söndag 26 augusti 2007

Egentligen tycker jag inte om gult - om gula blommor tycker jag inte, ….

men blekgult som hos Primula sikkimensis, som jag fått från Barbro, passar fint med hostan ’Carnival’. Tyvärr fick jag inte se mycket utav primulan i år för sniglarna tyckte minst lika mycket om den som jag gör.men Iris ’Main Moonlight’ har just den gula färg som jag tycker är så fin tillsammans med blått.Om gula blommor tycker jag ju inte, men.....

Alchimilla mollis med sina gula eller kanske limegröna blommor, riktigt lyfter och lockar fram färgerna hos andra som t.ex Geranium x magnificum och visst är daggkåpan fin också ihop med variegerad svärdslilja?

Alchemilla conjuncta, med sina silverkantade blad är vacker som låg underplantering eller kantväxt men helt underbar planterad i kruka, fast den har gula (gulgröna) blommor.


Gulbladigt penningblad, både gula blommor och gula blad.
Usch sådant ogräs tycker många men jag tycker om det. Ogräs blir det först om man inte håller efter det. Fint tillsammans med citrontimjan eller den brokbladiga timjanen. Lågt, kryper efter marken och klär in den med sina runda gula små blad. Trivs i både sol och skugga.


Kanske tycker jag om gula blommor trots allt, ialla fall några.1 kommentar:

  1. hej jag har läst om dina blommor och blader Jag kan säga att jag känner igen de latinska orden mest från mina kunskaper i örtmedicin och homeopati. det var en trevlig hem resa . Vi kan väl höras mera om du vill , min energi är tömnd just nu men jag har gjort stor nytta för 2 andra medmänniskor idag tack för det du gav mig Rut Berndtsson min adress stamberget @telia.com

    SvaraRadera