lördag 23 februari 2008

Lördagspyssel – Utepyssel - i februari


I går kväll och i natt har det blåst ordentligt. Rosmarinkrukan låg i bitar nedanför trappan för andra gången sedan nyåret. Det är nog tredje gången den gått sönder men jag tycker så mycket om den att jag lagar den ändå och får ett lapptäcke i terrakotta.
Det har inte direkt varit vindstilla idag heller men ändå har det känts som en riktig vårdag. En vårdag i februari. Såg i tidningen att våren brukar komma till Skåne runt den 22 februari så nu har vi VÅR i södra Sverige i alla fall.

”Våren – något att tänka på medan snön faller.”
Bo Setterlind


Den ena julrosen efter den andra slår ut och det gör lungörten också. Julrosorna klarade frostknäppen vi hade förra veckan mycket bättre än lungörten, för dess blomställningar såg idag helt bruna ut.
Det blir många bilder och mycket text idag. Konstigt det bara växer ut….:)


Vi har haft en liten pilflätad skärm mot gatan i 4 år, tror jag, för att slippa direkt insyn till myshörnan. Att köpa pil att fläta med är verkligen dyrt och skärmen tar en stund att göra också. Verkligen Ebberöds Bank, enligt min mening. Kul om det man lägger ner möda och energi på håller ett tag, ett riktigt låååångt tag, inte bara 4 år, så köp inte pil.
Förrförra sommaren köpte vi en rulle med ’plåtremsor’ som är 2 cm breda, på en ’Skrot’ någonstans i Småland. Dessa hade jag tänkt använda att fläta med, men min man, kanske med blodad tand efter förra helgen, fick i veckan som gick en annan idé...


och skärmen blev verkligen jättebra. Den kommer att hålla läääänge och dessutom är den mycket, mycket billigare än den pilflätade, om man inte räknar med svetsaggregatet och det kan man ju inte göra för det, det kan användas till mycket, inte bara trädgårdssaker.Ett trekantigt klematisstöd, av armeringsjärn och armeringsmatta. Här skall förhoppningsvis Nelly Moser klänga.

Kvällens garagejobb, ytterligare ett klätterstöd. Nu till en slingrande stormhatt och Clematis ssp viorna.

”Ingen dag utan ett leende.”
Pelle Holm

12 kommentarer:

 1. Jättefina och njutbara bilder som vanligt...och vilken fin skärm! Jag håller med dig om att man ska vara rädd om originalskicket... därför skulle jag inte få för mig att måla ärvda saker och saker som har en historia (för mig)...däremot om saken är fyndad och i ett sånt skick att man inte använder den om man inte gör något åt det... jag är ganska olycklig över alla fina möbler och saker som har blivit avlutade genom åren... Ha en trevlig helg!
  Kram Annie

  SvaraRadera
 2. Oj, så fligt det arbetat hos er! Här blåste det för mycket för att vara ute. Först bortåt kväll tog jag mig ut en stund och reste ett arbetsbord som hade vält, igen! Flera krukor hade gått sönder.

  SvaraRadera
 3. Wow! Vilken läcker skärm! En sådan händig man du har - grattis till både skärmen och mannen!
  Ha en fortsatt bra helg i blåsten! /Katarina

  SvaraRadera
 4. Grymt snygg skärm! Blir riktigt avis. Tänk att springa på så fina plåtremsor.... Vad fint det är i er trädgård, ser att du har stengångar och det är något jag också vill ha. Sten har jag och gräsmatta med - skall bara finna ut bästa platsen :) Vackra Julrosor - jag tittade till mina vita i går men de står still i växten, denna kalla lerjord... Så söta Nävor du har i menyn till höger, den dubbla är ju alldeles bedårande :) Jag var också ute i går och vårstädade vid entren för jag har bestämt mig att våren har kommit :) Inget större hade blivit förstört i stormen, det var bara att hämta locket till komposten hos grannen :) I dag ser det ut att vara lite mer väta men kan nog gå ut en stund ändå. Ha en skön söndag 8`)

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder, verkligen.

  Lider med din stackars rosmarin som åker på stryk i stormen gång på gång. Sjukt händigt av dig att laga krukan IGEN; det lät ju något imponerande. Men att rosmarinen klarar vintern??

  Njuter av bilderna på julrosorna. Har inga själv, men ska nog skaffa.

  Allt gott!

  SvaraRadera
 6. Och så en sak till.

  Jag tog verkligen inte illa upp av dina ord på min blogg. Kändes inte "påfluget", bara klokt. Tack för omtanken. Jag vet att det är sant det du säger. Kramar till dig för dina omtänksamma ord!

  Jag länkar till denna fina trädgårdsblogg; hoppas det är okej?

  FRIDENS LILJOR. :-D

  SvaraRadera
 7. Vilken snygg skärm maken har gjort! Kan tänka mig att den passar riktigt bra in hos er också (fast det är klart - var passar inte sådana rostiga skärmar in ;). Härligt med vårtecken också. Ska bli kul att se fler bilder på dina underbara julrosor. Fast att lungörten redan blommar känns ju lite konstigare.

  Ha en skön söndag! Jag hoppas det blåser mindre idag. Kram Karin

  SvaraRadera
 8. Hej Birgitta!
  "Erat" klätterstöd måste jag ju säga blev rent ut sagt skit bra.
  Din man är nog ganska intresserad av trädgård han med.
  Tur att era julrosor klarade frosten.
  Har funderat på att köpa aggregat för att kunna svetsa, det finns ju ur mycket som helst att kunna tillverka.
  MVH Ken & Carina

  SvaraRadera
 9. Jag är riktigt, riktigt avundsjuk på din mans händighet och vilja!
  Så GRYMT snyggt!!
  Min man tycker mycket mer om att åka MC än att jobba FÖR trädgården!
  Men, trots avundsjukan så HYLLAR JAG MÅNGFALDEN! Leve den!
  I rättvisans namn så får jag en hel del hjälp om jag ber om det.

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 10. Ursnyggt skydd blev det, tänk vad lite fantasi och tid kan göra och så en händig karl, eller kvinna också för den delen. Oj vad avis jag blir på dina fina julrosor vad vackert de blommar.. Ha en skön vecka Monica

  SvaraRadera
 11. Tråkigt med krukan du tycker om,kanske går den att laga igen..
  Fantastiska arbeten med svetsning, skärmen var riktigt snygg.Och hållbar!!
  Julrosorna är helt underbara, ska nog skaffa mig några oxå:))
  Ha en bra dag/Merja

  SvaraRadera
 12. Svetsarbeterna är ju toppen snygga. Kunde jag bara skulle jag ordna till likadana själv.//Britt

  SvaraRadera