söndag 7 oktober 2007

Tidigt i fredags, innan dimman lättat helt.

Ser inte fram mot kyla och vinter men hösten är fin tycker jag. Oktober är ofta en härlig månad med sol och lite lätt frost.
Här har ännu inte varit minusgrader men dimman ligger tät vissa mornar och just i fredags, när solen steg över trädtopparna, var gräsen så fina.

3 kommentarer:

 1. Verkligen effektfullt med dimman, bilderna blir något extra. Så fina gräs du visar bilder på också. Det är något jag ofta tänker på att jag vill ha fler av men sällan kommer mig för att köpa...har du några favoriter Birgitta?

  SvaraRadera
 2. Karin A
  Har flera favoriter bland gräsen. Har ett som blommar nu tillsammans med vaxklockan som jag inte vet namnet på. Färgen på axen stämmer så bra med vaxklockans stjälkar. Lägger in en bild i dagens blogg så kan du se. Hade varit roligt att ha namnet på gräset men det har jag inte. Har fått det av en god vän som inte vet namnet. Tycker jag sett liknande gräs när jag varit ute i skogen så det kan kanske finnas i den naturliga floran.
  Panicum virgatum, Miscanthus sinensis och Hakonechloa macra har alla mycket att bjuda på tycker jag och de finns i många olika namnsorter.

  SvaraRadera
 3. Irriterar mig att det blev syftningsfel. Vaxklockan heter Kirgisholma palmata men vad gräset heter vet jag inte.

  SvaraRadera