onsdag 19 september 2007

Hemma igen – från sol och värme - till kallt ösregn

På resan hem idag hamnade jag bredvid en trevlig dam från Varberg och vi kom bl. a. in på detta med blogg. Varför man har en blogg? Mitt spontana svar var: För att synas och visa att man finns, men, ja men… Antar att vi har olika svar på frågan. Vilka svar har ni som ev. läser detta och har egna bloggar??


Trots regnet blev det en liten runda i trädgården och det kändes verkligen att hösten, tyvärr, är här. Cyclamen hederifolium 'Album', Vitblommande höstcyklamen, blommade för fullt bland buxbomskloten och flera utav Tidlösorna hade stora knoppar. Den vitblommande, Colchium autumnale 'Album', brukar vara först ut men i år har jag inte lyckats hitta den ännu.

Men Colchium 'Waterlily' slår snart ut sina lite ruffsiga blommor.
Har planterat nya sorters Tidlösor nu i höst, så nya att jag ännu inte skrivit upp namnen på dem så de får jag återkomma till när de blommar.


Semestern varar ytterligare i en och en halv vecka och blir det bara uppehåll skall jag fortsätta med irisrabatten.

6 kommentarer:

 1. Har funderat ganska mycket på det där varför man bloggar. För min del tror jag det handlar mer än bara "bekräftelse". Bland mina vänner utanför cyberspace är det få som delar mitt trädgårdsintrsse...

  Till nästa höst vill jag gärna ha tidlösa (och höstcyklamen). Märker att det är väldigt dåligt med blomningen i trädgården nu. Kul att nävan har överlevt.

  SvaraRadera
 2. Åhh vilka skönheter du visar.
  Varför man bloggar?? Hmm först var det för att 'vissa' personer tjatade på att jag skulle starta en........ hrm..... sedan för att det är himla roligt! Man får lite nya bekantskaper med samma intresse.Vidare kan man visa/skriva vad man vill utan att man måste hålla sig innom vissa ramar som tex. på ett forum.
  Givetvis är det kul att synas med :O) och låta ens vänner ta del av vad man har på gång.
  Linda

  SvaraRadera
 3. Hej! Här har det visst hänt lite !?
  Möblerat om??
  Linda

  SvaraRadera
 4. Att blogga är väldigt inspirerande tycker jag.Dels att få kommentarer på det man själv skriver och dels att läsa alla andras. Det blir som en dagbok som andra kan läsa. Utöver det är det bra för dem man inte träffar eller pratar d så ofta. Dem kan ha koll på vad som händer hos mig och i min trädgård. Som Karin skrev så har itne jag heller så jättemånga som är trädgårdstokiga och då är det skönt att "träffa" likasinnade.

  SvaraRadera
 5. hej jag har läst om dina blommor och blader Jag kan säga att jag känner igen de latinska orden mest från mina kunskaper i örtmedicin och homeopati. det var en trevlig hem resa . Vi kan väl höras mera om du vill , min energi är tömnd just nu men jag har gjort stor nytta för 2 andra medmänniskor idag tack för det du gav mig Rut Berndtsson min adress stamberget @telia.com

  SvaraRadera
 6. Visst är det roligt att få kontakt med likasinnade och lika roligt är det att få en möjlighet att skriva vad man känner och tycker.

  SvaraRadera