag inte göra något åt, hur gärna jag än vill. Visst kan jag låta bli att rensa, smågräva och plantera om, men då är ju allt roligt i livet slut.
Min mormor sa ofta: ’För att var fin får man lida pin’, men jag säger ’För att må bra får man lite ont ha’


Tilia henryana, en långsamväxande Lind, från Kina, köpte jag hos Tommy Ahnby förra året p g a de vackra bladen. Även rådjuren tyckte om de tandade löven så från inköpet i augusti och tills nu har jag inte sett skymten av dem ;). När jag i lördags planterade det lilla trädet, på sin permanenta plats tror jag, hade det ännu inte slagit ut.

6 kommentarer:

 1. Det var ett bra citat "för att må bra ,man lite ont måste ha". Det ska jag komma ihåg. Det stämmer väldigt bra. Om man nu har ont så kan man ju ha lite kul under tiden.
  Vilken snygg vattenkanna du fått tag i den såg annorlunda ut.
  Ha en mysig dag! Carina

  SvaraRadera
 2. Jo, nyfiken får man ju vara! Jag jobbar på en folkhögskola och vi har mestadels deltagare som ahr någon funktionsnedsättning. Jag och min kollega drog igång ett trädgårdsprojekt för fyra år sedan. VI har lektioner för deltagarna i växthuset, kurser för personal ("Trädgård, hälsa och rehabilitering"), studiecirklar och andra evenemang inom om rådet trädgård och hälsa.

  SvaraRadera
 3. Fint fynd och bra att den kommer till användning:)
  Igår när jag var och köpte krusbärsbusken , så tittade jag på olika träd. Funderar på ett nytt plommonträd,vårat är så dåligt. Hann även se flera fina prydnadsträd. Såg bl. snödroppsträdet.Tänk va mycet fint det finns.
  Appropå tomater så har jag nog tre eller fyra olika sorter.
  Vilket bra talesätt du komit på!!
  Ha det gott där ute;)

  SvaraRadera
 4. Nä, det går ju inte att låta bli att fixa med trädgården, eller hur? För att det är så kul.

  Linden var en ny bekantskap. Bladen är jättefina. Har bara varit hos Tommy Ahnby en gång. Säger bara ...beslutsångest!

  Kram Mari i Marieholm

  SvaraRadera
 5. Vattenkannor kan man inte få förmycket av *ler* så grattis till ditt fynd.
  Visst känns det i kroppen när man härjar runt i rabatterna, gräver och står i - är mycket väl likvärdigt med gympapass och samma träningsvärk får i alla fall jag :)
  I går skulle jag bara vattna men fastnade i ogräs, omplantering... Häromdagen glömde jag maten i ugnen då jag var ute.... tur att jag har en förstående familj :) Ha det så gott 8`)

  SvaraRadera
 6. Ja visst är det så ibland att kroppen värker men det är ju så roligt med detta arbete så lite ont går ju bra att ha. Ha det bra.//Britt

  SvaraRadera