onsdag 19 mars 2008

Dymmelonsdag och loppisar
Nu handlar det inte om trädgård – den är helt täckt med snö, så det bli om något annat som ligger mig lika varmt om hjärtat.

Onsdagen i Stilla veckan, Dymmelonsdagen, inleder påskhelgen, så idag har vi börjat firandet. Vi, en god vän, med syster i Lund (hej, hej), och jag har besökt loppisar och haft roligt hela dagen. Jag för att leta bord till växthuset, men vi, som tycker om prylar tittar efter det mesta.
Egentligen har vi åkt runt många mil helt i onödan, för inte hittade vi något, som vi verkligen behövde.
6 knivlägg av en lokal keramiker och en ljusstake, designad av Carl Malmsten, var det vi kom hem med om man bortser från inköpen på Systemet, Blomsterbutiken och Kötthallen
.

Själv är jag mycket förtjust i trädgård och växter men jag är minst lika förtjust i loppmarknader och auktioner. Spänningen man känner inför ett loppisbesök eller en auktion kan inte jämföras med något annat. Det är inte köpandet utan sökandet och gissandet som är viktigt.
Svårt att beskriva så att någon som inte alls gillar det, förstår vad jag menar.


Maggie Wibom har jag hittat några enkla alster av…och de har ju verkligen med vår och trädgård att göra. Eller hur? Snödroppe, Vide och Scilla.

6 kommentarer:

 1. Jag gissar att ni hade en mycket trevlig tur.. låter som det även om ni inte hittade precis det ni sökte.. Jag är en loppis frälst en också.. tänk spänningen när du kommer till ett ställe du inte varit på förut eller inte varit på länge, kan nästan inte bärga mig utan springer, nästan, och pulsen höjs lite.. oj vad kul det är .. =). Ha det gott och en Glad Påsk/Monica

  SvaraRadera
 2. Ännu en sak som vi har gemensamt. LOPPIS. Det roliga med bloggandet är att man träffar på människor som har samma intressen. Jag känner mig ganska ensam om delandet av mina intressen häromkring där jag bor. Trädgårdsvänner har man ju i föreningen, men dom bor ju inte så nära, loppis är något suspekt, inte vill man ha andras avlagda saker. Men då ju blir det ju över mer till mig. Då är det roligt att ha bloggvänner som kan förstå ens passioner. Vi letar alltid efter saker att ha i trädgården, bord, stolar, klätterstöd ,dekorationer man kan ju göra om mycket. Sen köper jag mycket porslin, serviser, husgeråd, zink, glas mm. Älskar att duka fint. Det var jätte fina saker du hade fått tag på, Den svarta ljusstaken var underbar....... Glad påsk på dig Carina....Ken hälsar

  SvaraRadera
 3. Så fiiina! Äsch! Måste också gå på loppis någon dag. Vilka fynd!
  Loppistrenden måste väl ändå vara Antikrundans förtjänst? Kanske innebär det att det snart blir dyrt på loppis? Får skynda mig medan det är fortfarande billigt.

  GLAD PÅSK!mvh, Anja

  SvaraRadera
 4. Åhh det låter som en helmysig dag! Fina fynd också. Själv köpte jag ett bord på en loppis igår...det var billigt men inte precis vad jag sökte. Det kommer nog till användning.

  Nu yr snön här. Hur är det hos dig? Glad påsk! Kram Karin

  SvaraRadera
 5. Hej det är jag igen..=).. ville bara önska dig och de dina en riktigt skön och Glad Påsk.. Kram/MOnica

  SvaraRadera
 6. Jag gillar att titta på loppis men handlar sällan något. Vad jag alltid tittar efter är en skvaller spegel. Så den dagen jag hittar en slår jag till.//Britt

  SvaraRadera