torsdag 27 december 2007

Väldoft mot vårlängtan….

Varför samlar man inte sommarens väldofter i en kruka? Att öppna för att känna blomdoften när längtan efter ljuset, våren och värmen känns tung.
Nästa sommar skall jag försöka mig på att lägga torkade blad från, rosor, myskmadra, lavendel, myntor, rosmarin, ja allt som jag kommer på har en god lukt, i en kruka med lock.
Men man skall ju komma ihåg det också.

Har samlat rosenblad men de ligger i en kruka utan lock så doften är mycket svag, ja nästan borta.

3 kommentarer:

 1. Vilken god idé! Det måste jag också pröva. Det enda jag sparat i år är rosenknoppar och lavendel men de har hängt och legat utan lock så nästan all doft är försvunnen. God fortsättning! kram Karin

  SvaraRadera
 2. Åh så mycket fint du visar, så roligt när man hittar nya bloggar eller som jag, att bli tipsad om din blogg. Så vackra röda julrosor du har i sidan.. och mycket annat också.. att samla blad i sommar var ett bra tips.. får försöka komma ihåg detta..=) ha det gott.. Monica

  SvaraRadera
 3. Hej Birgitta!
  Såg nu på ett tidigare inlägg den 18/12 om pioner.
  Ville bara svara på din fråga.
  Vi har prövat att så pioner i kruka med dåliga resultat men vi har i år prövat en ny metod som vi hittat i en STS tidning.
  Man skulle lägga fröerna i en tät plastburk med lock och vitmossa i (lätt fuktad) i augusti ställa dom i bokhyllan tex till november, sen skulle man flytta in dom i kylskåpet och låta dom stå där till mars.
  Jag tittade till dom häromdagen och det har kommit sk svansar på någon.
  I mars ska man plantera ut dom med svansar i krukor och ställa dom i ett ,växthus, sen på friland fast kvar i krukan.
  På detta viset spar man ett år.
  Jag får återkomma om resultatet.
  MVH Ken

  SvaraRadera