torsdag 15 maj 2008

Sockblommor och loppisfynd....



Kul loppisfynd som jag inte kunde motstå trots att de hade lite skador här och där. Gissar att de tillverkades på 50 – 60 talet. Nu pryder de krukorna med pelargonsticklingar. Om det är ett fynd eller om det bara är skräp får man själv avgöra.




Fler bilder på epimedium – sockblommor. Både blad och blommor tycker jag har det där lilla extra, om det nu finns något sådant. Även det bestämmer man ju själv!

Epimedium ’Amber Queen’ en hybrid som fanns att köpa på Liseberg för en vecka sedan.










Två sockblommorna som aldrig blommat tidigare här hos oss är,



Epimedium fargesii och
Epimedium myrianthum. Båda inköpta i England 2006.
Vet att jag har visat bilder på både Epimedium myrianthum och Epimedium acuminatum tidigare men de är så söta att det kommer ytterligare bilder.



Epimedium acuminatum


Epimedium myrianthum.
På lördag är det växtmarknad strax utanför Ljungskile och dit har jag tänkt mig.
En riktigt skön vårhelg önskar jag er alla.

12 kommentarer:

  1. Vad fräcka dom var dina kruköverdrag!!!! Absolut inget skräp! Jag har köpt kakdukar i plast på loppis som jag har som duk ute. Vilka underbara sockblommor! Kul att se de olika sorterna med namn. Good hunting!!! på växtmarknaden! Vi ska också iväg på trädgårdsresa. Tänk vi har inte ännu gjort några stora växtinköp iår, (förutom via nätet)Vi måste vara sjuka!!!!Men nu bär det iväg i helgen, så vi får väl se vad vi kommer hem med. Ha en bra helg!!! Carina och Ken

    SvaraRadera
  2. Sockblomman är även en av mina favoriter. Har några sorter var av bara ett har namn!;)
    Fina loppisfynd du har gjort också - själv får jag aldrig till det, trots att jag borde med tanke på pensionens storlek...!

    mvh, Anja

    SvaraRadera
  3. Krukorna var ju jättefina. Absolut ett fynd, tycker jag.
    Sockblommor, fram för mer sockblommor i trädgården....
    Lycka till med plantjakten i helgen.

    Kram Mari i Marieholm

    SvaraRadera
  4. så fina de var krukskydden.. ja ett fynd tycker jag..=). sockblomma får titta lite extra på dem när jag kommer nästa vecka.. för det är så mång som skriver om dem men jag har nog aldrig sett dem växande eller inte lagt märke till dem i alla fall.. ska bli spännande att se dem och våra keramikalster.. Kram Monica

    SvaraRadera
  5. När jag kommer till Linda och vår keramikkurs nästa vecka..för jag vet att hon har några.. Yr i mössan verkar jag vara.. ha det gott..igen..=)

    SvaraRadera
  6. Hej du utstickare av haka! ;-)

    Hjälp vilka små rara tossor (sockblommorna). Jag får lite akleja-känsla, även om det är åt skogen.

    KRAM till dig och trevlig helg!
    Rana

    SvaraRadera
  7. Men hepp hepp hepp. Hallå där - jag fattar ingenting. "Såg idag att mitt inlägg hamnat lite fel. Att det blir fel är sånt som händer..." Förklara dig, kvinna!
    :-)

    /Rana

    SvaraRadera
  8. Kruköverdragen gör mig alldeles nostalgisk. Sådana fanns under min barndom - var minns jag inte...
    /Ha det kul på växtmarknaden!
    /Katarina

    SvaraRadera
  9. Amen deeeet fattade jag väl. Jag trodde det var nåt vansinnigt komplicerat och farsartat triangeldrama som du skulle avslöja... ;-D!!!

    Kram! Hoppas du ha en fin helg.

    /Ranis

    SvaraRadera
  10. Gillar verkligen dina kruköverdrag - tala om nostalgitripp...mormor hade sådana! Jättefina sockblommor! Visst påminner de lite om aklejor...

    Ha en fortsatt skön helg!
    Kram Annie

    SvaraRadera
  11. Visst är dom nåt extra dessa sockblommor!! Min har ännu inte blommat,kan bero på att jag flyttat den..men den har växit sig större iallafall!
    Ha en skön söndag!!

    SvaraRadera
  12. Hej söta du.. dina blommor är så vackra så jag kikar in igen..=).. och så har jag en liten sak till dig hos mig.. kramiz Monica

    SvaraRadera