lördag 24 november 2007

Det är så mörkt men snart ljusnar det.....


Egentligen håller vi på och ordnar inför nästa helg, 1:a advent. Vi plockar fram ljusstakar och adventsstjärnor, letar fram hyacintglas och kontrollerar utebelysningarna. En utav dem har jag tänt, den som fungerar, och det lyser så härligt i kaprifolträdet (ett litet uppstammat av vildkaprifol). Lite för tidigt kanske, men bara kanske för det är så förbaskat mörkt och dessutom regnar och blåser det just nu.
Har tagit en liten paus och sitter och tittar på bilder från tidigt i våras. Det är inte mer än ca 4 månader dit. 4 månader som man inte skall längta bort utan försöka njuta av och vara glad över, men det är ju så förbaskat mörkt så lite måste man längta. Jag bjuder in dig på en liten längtanbildvisning med klarblå himmel, just ikväll. Annat blir det i morgon, då……..


Corylus colurna, Turkisk trädhassel som får fina röda frukter.

Eranthis hyemalis och Galanthus Nivalis 'Viridiapice'

Vad de här snödropparna heter har jag hunnit glömma, men fin är de ändå...Krokusen heter nog Crocus sieberi ssp 'Atticus'Crocus fleischeri, tror jag den heter.

Cyclamen coum

Cyclamen coum, tror jag detta är.

Trillium grandiflorum 'Flore Pleno'

Tulipa acuminata, visst är den fin ?

Narcissus poeticus 'Recurvus'

Schizocodon intercedensJeffersonia dubia och Rhododendron 'Pink Pearl'Trillium chloropetalum

skall jag fortsätta förberedelserna inför advent. Snart är det jul och det är roligt och fint det också men om ca 4 månader då.....

2 kommentarer:

  1. Vilka härliga vårbilder...Jag längtar till våren men först vill vi ju ha jul i vårt hus, eller hur? Det är ju oxå så mysigt! Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Camilla, visst är det härligt med julen och allt som hör den till. På något sätt känns november mycket mörkare än december men det kanske beror på advent och alla ljus som tänds.
    Trevlig helg på dig också.

    SvaraRadera