måndag 12 maj 2008

Underbara dagar vi haft.

Det är så mycket som pockar på uppmärksamhet just nu att bloggen, som är en inomhussyssla kommer i sista hand.
Är inne och läser vad ni skriver, men några kommentarer blir det oftast inte, men jag skall försöka bättra mig under veckan. Det skall ju bli kallare.
Syrenen, den vita dubbla, börjar slå ut..så jag antar bondsyrenen blommar för fullt..
Pipranakan har slagit ut sina vackra blad. Fortfarande är de små men snart har de tillsammans bildat en hel vägg mot norr. Uteplatsen blir helt plötsligt ombonad och vår alldeles egna.

Snödroppsträdet har börjat blomma


och det har häxalen också gjort.
Auriklerna, har själv sått de flesta, är riktigt fina nu. Skall i år inte glömma ge dem lite gödselvatten.
Ett par av dem, den till vänster och den vita fanns på Liseberg i fredags. Där fanns en hel del smått och gott..
8 kommentarer:

 1. JA, nu hinner man inte riktigt med allt man vill göra.
  Fina bilder. Snödroppsträdet var ju en skönhet.

  Ha en underbar dag.

  Kram Mari i Marieholm

  SvaraRadera
 2. Åh vilka underbara aurkler! Mina är avblommade nu men jag ahr ju haft dem i växthuset till förra veckan. Jag såg också här att piprankan har börjat slå ut. Den är fin. Vår dubbla vita syren kommer nog snart men bondsyrenerna blommar och doftat för fullt.

  SvaraRadera
 3. Inga problem om var man vill vara i det vackra vädret men värre med det man borde göra.... Fast i dag har jag varit inne och haft en rejäl städning - det var lortigt som sjuttna med alla bara fötter och katter som sprungit ut och in, nu när alla dörrar stått på vid gavel :) Här blommar syrenen och jag är glad att det är kyligare, kanske kan vi få njuta av dess blomning längre än både hägg, tulpaner och annat som blommade över alldeles för fort. Vackert var Snödroppsträdet och så roligt att jag fått se det på bild och lärt mig något nytt, tack för titten =)

  SvaraRadera
 4. Underbart väder vi haft och solen lyser ju faktiskt än..även om kylan kommit lite.. =). härliga bilder du visar.. älskar verkligen ditt lilla snödroppsträd, det har jag aldrig hört talas om förut.. ha en skön dag.. Monica

  SvaraRadera
 5. Känner igen det där - nu vill man bara vara ute och joba i trädgården... Men en liten rast, då coh då, behövs också. Åtminstone för mej.
  Att du har ett snödroppsträd...vilken lycka!
  /Katarina

  SvaraRadera
 6. Fina aurkler. Kul att du drivit upp dem själv. Ha det bra.//Britt

  SvaraRadera
 7. anja_c_hill@hotmail.com/13 maj 2008 19:38

  Håller med dig Birgitta, det är annat som känns mer angeläget just nu...men, som sagt, det blir sämre väder och mer lust att blogga och lämna kommentarer framöver.
  Mina auriklar har blommat över, den första började blomma i slutet av februari och blommade till slutet av april!!! Alltså krukodlade auriklar håller mycket längre än rabattodlade. Ska du på TAG- växtmarknad på söndag i Göteborg?

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 8. Hej igen, vi har tänkt träffas vid 11-tiden den 31 maj, vid entren inne på Botaniska - tror du tiden blir bra för dig? Hoppas... =)

  SvaraRadera