onsdag 21 november 2007

Snålhet eller Rätt Pris eller ?????Har under ganska många års tid handlat träd och buskar sent på hösten när plantskolorna har utförsäljning. Det har blivit några Acer palmatum, en spiralformad Ilex crenata, uppstammade Buxbom och Benved. Peppar peppar, hittills har alla överlevt.I förra veckan besökte en god vän och jag en plantskola som vi hört sålde ut ’Bra Barr’. Inte mycket fanns kvar och jag skulle ju som vanligt inget ha.
Hem kom jag med en hel låda Barr-Godis för bara en bråkdel av ordinarie pris. Är det då växten i sig eller priset som avgör om man vill ha den?
Det skall nu bli spännande att se om även dessa klarar sin första vinter. Barr skall ju enligt många inte planteras för sent på säsongen.
Två utav dem har jag hunnit plantera på landet. Abies koreana ’Luminetta’ och Pinus mungo ’Little Goldstar’. Båda har barr som skiftar i lite olika färger och de gör sig så fint mot berget.
Abies koreana ’Houtmeyer’, Pinus leucodermis ’Aureospicata’, Abies lasiocarpa ’Hobbytime’ och Abies lasiocarpa ’Mikolas’ har jag ännu inte hunnit plantera utan det får jag göra på lördag.


Har en mugg av keramikern Glad från Dals Långed men en underbar vers. Byt ut man mot kvinna så stämmer den ibland riktigt bra på mig.
Svårt få med hela texten så jag visar 2 bilder till.

3 kommentarer:

 1. Så mycket vackert du har visat sedan jag var inne här sedan sist! Underbara bilder som vanligt. Ja, något bra svar på din fråga har jag då inte. Det är säkert en kombination av att det är "intressanta" växter och att priset är bra. Kanske är det en sport att få dem att överleva? Vart köper man bra barr i västsverige? :)
  Kram Karin

  SvaraRadera
 2. Karin a, jag har heller inget bra svar. Det är kanske som du skriver, tillfället i kombination med priset. Roligt är det i alla fall, både att köpa och att skriva. Tack för att du tittar in.

  SvaraRadera
 3. Karin a, Barren är slut för i år så det spelar ingen roll vad plantskolan heter, (Kullens).

  SvaraRadera