måndag 18 februari 2008

Trädgårdspyssel och lite Vår..Helgen gick i skapandets tecken. I Larssons garage göts det krukor, fågelbad, trampstenar, ägg och frukter i betong och utanför höll min man och jag till med att göra klätterstöd i armeringsjärn. Det blev 2 st och på plats är de. Kallt och ruggigt var det i blåsten men ….
idag kom våren på besök. Varmt och soligt har vi haft, något vi verkligen inte är bortskämda med. Fåglarna sjöng ut sin glädje och ett eget litet vårskrik hade nog inte varit fel.
Den ungerska blåsippan blommar. Fjolårets blad är stora och lite fula så jag funderar på att klippa bort dem, men har ännu inte vågat. Kylan kan ju komma.


I slutet på förra veckan låg julrosorna längs backen, helt utslagna av frosten men nu har de rest sig igen precis som om inget hänt. Tre av dem blommar för fullt och många har stora knoppar som slår ut vilken varm dag som helst.
Fler sådan här dagar står högt på önskelistan…


9 kommentarer:

 1. Hej Birgitta!

  Ja visst har det varit en underbar dag... när det gäller gardinerna så hade de faktiskt bara 10 min innan plockat ut dem i affären...det var kanske meningen att jag skulle ha dem... Betong - visst är det roligt! ...och armeringsjärn har jag nästan lite dille på... har tänkt att göra fristående stöd i år...har dem nu som bågar och som spaljéer på väggarna...är jättefint inte minst till falurött hus! :)
  Underbara bilder...och ljuvliga julrosor...mina vill inte blomma...vet inte vad jag gör för fel...

  Kram Annie

  SvaraRadera
 2. Åh vad det är vackert med vårblommorna!!! Tänk vad jag har saknat dem - är idag hemkommen från resan och det enda jag sett i blomsterväg i Venedig är några vissna Penséer och en blommande buske jag skall fråga om namn på så småningom. Vet inte om jag trodde jag skulle få se vårblommor där... inte en lök så långt ögat kunde se. Men nu vet jag varför - varför lägga tid och pengar på något som ändå blir förstört av översvämningar? Skönt i alla fall, att komma hem (är uppe i varv och skönt med nedvarvning vid datorn :) och se att det blommar så fint i trädgårdarna :) Taxichauffören sa att det varit fantastiskt väder idag, måndag - kanske tog vi med oss lite sol hem... Roligt verkar ni haft med betonggjutningen - är så nyfiken på hur det gick med äggen och vad för form som användes?! Skulle själv gärna vilja gjuta betongägg till påsk - kanske har du något bra tips? Tack för härliga vårbilder!! 8`)

  SvaraRadera
 3. P:S Himla fint med rosa Julrosor farmför Tibasten - skall memoreras :)

  SvaraRadera
 4. P.S - igen, framför skall det ju stå! :)

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig dag ni haft med pyssel! Är också nyfiken på äggen och frukten..Tänk att det blivit så populärt med armeringsjärn i trädgårdarna..själv har jag på flera ställen.Ska försöka mig på svetsning också.
  Vacker blåsippa och julrosorna ska vi inte tala om.Vilka tuffingar!!
  Ha det gott:)

  SvaraRadera
 6. Vårblommorna hos dig - mmmm! Och vilken härlig bild på betonggjutningen i garaget! Önskar jag hade vrit med... /Katarina

  SvaraRadera
 7. Vad kul med en pyssel dag med cement. Armerings järn skulle jag också hålla på med. Tror mig veta flera saker jag skulle vilja göra med dem. Svetsar du? Det skulle jag vilja lära mig.//Britt

  SvaraRadera
 8. Vad roligt med en betoggjutardag. Jag ska ha en i maj. Ja såklart skulle jag gärna vilja ha småplantor av julrosor. Jag har köpt endel, men alla har blivit rödrosa,Sen har jag en dubbel och en enkel gul,klockjulros, sternii, en grön och en vit dubbel Betty ranicar samt vanlig vit niger. Har du något tips om bra inköpsställe.
  Jag har handlat på Derome och på Rångedala plantskola som inte ligger så långt ifrån oss. Jag älskar verkligen julrosor för dom är fina hela året. Blommorna håller länge och bladen är så dekorativa. Jag ville också fråga vad ni använde för form när ni gjöt betongäggen kram Carina

  SvaraRadera
 9. Ja, här låg julrosorna också för några dagar sedan men nu mår dom bra igen. I går var vädret riktigt bra idag har det varit så där eller egentligen bra men jag vill ha ännu mer sol och ännu varmare. Ser ut att ha varit roligt där i garaget.

  SvaraRadera