torsdag 24 april 2008

Bord för pelargoner….Idag hittade jag ett gammalt bord på min stamloppis. Ett rangligt, slitet, skavt och ådringsmålat bord, med vackert svarvade ben.
Ivrig att få se om det skulle bli som jag tänkt och om bordet skulle gå att få in genom den smala växthusdörren, var jag tvungen att sätta igång med städning och ommöblering så fort jag kom hem. Hela eftermiddagen har jag tvättat krukfat och lerkrukor, vattnat pelargoner och torkat hyllor.
Har dammsugit växthusgolvet för första gången, men definitivt inte sista. Så lätt och smidigt! Annat än att försöka sopa de lite sträva stenplattorna.
Växthuset är litet, bara ca 5m². Men trots att det är trångt och inte har någon sittplats, så är jag väldigt glad i det.
Just nu är det överfullt, men bordet passade in fint, godkänt, tycker jag. En del växter skall få flytta ut så fort risken för nattfrost är över men då flyttar kanske några tomater in istället.
18 kommentarer:

 1. Snälla rara... varför hittar bara du saker som är roliga!!!! Och inte jag???? Svalörten sprider sig inte lavinartat....tyvärr...men lite lagom ;o)!
  Linda

  SvaraRadera
 2. Mitt växthus är i samma storlek som ditt och jag är också nöjd med mitt trots att där är trångt. MIna aurikler har jag i kruka även på vintern och jag har dem då inne i mitt växthus som inte är uppvärmt eller isolerat. Jag lägger krukorna under en lövhäg där inne. I år har jag haft dem framme hela tiden eftersom det varit så pass varmt i vinter. En gul aurikel har jag utplanterad i en rabatt och det går bra det också.
  Jättemysigt i ditt växthus!

  SvaraRadera
 3. Vad mysigt litet växthus! Undrar om du har värme på natten till pelargonerna i ditt växthus? Jag är ännu för feg för att flytta ut mina. Kramiz

  SvaraRadera
 4. Glömde skriva min webbadress...Kramiz igen/ Camilla

  SvaraRadera
 5. Tack för titten i ditt växthus! Det ser härligt ut där inne, mitt är inte heller stort men ger stor glädje ändå. Visst skull ej ga vilja ha ett större men nu gick inte det och jag är så glad i det jag har. Hellre det än inget alls!
  Trevlig helg! Veronica

  SvaraRadera
 6. Vad fint bord du har fått tag i. Det passade jättefint där inne. Jag var på loppis igår hittade lite smått och gott.
  Primulorna har vi köpt på tradera i höstas. Fick ett dille på fyllda primulor ,det hade säkert varit billigare att köpa dom utomlands, frakten är iallefall nästan billigare än i Sverige.
  Ha en bra helg Carina

  SvaraRadera
 7. Om du inte får plats inne, så kan du väl sitta ute och titta in på allt fint =) det ser så inbjudande ut...Bordet passade väldigt bra!

  SvaraRadera
 8. Bordet var jättefint tycker jag.
  ja nu längtar jag efter pelargonier det var inte så många som överlevde den fuktiga vintern.
  Men jag har ju dem på bild.
  Man får inte hänga läpp för det utan det får bli nya.
  Ha en bra Helg
  Annika

  SvaraRadera
 9. Det ser så fint ut med bordet och det lilla, hemtrevliga växthuset - som f ö ser större ut så på bild.
  Du har det så fint så att självklart är du nöjd!

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 10. Åh så fint!! Så fint ordnat med blommorna och bordet, förstår jag att du föll för. Läckra ben;)

  SvaraRadera
 11. Jag har nu stegat ut måttet för ditt växthus här på vardagsrumsgolvet och jag får också säga att det ser mycket större ut än vad det är - du får plats med en väldans massa växter på den "lilla" ytan =) Bordet var jättefint och passar så väl in, rund form mot det kvadratiska. Jag har ju en stark längtan efter ett växthus men har inte plats, försöker med kvinnlig list få maken att inse att en i glasad balkong vore alldeles toppen =) Fram till dess är jag nöjd med mitt plastväxthus där sådderna står och växer till sig. Nu är det helg och jag har två hela, långa trädgårdsdagar framför mig - härligt! Ha det så gott =)

  SvaraRadera
 12. Det ser ut att vara ett mycket trevlig och välfyllt växt hus du har. Har börjat lite smått att flytta ut växterna i växthuset. Är lite rädd än för vi har fortfarande nätter med frost. Ha det bra.//Britt

  SvaraRadera
 13. Ditt växthus ser så mysigt ut! Pelargonbordet passar in som handen i handsken.
  /Katarina

  SvaraRadera
 14. Så mysigt du har det i växthuset!
  Inte utan att jag blir sugen på att sätta upp vårt. Vi fick ett av en kompis om vi monterade ner det själva. Det har inte kommit upp än för jag har inte riktigt vetat var jag ska ha det.

  Svalörterna har jag köpt bl.a på STA:s växtmarknader här i Skåne och av en Allt om Trädgårdsforumist.
  Den ljusgula och den fyllda gula är ganska stora, så känner du för att byta, så går det bra.

  Hälsningar Mari i Marieholm

  SvaraRadera
 15. Oj vad fint, jag förstår att du är glad i växthuset. En riktig liten oas! Och bordet passade ju perfekt. Härligt fyndat.

  Det är möjligt att DU har glömt att du för ett par månader sen skrev på min blogg att du "med ålderns rätt" kunde säga mig något om stress och prioriteringar och småbarnsliv och relationer - och så gjorde du det. Men JAG har inte glömt det. :-)

  Kram till dig!
  Rana

  SvaraRadera
 16. Ditt växthus tror jag vi glömde kika in i när jag var hos dig. Det ser ut att få plats många gobitar även om det är litet. Får man lov att fråga vilken som är din favoritloppis? :) Bordet ser verkligen fint ut!

  På onsdag åker jag hem för en veckas trädgårdsliv i Göteborg. Jisses vad jag längtar! Ha det gott! Kram Karin

  SvaraRadera
 17. Ser så jättefint ut.. och det besvarar min undran om ett växthus på 5 m2 räcker det gör det alldeles tydligt.. och grattis till det fina bordet.. Ha det skönt i solen.. Monica

  SvaraRadera
 18. Vad roligt att se ett lika litet växthus som mitt eget! Även jag har fyndat bord på loppis nu i dagarna; en alldeles fantastiskt liten odlingsbänk som rymmer krukor och annat. Ska ut och ta bild på det nu och lägga in på min blogg!
  Lycka till med pelargoner och annat!
  Ann-Charlotte

  SvaraRadera