fredag 21 december 2007

Tallkott, tallkott, grankott och lite annat.

För ett par dagar sedan trodde jag inte att jag skulle bli sittande vid Bloggen mer på denna sidan Jul, men nu sitter jag här i alla fall. Tittar på fotografier och fastnar för de med kottar på.
Varför har man kottar mest som just juldekoration?
Det passar alltid med kottar tycker jag och samlat på mig sådana, när jag varit ute och rest, har jag gjort under ganska många år. Pinjekottar plockade jag i Portugal för snart 15år sedan och de har bara legat i en låda tills i år, då jag kom på vad jag skulle ha dem till. I stället för äpplen i ljuskronan finns det nu stora kottar.
Och istället för blommor på bordet finns en gammal korg med kottar och fröställningar av olika slag. Smidigt att slippa hoppa på ett ben och skvimpa runt med vatten.Fröhus och småkottar är roliga souvenirer, som inte väger mycket och lätt får plats i jackfickan. Många har verkligen läckra former.

6 kommentarer:

 1. Hej Birgitta!
  Kottar och fröställningar är fint och använda i olika bordsdekorationer året runt.
  Vi får önska dej en riktigt GOD JUL
  Ken&Carina

  SvaraRadera
 2. Men så trevliga arangemang du gjort.
  Gristomten är väldigt härlig. Mina småkronor skulle föresten kunna göra sig på mossfatet du visar i ett inlägg längre ner.
  Ha nu en riktigt underbar Jul med gips och allt...
  Linda

  SvaraRadera
 3. Dina violer får mitt hjärta att slå extra. kanske kan vi idka fröbyte efter nyår?
  Dina kottebilder är jätteläckra!

  ÖNSKAR DIG EN TREVLIG OCH AVKOPPLANDE JUL!DET HAR VARIT RIKTIGT ROLIGT ATT FÅ LÄRA KÄNNA DIG!
  mvh, Anja

  SvaraRadera
 4. Anja
  Violerna växer till ganska snabbt tror jag så istället föreslår jag ett litet plantbyte till våren. Visst hade det varit rolig med en liten träff? Fast jag är mitt i skinkbakandet så finns tankarna på våren.
  Återigen God Jul på dig också.
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Linda

  Så fort jag kan röra mig obehindrat skall jag ut och 'prova'var dina kronor passar bäst. På många ställen misstänker jag :) :)
  God Jul på dig
  önskar
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. Javisst passar pinjekottar mer än bara till jul! Själv gillar jag naturmaterial. Tack för julhälsningen! Önskar dig en härlig och god jul och ett gott nytt blogg- och trädgårdsår! Kram Karin

  Ps. Så fint du ändrat det här på bloggen!

  SvaraRadera